En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Al vostre gust amb el  Amb so  Si me preguntan: -En qué creo? Si em preguntes: -En què creus?
Advertisements

1 Deixem el racisme fora de joc (El Periódico, pàg. 57, 26 – )‏ (El Periódico, pàg. 7, 27 – 2 – 2006)‏ Ewerthon : "Federación y prensa deben tomar.
S4 League S4: Stylish, eSper, Shooting, Sports.. Dades tècniques Desenvolupada:Pentavision Distribuïdora:Neowiz Games Data de llançament:2008 Gènere:Joc.
DESCOBREIX EL TRESOR DEL NADAL CELEBREM L’ANIVERSARI DE JESÚS.
Els surfistes van utilitzar la cooperació per fer públic el seu desacord amb el projecte d’espigons. En primer lloc van utilitzar les seves planxes per.
Un conte de Shel Silverstein Traducció, Xesco Boix
QUAN ARRIBA EL TEMPS DE COLLIR CASTANYES... TAMBÉ ARRIBA... LA TARDOR... NI FRED, NI CALOR.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
Espai cultural Caja Madrid Barcelona, fins
EL TEMPS. ¿QUÈ ÉS EL TEMPS? El temps és un concepte físic que tots experimentem quotidianament, però que es difícil de definir formalment. Es pot partir.
El pes de la responsabilitat. Guillermo Mordillo és un dibuixant argentí que utilitza molt sovint el món de l’esport en les seves creacions gràfiques.Aquí.
Sabeu qui és Josep de Calassanç?
Preparats per marxar?. Doncs anem a facturar!! No sabem si ho portem tot!
RESUM.
LA CASTANYERA.
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona.
Interpretació estadística dels indicadors de centre
SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
CATECISME de la Conferència Episcopal Espanyola Jesús és el Senyor.
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
Els instruments musicals
Inspirant llàstima o fent-nos responsables
MÚLTIPLES I DIVISORS.
Aquesta és una felicitació de Nadal atípica, tot i que us desitjo unes molt bones festes i un feliç 2.008, us envio una sèrie de fantàstiques fotos del.
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
La Terra.
Quina és la fórmula de la felicitat que ens dóna la paraula de Déu?
Tema 2. DIVISIBILITAT.
Recordem què vol dir ser adolescent
CALES DE L’ESCALA.
EL JOC DELS PINS CAMP D’APRENENTATGE D’EMPÚRIES
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
Una forma fàcil d'obtenir algunes fórmules
OMBRES I LLUMS Escola Antoni Gaudí Sta Coloma de Gramenet
PREGUEM: Pare, Perdó per les coses que he fet malament,
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
ELS DRETS SOCIALS Rics i pobres
EL RATPENAT Fet per: Mario Pinto, Raúl García, Kevin Lopez, Coral Moya i Rebeca Lopez.
Un test per pensar... Materials de
ORGANITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA I ESPANYA
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
Problema 1: Trobar la recta que passa pel punts A(2, -3) i B(-1, 3)
Celebració FINAL DE CURS.
DONA I ET DONARAN Si tu reses i dones a la gent que pateix; Déu et donarà a tu. Resa i fes obres. Georgina Prat Marrasé.
L’AIGUA A LA NATURA.
valors humans i socials
-FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA DIMECRES 9 -FIGURA SEGONA SETMANA: JOSEP I MARIA SOMRIU, JA QUEDA POC PER CELEBRAR EL NAIXEMENT DE NEN JESÚS.
COM NEIX UN PARADIGMA?.
"SENYOR, ENSENYA’M A SER FELIÇ I A DONAR PAU!"
DALI ESPAI FEM CULTURA.
I tu qui dius que sóc?.
ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
AIGUAMOLLS DE L’ALT EMPORDÀ
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
“Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau”
CONCURS BÍBLIC NOM: CÉSAR COGNOMS: GARCÍA MEDINA GRUP B DATA NAIXAMENT: 02/07/2003 COL·LEGI: SANT JOSEP OBRER CARRER: COVADONGA S/N
6a SETMANA de QUARESMA US PRESENTEM LA JOANA QUE ENS ACOMPANYARÀ EN AQUESTA SISENA SETMANA DE QUARESMA. LA JOANA DE VEGADES ES MOSTRA MOLT RESPONSABLE.
Raúl Álvarez Genes ( auronplay )
COM NEIX UN PARADIGMA?.
WebQuest “ L’esport, ha de ser violent? ”.
Transició de diapositives manual
FESTA DEL PARE CLARET 2018.
Transcripción de la presentación:

