La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

NÔTRE DAME DE PARÍS Notre Dame de Paris és una catedral d’estil gòtic que es troba a Paris. És a la plaça del Parvis, a la petita Île de la Cité, al 4t.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "NÔTRE DAME DE PARÍS Notre Dame de Paris és una catedral d’estil gòtic que es troba a Paris. És a la plaça del Parvis, a la petita Île de la Cité, al 4t."— Transcripción de la presentación:

1 NÔTRE DAME DE PARÍS Notre Dame de Paris és una catedral d’estil gòtic que es troba a Paris. És a la plaça del Parvis, a la petita Île de la Cité, al 4t districte de París, i envoltada per les aigües del riu Sena. La construcció s'inicia l'any Al llarg del procés foren diversos els arquitectes que participaren en el projecte, i per això té diversos estils arquitectònics: per un costat, romànic normand, per altra banda, el gòtic. Les dues torres de la façana oest no són exactament bessones. La torre nord (esquerra) és lleugerament més alta i més gruixuda que la torre sud, la qual cosa és fàcil de notar, observant el conjunt des del centre de la plaça. El seu ús original és per celebrar misses catòliques. Durant la Revolució Francesa, la Catedral va ser objecte de nombrosos actes vandàlics i la catedral es va transformar en un magatzem. Una vegada que es restableix la pau, la catedral estava en tan mal estat que les autoritats municipals van començar a considerar la possibilitat d'enderrocar-la totalment. El novel·lista Victor Hugo, admirador de la construcció, va escriure aleshores la seva novel·la “Notre-Dame de París”, coneguda com “El Jorobado de Notre Dame” (publicada el 1831), que va ser un gran èxit i va ser escrita especialment per a sensibilitzar a la gent sobre el valor d'aquest monument. I finalment no es va enderrocar. Durant la restauració, la catedral va ser remodelada. La catedral va passar les dues guerres mundials sense tenir problemes significatius. En la dècada de 1990, els mètodes moderns varen ajudar a retornar a la pedra exterior de la catedral, ennegrida per segles, la seva puresa i blancor original. M’ha semblat molt bonic veure en directe la impressionant obra.


Descargar ppt "NÔTRE DAME DE PARÍS Notre Dame de Paris és una catedral d’estil gòtic que es troba a Paris. És a la plaça del Parvis, a la petita Île de la Cité, al 4t."

Presentaciones similares


Anuncios Google