La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

MARC PER L’AVALUACIÓ DE LA TASCA DOCENT

Presentaciones similares


Presentación del tema: "MARC PER L’AVALUACIÓ DE LA TASCA DOCENT"— Transcripción de la presentación:

1 MARC PER L’AVALUACIÓ DE LA TASCA DOCENT
Universitat de les Illes Balears Oficina de Planificació i Prospectiva

2 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Fins ara hem tractat la instrumentació d’avaluació docent Establir un marc de referència per l’avaluació docent Garantia de la qualitat del professorat (EEES) Desenvolupament i reconeixement de la docència (PDI) Alineació amb el marc estratègic (UIB) Obligatorietat d’avaluació de les activitats docents (LOU)

3 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT

4 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT

5 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració de l’alumnat sobre la tasca Docent: Alumnat Agent actiu Participació voluntària Professorat Agent passiu Participació obligatòria Institució Agent passiu

6 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració de l’alumnat sobre la tasca Docent: Instrument: Qüestionari d’opinió de l’alumnat sobre la tasca docent. Informació: Informació corresponent a l’alumne. Desenvolupament de l’assignatura i de les classes per part del professor.

7 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració del professorat sobre la tasca Docent: Professorat Agent actiu Participació voluntària Alumnat Agent passiu Participació obligatòria Institució Agent passiu

8 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració del professorat sobre la tasca Docent: Instrument: Qüestionari d’opinió del docent (autoinforme). Informació: Les condicions de treball i recursos per la docència. Informació sobre els alumnes. La coordinació de les assignatures amb altres, i la seva adequació. Els resultats de l’avaluació pràctica o teòrica. Satisfacció del professor. Altres aspectes diversos.

9 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració sobre el professorat de les autoritats acadèmiques: Autoritats acadèmiques Agent actiu Participació obligatòria Professorat Agent passiu Participació obligatòria Alumnat Agent passiu Institució Agent actiu Participació voluntària

10 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració sobre el professorat de les autoritats acadèmiques: Instrument: Certificat de les autoritats acadèmiques. Informació: Recullen valoracions sintètiques sobre les diferents dimensions de l'activitat docent (planificació, desenvolupament i resultats) emeses per diferents òrgans unipersonals de govern o de coordinació.

11 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració sobre la base de criteris objectius del professorat a la institució: Professorat Agent passiu Participació obligatòria Alumnat Agent passiu Institució Agent actiu Participació voluntària

12 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT Valoració sobre la base de criteris objectius del professorat a la institució: Instrument: Control del compliment d’una sèrie de criteris objectius. Informació: Publicitat del programa web. Lliurament de les actes en el termini establert. Assistència a classe i puntualitat. Participació en programes d’acció tutorial. Nombre d'alumnes aprovats. ...

13 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT COMPARATIVA AMB EL PROTOCOL D’ANECA VALORACIÓ DE L’ALUMNE UIB PROTOCOL ANECA Qüestionari d’opinió de l’alumnat sobre la tasca docent del professorat Encuesta a estudiantes sobre la actividad docente del profesorado 22 ítems amb la possibilitat d’afegir fins 5 més pròpies de la facultat/escola. Els enunciats es redacten amb el professor com subjecte en tercera persona que fa unes tasques que es valoren d’1 a 10. 21 ítems. Els enunciats es redacten amb l’alumne com subjecte passiu de la tasca del professor, que es reflexa en un resultat en el alumne. L’alumne valora si està completament desacord, molt desacord, desacord, d’acord, molt d’acord, completament d’acord. En quant contingut les dues enquestes són pràcticament iguals, inclòs, es manté el ítem de valoració global del professor.

14 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT COMPARATIVA AMB EL PROTOCOL D’ANECA VALORACIÓ DEL DOCENT UIB PROTOCOL ANECA Qüestionari d’opinió del docent (autoinforme) Autoinforme del profesor Solament un tipus d’autoinforme. Es refereix a la docència concreta a un grup – assignatura a un curs determinat. És un qüestionari pràcticament amb totes les respostes tancades i valoracions numèriques. Tres tipus d’autoinforme depenent de l'antiguitat del professor: Iniciació, consolidació i sènior. Es refereix a la docència global de un període de temps, per exemple, un quinquenni. És un informe amb caràcter molt obert. Demana valoracions obertes quant a: Aspectes a destacar i millorar en la planificació, desenvolupament i resultats de la docència. Necessitats formatives.

15 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT COMPARATIVA AMB EL PROTOCOL D’ANECA VALORACIÓ DE LES AUTORITATS ACADÈMIQUES UIB PROTOCOL ANECA Valoració del professorat feta per les autoritats acadèmiques Informe de los responsables académicos És una certificació favorable o desfavorable per part del director del departament, el degà o director d’escola, i el vicerector de professorat. En cas de valoració desfavorable es tindrien que aportar les evidències oportunes. Es realitzaria per cada curs acadèmic. Són valoracions quant a la planificació, el desenvolupament i el resultats del professor. En cadascun dels apartats es posa un valor dels quatre possibles (per exemple: molt inadequat, poc adequat, adequat i molt adequat), a més de posar les observacions oportunes. Proposa que es faci cada quinquenni.

16 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT COMPARATIVA AMB EL PROTOCOL D’ANECA VALORACIÓ SOBRE LA BASE DE CRITERIS OBJECTIUS UIB El control del compliment d’una sèrie de criteris objectius no es contempla per part de l’ANECA, però per evitar biaixos aconsellen la recollida d’altres tipus d’informació que serveixi per contrastar els procediments de mesura de percepcions (rendiment d’estudiants i graduats, evidències, avaluació de col·legues, etc.). Per altre part, hi ha universitats que han inclòs aquests criteris objectius dins la valoració dels responsables acadèmics.

17 MARC D’AVALUACIÓ DOCENT
Universitat de les Illes Balears MARC D’AVALUACIÓ DOCENT


Descargar ppt "MARC PER L’AVALUACIÓ DE LA TASCA DOCENT"

Presentaciones similares


Anuncios Google