La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La música en La civilització xinesa

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La música en La civilització xinesa"— Transcripción de la presentación:

1 La música en La civilització xinesa
"Atlas de la música" (Alianza Editorial)

2 Primera dinastia: Hsia (1800-1500)
A partir del tercer mil.lenni sorgeix la primera civilització amb cinc emperadors importants Huang-ti (enperador amarillo, amb la invenció de l'escriptura i la música, esctructurada en forma numèrica amb el huang-kung (campana groga)com de el so fonamental. És l'inici del sistema de mesures musicals. Amb aquesta mesura es va construir la primera flauta, construïda amb bambú pel ministre de Huang-ti, Ling-Lun. El sistema era pentatònic, d'on es va prendre el sistema d'occident.

3 Dinastia Shang ( ) Campanes de bronze, litòfons, flautes, cítares, tambors,... La música està relacionada amb la religió i l'escala pentatònica té connotacions cosmològiques. El sistem es fnamenta amb 12 semitons (lü) que es formen per successió de quintes justes. Cadascú dels sons, pot ser fonamental, així es poden construir 5 tonalitats.

4 Dinastia Chou ( ) La música s'hi troba dins el context social, tant és així que fins i tot es crea un ministeri de la música. Cada canvi polític implicava necessàriament un canvi musical. Es manté el sistema de 12 semitons, però cap el final de la dinastia es cronstruiren les escale heptatòniques. Al final de la dinastia hi existien 84 tonalitats dirents. D'aquesta època data el Llibre dels Documents (llibre històric- musical). Confucio ( ) va reivindicar la música com un seguiment ètic, amb els llibre Llibre. Les Cançons i el Llibre dels ritus.

5 Llibre dels Ritus (instruments)
METALL: xicotetes campanes de mà. Grans campanes suspeses. PEDRA: pedres de jade o caliza colpejades. PELL: difents tambors (chang-ku). CARABASSA: orgue de boca (amb llengüetes amb una carabassa com a cambra d resonància). BAMBÚ: flautes. FUSTA: tambors (chu) i la raspa (yü). SEDA: 5/7 cordes de la cítara. FANG: flauta de vasija.

6 Dinastia Han (206 a.C.-220 d.C.) Restauració de la música antiga (confucionisme). Influència occidental. Arriba el "aulos" i el "llaüt". Es dsenvolupa una notació musical. Es potencia la música popular, militar, d culte i cortesana. Fins el segle XIII es conserva la música xinesa, però la influència occidntal és molt important.

7 Instruments

8 Cronologia


Descargar ppt "La música en La civilització xinesa"

Presentaciones similares


Anuncios Google