La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

PALAU DE LA GENERALITAT, EL PATI DELS TARONGERS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "PALAU DE LA GENERALITAT, EL PATI DELS TARONGERS"— Transcripción de la presentación:

1 PALAU DE LA GENERALITAT, EL PATI DELS TARONGERS
El pati dels tarongers es un pati que va ser construït per la Generalitat de Catalunya. Es troba al barri Gòtic a Barcelona situat entre el carrer de Sant Honorat i entre carrer del Bisbe. L’any 1534 va ser construït el Pati dels Tarongers, d’estil gòtic. El principal tret del Pati dels Tarongers és on està ubicat al Palau de la Generalitat. Té tarongers, una font de Sant Jordi, i els bustos de: Prat de la Riba, Francesc Macià, Lluís Companys, Josep Irla i Josep Tarradellas.

2 EL PATI DELS TARONGERS La funció del pati era per il.lumunar les diferents estances i de distribuïdor dels espais. També servia per poder-hi passejar. En l’època de la construcció de la Generalitat, tots els Palaus disposaven d’un pati interior, similar als claustres de les esglésies. Per això es va construir el Pati del Tarongers. L’estat de conservació actual del pati dels Tarongers està bé perquè forma part del Palau de la Generalitat de Catalunya. Actualment, el pati dels Tarongers se li dóna un ús de recepció de personalitats. En el dia de Sant Jordi, per exemple, es fa una xocolatada amb persones il·lustres del país.

3 EL PATI DELS TARONGERS Altres aspecte d'interès que són desconeguts per la major part de la gent és la existència de gàrgoles amb personatges curiosos: com el truc, relacionat amb el perill de les incursions pirates del Mediterrani, i el macer, vestit d’època, que obria pas als diputats quan anaven cap a les reunions de les Corts en l’antiguitat


Descargar ppt "PALAU DE LA GENERALITAT, EL PATI DELS TARONGERS"

Presentaciones similares


Anuncios Google