La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

JESÚS DE NATZARET.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "JESÚS DE NATZARET."— Transcripción de la presentación:

1 JESÚS DE NATZARET

2 Podem conèixer els fets més importants de la vida d’aquest jueu a través dels relats escrits als EVANGELIS. Aquests llibres formen part del Nou Testament, a la Bíblia. Els Evangelis, però, no són cap biografia de Jesús.

3 ELS EVANGELIS Aquest llibres van ser escrits pels seguidors de Jesús als primers segles de l’Església. En hi ha quatre. Foren escrits per quatre persones diferents: Marc, Mateu, lluc i Joan.

4 Què sabem de la vida de Jesús ?
Jesús va néixer a Betlem (Palestina) quan el seu país era dominat pels romans. Era fill d’un fuster, Josep, i de Maria . Era jueu. Tenia un petit grup de seguidors molt propers que anaven amb ell però la gent del seu país l’escoltava i el seguia. Feia miracles i predicava. Era amic de tothom: rics, pobres, homes, dones, nens .. Molts el veien també com a perillós. Per això el van matar. Va morir a Jerusalem clavat en una creu. Els cristians creuen que Déu el va ressuscitar.

5 La infància de Jesús. Per aquells dies sortí un edicte de Cèsar August ordenant que es fes el cens de tot l'imperi. Aquest cens va ser anterior al que es féu quan Quirini era governador de Síria. Tothom anava a inscriure's a la seva població d'origen. També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seva esposa. Maria esperava un fill.Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se. De l’evangeli de Lluc.

6 Activitat de Jesús

7

8 La mort de Jesús Prengueren, doncs, Jesús, i, portant-se ell mateix la creu, va sortir cap a l'indret anomenat «Lloc de la Calavera», que en hebreu es diu Gòlgota. Allà el crucificaren, juntament amb dos més, un a cada banda, i Jesús al mig. Pilat va fer escriure un rètol i el féu posar a la creu. Hi havia escrit: «Jesús de Natzaret, el rei dels jueus.» Molts dels jueus el van llegir, perquè l'indret on havia estat crucificat Jesús queia prop de la ciutat. El rètol era escrit en hebreu, en llatí i en grec. De l’Evangeli de Joan

9 I després?

10 Ara molts homes i dones arreu del món segueixen els ensenyaments de Jesús. Creuen que Jesús és l’enviat de Déu Aquests homes són els cristians


Descargar ppt "JESÚS DE NATZARET."

Presentaciones similares


Anuncios Google