La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Són realment paràboles? Nivell: 3r d’ESO

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Són realment paràboles? Nivell: 3r d’ESO"— Transcripción de la presentación:

1 Són realment paràboles? Nivell: 3r d’ESO
Maria del Mar Rigo Rigo Ies Santanyí

2 On volem arribar? L’objectiu principal és aprendre a reconèixer la paràbola en els objectes o situacions quotidianes. Per això serà necessari conèixer molt bé les característiques i propietats de la paràbola.

3 1a activitat Cercam a Internet fotografies que semblin paràboles, miram el nostre entorn i fotografiam la nostra possible paràbola. Aquesta activitat es durà a terme durant tot el temps que es treballi aquesta unitat.

4 2a activitat Mitjançant un manipulable virtual, veurem com canvia la paràbola quan anam variant els paràmetres. Treballarem amb les expressions: y=ax2+bx+c i y=a(x-xv)2-yv Manipulable virtual

5

6 3a activitat Mitjançant un Jclic practicam diferents aspectes de la paràbola. Activitats Jclic sobre paràboles de Jaume Bartrolí Brugués Quan estudiem els talls amb l’eix d'abscisses serà el moment d’introduir l’equació de segon grau. També apareixerà l’expressió de la paràbola Y=(X-x1)(X-x2)

7

8 4a activitat Resolem problemes on necessitarem les equacions de 2n grau. Quan fa el costa d’un terreny quadrat de 200 metres quadrats? Ahir vam anar a una festa. En arribar tothom donava dues besades a tots els assistents. Un d’ells es va encortar comptant les besades arribant a la conclusió que hi va haver un total de 132 besades. Quantes persones hi havia a la festa?

9 5a activitat Cercam les seccions planes que es poden obtenir tallant un con amb un pla.

10 6a activitat Anam al pati a dibuixar una circumferència, una el·lipse i una paràbola.

11 I ens ha quedat

12 7a activitat Veurem altres corbes que poden semblar paràboles i no ho són: y=x4 cicloide catenària També comprovarem si les fotografies trobades i fetes són realment paràboles.

13 I, per acabar, Unes activitats breus ens serviran per repassar la unitat, ampliar alguna coseta i també repassar alguns continguts d’unitats anteriors. Una prova escrita individual acabarà de completar l’avaluació que s’haurà anat fent en el desenvolupament de la unitat.

14 Pàgines web utilitzades
Biblioteca Nacional de Manipuladores Virtuales Activitats Jclic sobre paràboles, de Jaume Bartrolí Brugués Material manipulable a l’aula de matemàtiques, Anton Aubanell


Descargar ppt "Són realment paràboles? Nivell: 3r d’ESO"

Presentaciones similares


Anuncios Google