La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM"— Transcripción de la presentación:

1 Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM
CEIP GUILLERIES Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM

2 L’Ajuntament és una casa molt important
L’Ajuntament és una casa molt important. A l’entrada de l’Ajuntament hi guardem els gegants. Com podeu veure és un edifici de finals del segle XIX. Té un balcó molt bonic que dóna al carrer de la Rectoria.

3 La casa més antiga del poble és aquesta: Can Rovira
La casa més antiga del poble és aquesta: Can Rovira. Es troba al centre del poble.Té més de cinc cents anys. Actualment és sala d’exposicions, informació i turisme.

4 Aquest és el paisatge que es pot observar des de l’escola, es veu el campanar de l’església i una part del nucli antic. Aquesta és la nevada de l’ hivern passat.

5 Aquesta és la nostra escola, l’escola Guilleries
Aquesta és la nostra escola, l’escola Guilleries. És un edifici estrenat l’any Té un gran pati envoltat d’arbres. La muntanya que es veu al fons és la Gavarra.

6 L’església del nostre poble està dedicada a Sant Hilari de Poitiers
L’església del nostre poble està dedicada a Sant Hilari de Poitiers. L’edifici tal com el veiem ara és molt diferent de l’inicial que era del segle X. Uns terratrèmols la van destruir i ha sofert al llarg dels anys moltes modificacions. A la façana principal hi ha quatre imatges esgrafiades i també un banc amb una placa on s’hi pot llegir “La vila de les cent fonts”

7 La Pedra Llarga que és tal com l’anomenem, és un menhir prehistòric
La Pedra Llarga que és tal com l’anomenem, és un menhir prehistòric. La tradició diu que quan va per terra es perden totes les collites i per tant cal vetllar perquè estigui sempre dreta. Tot i que s'arranjà com a monument i s'hi col·locà una placa, es troba en una perillosa cruïlla, on, en lloc de cabres (1911), hi passen ara els camions de les aigües minerals (1997).

8 És un dels indrets més bonics del centre del poble
És un dels indrets més bonics del centre del poble. En aquesta plaça hi ha una font al centre i uns cedres declarats d’interès local per la seva edat i dimensions. A l’estiu i podem veure molta gent prenent la fresca a l’ombra dels castanyers d’índies.


Descargar ppt "Els alumnes de 3r ens presenten SANT HILARI SACALM"

Presentaciones similares


Anuncios Google