Santa Maria del Pi.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Imatges, Internet Sense finalitat comercial Compaginació M. Altimires Sant Martí del Canigó Pau Casals.
Advertisements

Catedral gòtica de Barcelona. La Planta
EVOLUCIÓ HISTÒRICA I ESTRUCTURAL DE L’EDIFICI
MONESTIR DE SANT PAU DEL CAMP
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
Arquitectura racionalista espanyola
La casa l’ ardiaca La casa de l’Ardiaca és una residència gòtica. Es va començar a construir al 1444 i es va acabar de construir al Al costat de.
J de O V A E Q D U R I M N.
Temps era temps, hi havia un pagès molt i molt alt i gros que semblava un gegant.
Portal de Santa Madrona
JESÚS DE NATZARET.
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
L'ART GREC.
EVOLUCIÓ DE LA PLANTA DE L’ESGLÉSIA DE SANTA CREU (O SANTA HELENA) DE RODA.
SANTA MARIA DEL MAR Santa Maria del Mar és una basílica que va ser construïda pels arquitectes Berenguer de Montagut i Ramon Despuig. La basílica és.
CASTELL DE PAPA LUNA El Castell es va construir entre els anys 1294 i 1307 (segles XIII i XIV), per defensar-se. Servia perquè hi visqués el senyor feudal.
Quan la natura s’expressa
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
Una faula que il·lumina més que el Sol !
NÔTRE DAME DE PARÍS Notre Dame de Paris és una catedral d’estil gòtic que es troba a Paris. És a la plaça del Parvis, a la petita Île de la Cité, al 4t.
EXCURSIÓ A L’HORTA D’ALBORAIA I MELIANA
ELS COLORS AMB JOAN MIRÓ
ERMITA DE SAN ISIDORO La “ermita de San Isidoro” és una ermita en runes d’estil romànic que va ser construïda a Ávila però més tard va ser traslladada.
MONESTIR DE PEDRALBES El Monestir de Pedralbes és un dels edificis més valuosos del gòtic català, que conserva el claustre gòtic considerat el més gran.
EL CASTELL DE CARDONA El castell de Cardona és un castell que es troba en un turó de Cardona, que és un poble de Barcelona. Es va construir l’any 886 i.
CALES DE L’ESCALA.
CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010
SANTA MARIA DEL MAR Es diu basílica de Santa Maria del Mar. És una catedral i és d’estil gòtic català. Es troba a la plaça de Santa Maria del Mar. S’hi.
Santa Coloma de Gramenet!
2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
Castell de Castelldefels
Palau dels comptes de Pignatelli
La seu vella La seu vella és una catedral romànica d’estil gòtic situada dalt d’un turó de Lleida que porta el mateix nom que la catedral. Es va començar.
CIUTADELLA DE CARCASSONE
LLOTJA DE VALÈNCIA Molt bella e magnífica e sumptuosa.
Castell d’Altafulla El castell d’Altafulla està situat a la zona alta de Tarragona. Es va construir al segle XI, i és d’estil romànic. El castell és de.
La serra de Verdera o serra de Rodes 1.
La música en La civilització xinesa
ROMANS:OBRES PÚBLIQUES
EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE EL REGNE ÉS ENMIG NOSTRE
CASTELL DE CORNELLÀ El castell de Cornellà és un dels edificis més importants de la ciutat de Cornellà, construït i reformat en diverses èpoques. Es.
Plaça del rei (Barcelona)
La vida és un do de Déu i un servei als altres
Creixement Econòmic: Fets importants
CASTELL DE PIERA Em va agradar molt!
valors humans i socials
PALAU DE LA GENERALITAT, EL PATI DELS TARONGERS
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Els alumnes de 3r ens presenten LA CELLERA
El saló del tinell.
ITALIA.
LA BARCELONA ANTIGA.
Rec comtal El tipus de construcció del Rec Comtal és d’us civil . Servia per transportar l’aigua cap a la Barcelona medieval. Es troba ubicat a la parc.
El castell de Clariana està ubicat a Argençola, Anoia
El monestir de Pedralbes
SETMANA DE LA PAU I LA SOLIDARITAT CLARET BARCELONA-2019
Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM
Torre del rellotge La torre del rellotge és un monument.
Maria i Mariona.
Consum per substàncies per any (últim mes)
La indústria tèxtil a Catalunya al segle XIX i avui en dia
SORTIDA PER BARCELONA CAIXAFORUM.
EL BARRI DE SANT ANTONI.
Sant Pere de les Puel·les
BARRI SAGRADA FAMÍLIA.
Catedral de Barcelona Aquesta construcció és religiosa .
La casa del rellotge La Torre del Rellotge és una masia que s'ubica entre les places Bonet i Muixí i Ibèria, a tres metres d'alçada del nivell del carrer.
ERMITA DE BRUGUERS Es troba en el baix ebre en bruguers. si voleu anar-HI, cal agafar la BV La Mare de Déu de Bruguers o Ermita de Bruguers és un.
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
Realizado por: Gerard Adelantado Jàtiva
Transcripción de la presentación:

Santa Maria del Pi

La Basílica de Santa Maria del Pi és una construcció d’estil gòtic català. Es troba ubicada a la Plaça del Pi al barri gòtic de la ciutat de Barcelona.

L’esglèsia del Pi està documentada des del segle X però hi ha la tradició que existia en el mateix lloc una capella al segle V. La construcció de l’actual temple gòtic data del 1321 quan es va sustituir l’anterior temple romànic. És un dels edificis mes caractarístics del gòtic català. La gran rosassa que corona la façana principal és una de les més grans del món. El campanar medieval és el més alt de la ciutat de Barcelona.

La basílica va ser declarada Bé Cultural d’interés Nacional el 1931 La basílica va ser declarada Bé Cultural d’interés Nacional el 1931. La basílica s’utilitzava pel culte religiós i actualment és un gran atractiu turístic de la ciutat. Està ben conservada, es va fer una restauració de la coberta l’any 2010. Actualment està en restauració la rossana de la façana principal. El 1936 es va incendiar a l’inici de la Guerra Civil Espanyola i va perdre l’òrgan, les vidrieres i la rossana com elements més importants. M’agradat molt fer aquesta visita però m’he quedat amb ganes de veure-la per dins. Anirem un altre dia.