FORA POLLS ! Estudi dels polls..

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
Advertisements

ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
L’ERA DEL MAQUINISME Àlex Mogena.
21 de l’any cB Regina Pregar escoltant el “Pie Jesu” de Marcel Olm, ens posa al costat de Jesús.
Alimenta el teu cos.
DECÀLEG D’HÀBITS SALUDABLES A L’ESCOLA
Alumnes de 4t Coneixement del medi natural Curs
QUINS MATERIALS SÓN MILLORS CONDUCTORS ELÈCTRICS?
La Salamandra.
3a PART Els nens i nenes de P- 4
Per què hi ha objectes que suren i objectes que no suren?
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
● Un home perseguit implacablement (v ● Un home perseguit implacablement (v. 9) apel·la al poder de Déu perquè el deslliuri dels seus adversaris.
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
Éssers vius i éssers inerts
COM VIATJA EL SO? Nenes i nens de 4t de primària IEA Oriol Martorell
Els ocells que viuen prop de l’escola
Energia i velocitat de les reaccions químiques
OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
EL DIA SENSE COTXES 5è de Primària.
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
TÈCNIQUES D’ESTUDI.
EXPERIMENT SOBRE EL TABAC
DIADA DE La pau i la no violència.
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
QUÈ FA EL NOSTRE COS AMB L’AIRE QUE AGAFA QUAN INSPIREM?
6è ESCOLA CERVANTES. BARCELONA.
Un far a l’entrada anuncia la Setmana UNESCO
ORGANITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA I ESPANYA
Amb la casa a l’esquena! Estudi de cargols.
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
ESCOLA CERVANTES (BARCELONA) CLASSE DE P-3 MARIA JOSÉ MATA
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
DIADA DE LA PAU A SJO.
L’AIGUA A LA NATURA.
ENS TROBEM DE NOU.
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
LA VIDA DE LES PERSONES.
EL GAT LLAMPEC VISITA ALS ALUMNES DE CICLE MITJÀ
APICULTURA.
BIODIVERSITAT A L’HORT
CREIXEM EL COS HUMÀ Alumnes de Primer de Primària.
ELS NENS I NENES DE P4 TREBALLEM EL PROJECTE DELS MONSTRES
Hi ha quelcom que et molesta i et preocupa……?
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
BAIX EMPORDÀ.
LA MEDUSA És un animal terrestre o aquàtic ? Les meduses son animals aquàtics i es mouen per l'aigua arrossegades pels corrents .
Cant espiritual Joan Maragall.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ
EUROFRAGANCE CAPTUREM SENSACIONS.
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
SISTEMA DUNAR.
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
L’ ELEFANT.
LA TERRA SÒL, AIGUA i L’AIRE FORMEN LA TERRA ON VIUEN ELS ÉSSERS VIUS.
ESTALVIANT VIDA? AMB SO.
A la classe de Medi ens vàrem preguntar quins dubtes voldríem aclarir envers el nostre cos… Després de molt pensar va sorgir la pregunta…
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
La vulneració dels drets socials
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
Al vostre gust amb el 8 Amb so ¯
Com contaminem l`aigua?
EL TACTE.
Transcripción de la presentación:

FORA POLLS ! Estudi dels polls.

SOM LA CLASSE DE 5È DE L’ESCOLA CERVANTES

UN DIA VAM REBRE AL NOSTRE CORREU DE CLASSE..... Què podem fer per eliminar-los ?

QUÈ NECESSITEN ELS POLLS PER VIURE? Necessitem sang per alimentar-se? Podem viure entre -6º i 65º de temperatura? Necessitem oxigen? Necessitem hidratar-nos?

COM ÉS UN POLL? Tenim 6 potes Tenim dues antenes SOM INSECTES Tenim 6 potes Tenim dues antenes El cos ens acaba en forma de punxa Les femelles tenim el cos més ample i els mascles més estret Tenim un fibló amb el que us piquem al cap i xuclem la sang.

EXPERIMENT NECESSITEN OXIGEN PER VIURE? Què necessitem? 2 pots de plàstic ( pot 1 amb tapa de forats) (pot 2 tapa sense forats) Lupes Microsocopis Polls vius Cada hora anirem al laboratori per observar com estan els polls i farem anotacions al nostre diari de camp .....

Observem els polls sense oxigen.. Estan vius encara? Els polls amb oxigen, al microscopi, caminant entre els cabells, es movien molt ràpid. Observem els polls sense oxigen.. Estan vius encara?

EXPERIMENT NECESSITEN HIDRATAR-SE? Que necessitem? 1 pot amb tapa de forats 1 poll 4 gotes d’aigua Cada hora anirem al laboratori per observar com estan els polls i farem anotacions al nostre diari de camp .....

El poll amb aigua no es mou gaire.... deu estar mort?? Heu vist com es mouen??? Aquest que tenen oxigen estan molt vius Tu veus algun moure’s??? El poll amb aigua no es mou gaire.... deu estar mort??

OBSERVACIONS Cada hora vam baixar al laboratori a observar com estaven i anotar al les nostres observacions al nostre diari de camp. Algunes de les anotacions que vam fer... Observació : 13.30h Els polls amb oxigen es mouen molt i segueixen tots vius. Els polls sense oxigen es mouen lentament El poll amb les 4 gotes d’aigua nomes mou les antenes, es mou molt poc Observació : 12.30h Els polls amb oxigen es mouen molt i segueixen tots vius. Els polls sense oxigen es segueixen movent. El poll que esta dins del pot amb les 4 gotes d’aigua es mou molt poc. Observació : 16.30h Els polls amb oxigen es mouen Els polls sense oxigen només hem vist un que es movia la resta no es movien i sembla que estaven morts. El poll amb aigua es movia molt poc i només movia una mica les antenes i les potes.

CONCLUSIONS Els polls necessiten oxigen per viure perquè vam veure que els polls que vivien al pot sense oxigen ( perquè la tapa no tenia forats) van morir més ràpid que els polls del pot amb oxigen. Per tant la nostra hipòtesi era certa. Els polls no necessiten l’aigua per viure. En contacte o submergits en amb l’aigua no moren ja que tenen la capacitat de fer apnea.

ENS VISITA UNA ESPECIALISTA Els polls només s’alimenten de sang, la sang que obtenen del cap mitjançant les picades que ens fan. Poden viure entre -3º i 55º de temperatura ja que a més de -3º graus negatius es congelen es deshidraten i moren i a més de 55º de temperatura a causa de la calor també es deshidraten i moren.

Productes químics de farmàcies NO maten a les llémenes només acaben amb els polls vius No s’ha inventat encara cap producte químic que mati aquests animalons.

QUÈ MÉS HEM APRÈS? A fer un disseny experimental A tenir paciència Tenir tot preparat abans de començar Cuidar polls Primer pensar amb seguretat i després dir-ho A formular una conclusió Pensar estructuradament Paraules científiques Treballar en equip A pensar i fer com científics A observar Que els animals petits són més interesants del que ens pensàvem Ser rigorosos

MOLTES GRÀCIES! Zakaria Cèlia Constantin Sahra Martí Anam Daniela Alonso Mateo Shameiah Álvaro Giada Gael Olivia Clyster Adam Sol Oriol Hiba Toni Umar Magalí Vitalik Valentina