La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La Salamandra.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La Salamandra."— Transcripción de la presentación:

1 La Salamandra

2 Índex -Què és una salamandra? -Característiques físiques i aspecte.
-Que mengen les salamandres? -Com es reprodueixen? -On viuen? -Vídeos i noticies

3 Definició La salamandra és un ésser viu de la família dels amfibis urodels, vol dir que tenen cua). A primera vista la Salamandra pot semblar un rèptil, però és un amfibi, com els gripaus i les granotes. 

4 Característiques físiques i aspecte:
- No tenen escates - Tenen el cos allargat - Creixen entre 5 i 30 cm - Tenen el cos allargat amb quatre extremitats curtes i grosses - Cua llarga i cilíndrica que serveix per nedar

5 Característiques físiques i aspecte:
- Tenen el cap ample, curt i aplanat- tenen unes glàndules que les mantenen humides i glàndules per defensar-se que treuen un liquid blanc i dens que a les persones només irrita les mucoses (ulls, nas, boca) a altres animals del seu entorn els pot matar - Els mascles son més petits, prims i curt i les femelles son més grans, gruixudes i allargades

6 Que mengen les salamandres?
S'ha de diferenciar l'alimentació de les salamandres en els seus primers mesos de vida del que després serà la seva dieta quan aquestes siguin adultes. Las salamandres recent nascudes mengen bàsicament petits crustacis i les larves d'insectes i cucs.

7 Que mengen les salamandres?
Quan són adultes necessiten menjar més i s'alimenten bàsicament d'invertebrats de cos tou. Entre el seu menjar favorit hi trobem els artròpodes i aràcnids petits, cucs i cucs de terra, cargols o llimacs i insectes.

8 Com es reprodueixen? La majoria de les granotes, gripaus i salamandres necessiten romandre a prop de l'aigua per reproduir-se. Normalment posen els ous directament a l'aigua, on neixen els capgrossos. Tanmateix, la salamandra comuna manté els ous dins del seu cos fins a moments abans del naixement, després posa els ous a l'aigua i neixen els capgrossos. 

9 On viuen? Moltes salamandres són terrestres i només viuen
en l'aigua durant la fase larval, encara que tornen a aquesta per posar els seus ous.  Totes les salamandres necessiten humitat i solen  viure en boscos humits sota d'escorces o molses, entre les fulles caigudes; gairebé  sempre hibernen en les regions fredes.

10 Vídeos relacionats:

11 Noticies relacionades:
- Una salamandra gigante de China más antigua que los dinosaurios, al borde de la extinción.  - Salamanders "Completely Gone" Due to Global Warming (La extinción de las Salamandras).

12 Bibliografia - Enciclopedia visual de los seres vivos. (1990). Madrid: El País Altea. - Institut d'estudis catalans, diccionari de la llengua catalana. (1995). Barcelona: Editorial Moll. - - - -


Descargar ppt "La Salamandra."

Presentaciones similares


Anuncios Google