En molts camps professionals s’han donat casos de persones que han declarat públicament el seu lesbianisme o la seva homosexualitat. En ocasions aquest fet ha passat desapercebut i, en canvi, a vegades darrera d’ell s’ha produït un gran rebombori mediàtic. En ambdós casos es poden cercar les variables que han portat a viure-ho d’una o altra manera (moment en que es fa la declaració, valor mediàtic de la persona que se sincera, valors de la societat a la que ho comunica,...), però darrera d’aquesta anàlisi gairebé sempre s’hi pot percebre el rebuig social “visceral” que la gran majoria de les cultures van arrossegant des de fa anys i panys. Per aquest motiu és necessari valorar com a molt valentes les persones que han estat capaces de sincerar-se públicament perquè cal tenir molt present que, a nivell personal, dir veu alta: “sóc homosexual” o “sóc lesbiana” ha de ser un pas difícil de donar, encara que no tingui cap repercussió mediàtica. Introducció:

En les properes diapositives aniràs veient imatges d’esportistes. Van acompanyades d’un breu resum de la seva trajectòria professional i també d’un nombre d’ordre que t’ha d’ajudar a ordenar les teves respostes. Has d’anar fent un cop d’ull a la galeria d’imatges dient quins i quines dels esportistes han fet pública la seva homosexualitat o el seu lesbianisme responent, sí (si et sembla que ho ha fet), o no si et sembla que no és homosexual ni lesbiana. Prepara’t un quadre com aquest i ves anotant les teves respostes per comparar-les amb la solució que apareixerà després de veure-les totes: Activitat: Numeració Resposta

Billy Bean : jugador professional de beisbol. La seva carrera esportiva va transcórrer entre els anys 1987 i Va militar als Tigres, Dodgers i els Padres. 1.

2. Robert Dover: Capità de l’equip olímpic americà d’equitació des del 1984 al 2000, va aconseguir tres medalles de bronze.

3. Esera Tuaolo: jugador de futbol americà. Va ser un jugador important en les seves nou temporades a la NFL. Va arribar a disputar la Super Bowl amb Atlanta l’any 1999.

4. Patty Sheehan: jugadora de golf. Va ser nomenada millor jugadora del circuit femení l’any Entre els seus títols principals, podem destacar tres campionats del circuit femení (1983, 1984 i 1993), a més de dos U.S. Open (al 1992 i 1994).

5. Brian Roser: patinador canadenc. En el seu gran palmarès podem destacar: dues medalles de plata olímpiques, sis vegades campió de Canadà, a més de sis medalles mundials (una d’or, quatre de plata i una de bronze).

6. Amélie Mauresmo: una de les tenistes més destacades de la WTA amb més de 20 títols. Guanyadora del l’open d’Austràlia al Millor jugadora del ranking mundial durant el mes de setembre del 2004.

7. Justin Fashanu: considerat un gran jugador de futbol, va militar entre d’altres equips, al Southampton, Manchester City, West Ham o Nottingham Forest, club que el 1981 va pagar per ell un milió de lliures, tot un rècord en aquella època.

8. Greg Louganis: saltador de trampolí americà, va guanyar una medalla de plata als Jocs Olímpics del 1976 amb només 16 anys. Posteriorment, va guanyar 4 medalles d’or olímpiques més (1984 i 1988). A més, va ser campió del món de la seva especialitat en sis ocasions.

9. Martina Navratilova: probablement la millor jugadora de la història. Té un palmarès increïble : 9 vegades campiona de Wimbledon, 4 del U.S. Open, 2 a Roland Garros i 3 a l’Open d’Austràlia. A més hem d’afegir 32 títols en la categoria de dobles i 7 títols mixtes en diversos torneigs de Grand Slam.

10. Ian Roberts: peça fonamental de l’equip Australia de rugbi a la dècada dels 90

Segurament t’has deixat portar per diferents criteris i estereotips a l’hora de decidir les teves respostes. Socialment hi ha esports que es consideren més masculins i en aquest fet hi té molt a veure l’origen de l’esport; l’època en que s’hi incorpora la dona; si existeixen modalitats mixtes; les característiques de la societat on s’ha implantat aquesta pràctica; etc. En canvi, pels mateixos motius, d’altres esports es consideren més “femenins”; tot això fa que es creïn tota una sèrie d’estereotips que influeixen en la nostra manera de pensar i això es fa encara més evident quan es tracta de valorar-ho en relació a l’homosexualitat. L’índex de persones amb orientació sexual homosexual es calcula que es troba entre el 10 i el 15% de la població. En aquesta activitat no hem respectat aquesta proporció, hem de reconèixer que hem fet “trampes”.En la diapositiva següent tens la solució de l’activitat, compara les teves respostes i reflexiona.

Numeració RespostesSí Com pots veure tots aquests esportistes a banda de tenir un gran palmarès també han estat capaços de fer un altre gran esforç: “sortir de l’armari”. Tots i totes nosaltres estem una mica tancats i tancades en el nostre armari particular que moltes vegades no ens deixa veure les coses des de d’altres punts de vista. Cal que anem aprenent a escoltar i comprendre altres maneres de fer defugint dels estereotips i millorant la nostra empatia.

L’homosexualitat és legal a 109 països del món, però encara està prohibida a 86. D’aquests, en 8 es castiga amb la pena de mort. 2006