La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

RESUM.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "RESUM."— Transcripción de la presentación:

1 RESUM

2 ÍNDEX: Definició. Components de la imatge
Estructura visual i Narrativa visual (components visuals): a) Espai: - Components primaris: espai profund, espai pla, espai il·limitat i espai ambigu. - Components d’aspecte: repartiment de la superfície de la pantalla i d’espais oberts i tancats.

3 1. DEFINICIÓ: La imatge és la representació d’un objecte, no l’objecte en ell mateix. Tota forma o objecte poden proporcionar una o diverses imatges.

4 Tota imatge conté una història, uns components visuals i a vegades uns sons.
Aquests tres elements, conjuntament, comuniquen el significat de la imatge a l’espectador.

5 2. Els pilars de la imatge són:
. HISTÒRIA: relatiu a la trama, personatges i diàlegs. SONS: relatiu als diàlegs, els efectes de so i la música. COMPONENTS VISUALS: composats per: Espai: fan referència a l’espai exterior. Hi ha de tres tipus d’espai visual: Primer, l’espai físic front la camera. Segon l’espai tal i com apareix a la pantalla La forma i tamany espacial de la pantalla en si mateixa.

6 Línies i formes: una línia és un efecte perceptiu
Línies i formes: una línia és un efecte perceptiu. Únicament existeix en la nostra ment. Una sorgeix quan la combinació d’altres components visuals ens permet veure-la, però cap de les línies que veiem és real. La forma va agafada de la mà de la línia, per què tota forma aparent està formades de línies.

7 Tons: El to fa referència a la brillantor dels objectes en relació amb l’escala de grisos. (Clarobscur) No es refereix al to d’una escena (sarcàstica, trista, etc...) o al to d’un so (agut o greu). El to és un factor molt important en la fotografia de color, blanc i negre.

8 3. ESTRUCTURA VISUAL I NARRATIVA /COMPONENTS VISUALS:
L’estructura visual es basa amb el principi de contrast (=diferencia) i afinitat (=similitud). Qualsevol to gris proper a l’altra a l’escala grisos te afinitat amb ell. Una imatge que mostrarà la màxima afinitat de to possible utilitzaria una porció muy petita escala de grisos.

9 I el component més conegut és el TO = brillantor dels objectes.
Cada component visual (espai, línia, forma, to, color,moviment i ritme) pot ser descrit i emprat en termes de contrast i afinitat. Els efectes del Principi de contrast i afinitat: Contrast = Més intensitat visual Afinitat = Menys intensitat visual.

10 Què significa intensitat visual?
Anomenem intensitat visual, aquell component visual que es capaç de produir un estímul emocional. Quina part és més intensa??

11 COMPONENTS VISUALS (NARRATIVA):
A) ESPAI B) LÍNIES I FORMES C) TONS D) COLORS E) MOVIMENT F) RITMES

12 A) ESPAI: COMPONENTS PRIMARIS: espai profund, espai pla, espai il·limitat i espai ambigu. COMPONENTS D’ASPECTE: repartiment de la superfície de la pantalla i d’espais oberts i tancats

13 - COMPONENTS PRIMÀRIS:
ESPAI PROFUND: L’espai profund es defineix com la il·lusió d’un món tridimensional creat en una pantalla de dos dimensions. El públic creu en la tridimensionalitat d’una imatge en pantalla a causa dels indicis de profunditat.

14 INDICIS DE PROFUNDITAT:
Els indicis són elements visuals que creen la il·lusió de profunditat un d’aquests inidicis és la: Perspectiva.

15 Hi ha diferents perspectives: a) Perspectiva d’un punt: més simple

16 b) Perspectiva de dos punts:

17 c) Perspectiva de tres punts: Exemple dels gratacels totes les seves línies convergeixen en un dels tres punts de fuga existens. .

18 Diferència de tamany: Tamany petit = Més lluny. Més a prop = Més gran.
COMPOSAR AMB PROFUNDITAT significa jugar amb el les diferencies de tamany i la perspectiva.

19 El moviment també pot crear una il·lusió de profunditat.
I es pot donar dues situacions: a) Moviment d’objectes : Que l’objecte és mogui. b) Moviment de camera: La camera és mogui.

20 a) Moviments d’objectes:
Solamanent hi ha dues direccions bàsiques que es pot moure’s un objecte en el món real davant de la camera: de manera paral·lela o perpendicular.

21 Moviment paral·lel al pla:
Pot ser: El moviment paral·lel al pla de la imatge pot ser d’esquerra a la dreta i dalt a baix, en diagonal o circular.

22 Un únic objecte movent-se en paral·lel al pla de la imatge no pot crear profunditat, però pot generar espai profund si dos o més objectes estan situats en diferents termes de la imatge i es mouen en paral·lel al pla d’imatge. Aquest exemple mostra a dos corredors un a PT i un altre a FI A la línia de sortida. Comencen a corre al mateix temps de forma paral·lela, però el corredor FI sembla corre més ràpid.

23 Si afegim un punt de fuga podem veure clarament quina és la distància que el corredor a PT sembla, corren la mateixa distància i velocitat, el tamany del corredor del FI és més petita i afegeix la profunditat, per tant, la diferència aparent de la velocitat de carrera i en la distància recorreguda produeix aquest indici de profunditat anomenat MOVIMENT RELATIU.

24 Un altre exemple: La il·lusió de profunditat també es crea quan un objecte es mou perpendicularment al pla de la imatge. Si corren cap a la camera o s’allunyen d’ella, si corren en velocitat constant sembla que s’accelera i quan ja han passat d’ella sembla que es ralentitza. Aquest canvi de velocitat aparent és l’indici de profunditat produït pel moviment perpendicular al pla de la imatge.

25 Moviment de camera: Hi ha tres moviments de camera que creen moviment relatiu i il·lusió de profunditat. I són: Travelling in/d’apropament out/ d’allunyament Travelling laterals. Moviments de grua de dalt i a baix.

26 Travelling: significa moure la camera més a prop o més lluny d’un objecte.
N’hi ha de dos tipus: Travelling in = apropament. Moure la camera més a prop de l’objecte. Travelling out = d’allunyament . Moure la camera més lluny d’un objecte.

27


Descargar ppt "RESUM."

Presentaciones similares


Anuncios Google