La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS"— Transcripción de la presentación:

1 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 1) El terme “romànic” es va inventar al segle XIX per a referir-se a aquest art que utilitzava elements de l’art romà (arcs de mig punts i voltes de canó) i per desenvolupar-se al mateix temps que les LLENGÜES ROMÀNIQUES (derivades del llatí vulgar). 2) És el PRIMER ESTIL artístic internacional COMÚ a tota Europa Occidental, que comparteix una sèrie de trets comuns: utilització d’un mateix repertori general de tècniques i formes, religió comuna (el cristianisme) i els pelegrinatges, i els monjos cluniacencs (monestirs) com a formes d’expansió.

2 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 3) Rep moltes INFLUÈNCIES, destacant la romana (elements arquitectònics com la pedra, l’arc de mig punt i la volta de canó i l’art figuratiu).

3 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 4) I també INFLUÈNCIES orientals (bizantí) i musulmanes (el romànic mudèjar). 6) És un art fonamentalment ARQUITECTÒNIC, l’escultura i la pintura es subordina a l’arquitectura, com a elements decoratius d’esglésies, monestirs i castells 5) És un art essencialment RURAL.

4 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 7) És un art predominantment RELIGIÓS I ESPIRITUAL, expressió d’una fe “popular”, però elaborada i gestionada pel poder de l’església, els reis i els senyors: major importància de l’art religiós (ESGLÉSIES, CATEDRALS I MONESTIRS) que el civil (castells i fortaleses, s’han conservat poc perquè han sofert transformacions).

5 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 8) Té un caràcter DIDÀCTIC, una finalitat educativa, especialment la pintura i l’escultura. 9) És un art ANTINATURALISTA, no respecta ni les proporcions reals ni la perspectiva. Les figures es representen de manera rígida i frontal.

6 2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS
ART ROMÀNIC 10) Té un caràcter simbòlic. 10) Adopta la tradició ICONOGRAFIA PALEOCRISTIANA, però desenvolupa un imaginari nou, una iconologia pròpia. 11) L’artista és ANÒNIM, amb algunes excepcions, i l’obra d’art és més representativa del poder que la paga que no de l’artista que la fa (de vegades deixaran la seva empremta qualque mestre artesà, o els bisbes i/o els abats que impulsaren i promocionaren l’obra).


Descargar ppt "2.- CARACTERÍSTIQUES GENERALS"

Presentaciones similares


Anuncios Google