WEBQUEST: aprenentatge a través d’Internet Rosabel Roig Vila Universitat d’Alacant.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Presentación realizada por De Paoli, Sabrina y Frezzini, Angel G.
Advertisements

Como trabajar una webquest Rubén Prieto.
Internet Como Recurso Didáctico O Web Quest? SUPER EQUIPO UNO.
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
WEBQUEST.
Avaluem què han après Objectius
VIATJANT PEL MÓN ALTERNATIU
USO DEL WEBQUEST EN LA FORMACION DOCENTE Herramientas para el Aprendizaje Activo,.
PROJECTE COMENIUS ACTIVITATS REALITZADES PER 1ºA.
ELS PROCESSOS DE SELECCIÓ DE PERSONAL
WEBQUEST: búsquedas guiadas a través de Internet.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
PORTAFOLI O CARPETA DOCENT
WEBQUEST: búsquedas guiadas a través de Internet
Els surfistes van utilitzar la cooperació per fer públic el seu desacord amb el projecte d’espigons. En primer lloc van utilitzar les seves planxes per.
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
Tallers d’intercanvi d’experiències
DEPARTAMENT EF JOSEP BARCELÓ ALOMAR
La llengua amb les TAC…. UN NOU MODEL SOCIAL ELS DOCENTS NO ENS PODEM QUEDAR ATURATS DAVANT ELS CANVIS SOCIALS. LA TECNOLOGIA ÉS EN TOTS ELS ÀMBITS (administratiu,
ASSIGNATURES DE LLIURE ELECCIÓ EN ENTORNS VIRTUALS O SEMIPRESENCIALS (INTERCAMPUS, METACAMPUS, CAMPUS GLOBAL O INTRACAMPUS). Dos exemples: DOCUMENTACIÓN.
D’ENSENYAMENT-APRENENTATGE
ELS BLOCS I LA SEVA APLICACIÓ A L’AULA Recull de propostes sobre els usos didàctics dels blocs Material del Curs de l’Escola d’Estiu Virtual d’Espiral.
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRÒNICA PRÀCTIQUES D’ELECTRÒNICA BÀSICA. I.E.S. ENRIC VALOR PEGO.
PRESENTACION DE WEB QUEST EQUIPO: 1 INTEGRANTES: Daisy Araujo Flores Alma Verónica Camacho Camacho Claudia Mascareño ASESOR: Luis Fernando Sánchez López.
Què és Segons Bravo Ramos (1996) …es uno de los medios didácticos que, adecuadamente empleado, sirve para facilitar a los profesores la transmisión de.
 WEBQUEST: Metodología basada en la búsqueda orientada, en donde casi todos los recursos provienen de la Web. - en 1995  Propuesta - Universidad San.
PRESENTACION DE WEB QUEST
Webquest Lic. en Gestión de Educ. Superior Alumna: Fanny Barrera.
CARPETA D’APRENENTATGE
L’EQUIP DOCENT COM A ESTRATÈGIA ADAPTATIVA A L’EEES Benedí, Carles; Blanché, Cèsar; Bosch, Maria; Rovira, Ana & Simon, Joan EDBAF, Equip Docent de Botànica.
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
POK´ TA POK´ Sergi Díez, Marc Pujadas, David Rodriguez, Victor Gallego Educació Física Cicle Superior.
Validació de l’experiència laboral. validació de l’experiència laboral? A qui va dirigit ? Què s’obté validant l’experiència laboral? On puc fer la sol·licitud.
Què hem estat fent aquests anys?
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
LA PROGRAMACIÓ DE LLENGUA PER COMPETÈNCIES Equip Lic de L’Hospitalet de Llobregat Febrer 2008.
CARLOS ALBERTO SANCHIS BARRAGÁN CURS
Fem activitats amb vídeo!
AUTOGESTIÓ I INNOVACIÓ EN L’AULA OBERTA
AVALUAR-QUALIFICAR PER COMPETÈNCIES
Les primeres passes amb el GeoGebra
3 Ara proposeu el portafoli a la vostra assignatura (2,5 h) presencials (4 h de treball fora de l’aula (presentació de resultats a l’Atenea 6 de març.
EduCaixa Des de l’Obra Social ”la Caixa”, a través d’eduCaixa donem suport a la formació dels més joves i apostem per una educació de qualitat que els.
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
MIREMMATEMÀTIQUES Lleida 24 d’octubre de 2009.
MARC PER L’AVALUACIÓ DE LA TASCA DOCENT
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
Curs de Llenguatge Administratiu Valencià Juli Martínez Amorós
Imaginem que fa un segle haguéssim hibernat a un cirurgià i a un mestre...
Seminari d’Educació Especial
d'ensenyança-aprenentatge
Són realment paràboles? Nivell: 3r d’ESO
Formació per a responsables del programa Biblioteca escolar: PUNTEDU
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
Josep Lluís Cañadilla Institut Jaume Huguet - Valls.
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
INFORMÀTICA BÀSICA 1r ESO curs
Nova taxonomia de tasques Webquest de Berni Dodge
En desplegar un currículum competencial haurem de prendre decisions que afectaran al model didàctic de cada docent.
Projecte: Videojocs.cat
Màster d’Aplicacions Multimèdia
Imaginem que fa un segle haguéssim hivernat un cirurgià i un mestre...
EL NOU ROL DEL PROFESSOR !
Què són les TIC ? ( Tecnologies de la informació i Comunicació)
ASSESSORAMENT TIC CURS Departament d’Educació
L’AVALUACIÓ DE LA CARPETA DE LABORATORI EN UNA ASSIGNATURA DE SEGON CURS D’ENGINYERIA TÈCNICA DE TELECOMUNICACIÓ Josep Jordana, Francesc J. Sànchez Departament.
WEBQUEST Una tècnica per a l´aprenentage en la xarxa Internet.
Transcripción de la presentación:

