ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
La nutrició i l'alimentació
Advertisements

Les etiquetes dels productes domèstics: publicitat i ciència
ALIMENTACIÓ SALUDABLE
INTRODUCCIÓ A L’ALIMENTACIÓ VEGANA
Octubre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
GENER 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Que els teus aliments siguin la teva medicina i els medicaments el teu aliment Hipòcrates Les dues paraules més boniques que es poden dir no son “t’estimo”,
METABOLISME i BALANÇ ENERGÈTIC
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
L’ALIMENTACIÓ DE L’ESPORTISTA
La Nutrició i l’ Alimentació
Els aliments ecològics
Bones vacances de Nadal i feliç 2017
Fundació Mútua General de Catalunya 15 de juny de 2005
DIETES RACIONS ALIMENTÀRIES.
La resistència Concepte:
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
L’ALIMENTACIÓ EN L’ETAPA ESCOLAR
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Desembre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
GENER 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Novembre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
La nutrició i l’alimentació
L’alimentació saludable
Nutrició i Dieta Els principis immediats font de matèria i energia.
MENU ESCOLETA PIUS XII P2 I P3 DESEMBRE
5 Els elements i els compostos químics ESQUEMA ESQUEMA INTERNET
Alimenta el teu cos.
La Piràmide dels aliments
Els elements i els compostos químics 5.
Octubre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Novembre 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Octubre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
MAIG 2018 POVEDA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
El mercat i els sistemes d’organització industrial
Els aliments ecològics
Perquè mengem el que mengem?
Setembre 2016 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Orgànuls energètics.
MARÇ 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
SESSIÓ V PES i EXERCICI FÍSIC.
Novembre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
MAIG 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www. alcoescat
LES DIETES MIRACLE Raquel Campos Andújar Ana Sancho Aguilera
Nutrició i Dieta És el procés d’entrada a l’organisme de les substàncies que el formen i que asseguren el seu funcionament. Una bona alimentació és requisit.
Octubre 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
FEBRER 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
LA NUTRICIÓ EN LES PLANTES
TEMA 5 : FUNCIÓ DE NUTRICIÓ
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
Ajuntament de Vic. Regidoria de joventut: Judit Ramos.
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
Voleibol Ada S. David J. Álvaro S..
L’Aparell Circulatori
Octubre 2016 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
L’ALIMENTACIÓ HUMANA Tema 2.
Miquel Marco i Alejandro
THE COMMERCE KINGS CATÀLEG DE PRODUCTES IES LA BISBAL CURS 2016/17.
Setembre 2018 MALLORCA ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL www
Què mirar d’una etiqueta alimentaria?
La dieta dels futbolistes
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
CUINAR, UNA ACTIVITAT HUMANA
FESTA DE LLIURE DISPOSICIÓ
ABRIL 2018 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Desembre 2015 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
LA NUTRICIÓ I LA SALUT.
BONES VACANCES D’ESTIU
ABRIL 2017 ALIMENTACION COMEDORES ESCOLARES SL
Transcripción de la presentación:

ALIMENTACIÓ i NUTRICIÓ

SAPS QUÈ MENGES?

Funcions primordials dels aliments Aliments energètics: Contribueixen a proporcionar energia l’organisme rics en carbohidrats i greixos Ex. Dolços, pa, cereals llegums, fruits secs, olis, margarines Aliments plàstics: Contribueixen a la formació de teixits, al creixement e desenvolupament de l'organisme. Són rics en proteïnes Ex. llet, formatge, ou, carn Aliments reguladors: Permeten que es realitzen de manera correcta totes les funcions de l'organisme. Són rics en vitamines, minerals o aigua Ex. Fruites e verdures

LA RODA DELS ALIMENTS Llets i derivats Olis i greixos Verdures i Hortalisses Creïlles, llegums i fruits secs Carn, ous i peix Llets i derivats Olis i greixos Cereals, sucres i pastes Fruites

Colesterol Aliments que prevenen el colesterol La lecitina L’all

Consells Menja gran varietat d’aliments Fes exercici per mantindre el pes correcte Fes una dieta baixa en colesterol i greixos La teua dieta deu ser rica en verdures i fruites Redueix el consum de sucre Consumeix aliments amb poca quantitat de sal

Filosofía de la Dieta Mediterránea

Característiques de la dieta Mediterrània Oli d’ Oliva Peix Fruites Llegums Verdures Pastes Cereals Integrals L’art de cuinar Les persones que consumeixen aquesta dieta presenten menor risc de malalties cròniques com la de las artèries del cor i càncer, principalment dels aparells digestiu i respiratori.

Menjar “Basura” Components Excés de sucres Excés de greixos Excés de sal i additius Colorants i conservants

Els aliments transgènics són tots aquells que contenen ingredients o que varen ser produïts a partir d’un Organisme modificat genèticament. Provenen majoritàriament de plantes transgèniques com la dacsa o la soja.

CONSERVACIÓ LIOFILITZACIÓ ENVASAT CONGELACIÓ REFRIGERACIÓ ESTERILITZACIÓ PASTEURITZACIÓ DESHIDRATACIÓ LIOFILITZACIÓ CONSERVACIÓ

TIPUS DE NUTRIENTS

TIPUS D’ ALIMENTS

TAXA DE METABOLISME BASAL (TMB): calories consumides en un dia, en repòs abosolut i a temperatura constant EQUACIÓ DE HARRIS I BENEDICT HOME TMB = 66 + [13,7 X pes (Kg)]+[5 x alçada (cm)]-[6,8 x edat (anys)] DONA TMB = 65,5 + [9,6 X pes (Kg)]+[1,8 x alçada (cm)]-[4,7 x edat (anys)]

INGESTA DIÀRIA ALIMENTS (NATURALS I ELABORATS) ALTRES SUBSTÀNCIES NUTRIENTS ORGÀNICS HIDRATS DE CARBONI O GLÚCIDS SUCRE FÉCULES I MIDÓ FIBRA LÍPIDS GREIXOS COLESTEROL VITAMINES PROTEÏNES ANIMALS VEGETALS INORGÀNICS MINERALS AIGUA Que forma part dels aliments ALTRES SUBSTÀNCIES ALCOHOLS ADDITIUS CONSERVANTS EDULCORANTS Es beu per a completar les necessitats diàries