WEBQUEST: aprenentatge a través d’Internet Rosabel Roig Vila Universitat d’Alacant

PER QUÈ NO COMENCEM VEIENT UN EXEMPLE DE WEBQUEST? Entra en “DARTAMUSIC Y LAS TRES FAMILIAS” “DARTAMUSIC Y LAS TRES FAMILIAS” i fes clic en “introducción” “DARTAMUSIC Y LAS TRES FAMILIAS”

WebQuest... UNA FORMA D’UTILITZAR DIDÀCTICAMENT INTERNET UNA FORMA D’UTILITZAR DIDÀCTICAMENT INTERNET Activitat de búsqueda d’informació d’una forma guiada Activitat de búsqueda d’informació d’una forma guiada La informació l’extraem bàsicament d’Internet i centrem l’activitat en l’ús d’aquesta informació (per a analitzar, sintetitzar...) més que en la búsqueda. La informació l’extraem bàsicament d’Internet i centrem l’activitat en l’ús d’aquesta informació (per a analitzar, sintetitzar...) més que en la búsqueda.

WebQuest... L’alumne treballa autònomament construint el coneixement. L’alumne treballa autònomament construint el coneixement. El docent orienta tot el procés. El docent orienta tot el procés.

Parts d’una WQ (I) Introducció Tasca Procés Conclusió Avaluació Bernie Dodge i Tom March (Universitat Estatal de San Diego, 1995) Orientacions mestre/a

Parts d’una WQ (II) Introducció, que presenta el plantejament general de la WQ a tot el grup. Introducció, que presenta el plantejament general de la WQ a tot el grup. Tasca, s’identifica amb l’objectiu final de la WQ: allò que s’ha d’elaborar al acabar la WQ. Tasca, s’identifica amb l’objectiu final de la WQ: allò que s’ha d’elaborar al acabar la WQ. Els tipus de tasques... Els tipus de tasques... Procés, on s’indiquen les activitats i tasques que s’han de realitzar. Procés, on s’indiquen les activitats i tasques que s’han de realitzar. Els recursos... Els recursos... Avaluació, on s’indiquen els aspectes que es valoraran i com es valoraran. Avaluació, on s’indiquen els aspectes que es valoraran i com es valoraran. La rúbrica La rúbrica Conclusió, on apareixen unes reflexions finals. Conclusió, on apareixen unes reflexions finals. Orientacions per al professor, on apareixen suggeriments per utilitzar la WQ en classe. Orientacions per al professor, on apareixen suggeriments per utilitzar la WQ en classe.

Orienta l’alumne el que farà. Motiva a l’alumne a través de qüestions, reptes, misteris... Introducció

Descripció del producte final, d’allò que haurà de fer al finalitzar la webquest. P.e.: Una Presentació (P.Point), dossier, una pàgina Web, una maqueta... Tasca

Es descriuen les passes o activitats que s’han de seguir per a fer la tasca S’orienta sobre l’organització i seqüenciació de treball P.e., estratègies, divisió de la tasca en subtasques, distribució de funcions Procés

Descripció del que va a avaluar-se i quins criteris s’aplicaran Avaluació

Acabem... P.e. recapitular el que hem fet, per a fer una única reflexió, per a debatre, per a obrir nous coneixements... Conclusió

Orientacions per al professorat En aquesta part podem indicar: Nivell educatiu Objectius que ens plantegem Àrees implicades Continguts Metodologia Recursos tècnics

Exemples de webquests Mirar en el “listado de webquests” de la plataforma Edutic ( ) Mirar en el “listado de webquests” de la plataforma Edutic ( )