La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”

Presentaciones similares


Presentación del tema: "ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”"— Transcripción de la presentación:

1 ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”

2 No es difícil “fabricar” un volcà.

3 Agrupeu-vos en grups de treball de tres persones i seguiu les pautes de treball que s’indiquen a continuació. Oi que no cal que us recordi, que cal deixar la zona de treball tal com s’ha trobat?

4 Com podeu observar, damunt la taula hi trobareu el següent material:

5 Un tros de fullola amb un forat en la part central Un tub metàl·lic
Dicromat amònic Permanganat potàssic Papers de diari Un encenedor Paper de filtre Material opcional. Glicerina Una xeringa Un embut Un test petit de plàstic Fang

6 Procediment

7 3.- Omple el tub de dicromat amònic. (Utilitza els estris adients).
1.- Agafa el tub de pastilles que has portat de casa, i introdueix-l’ho al forat de la fullola, de manera que quedi agafat per pressió. 2.- Hem de mantenir la fullola paral·lela al terra. Per tant ens cal dissenyar un dispositiu que ens permeti subjectar la fullola i el tub a uns centímetres del terra. Fes-ho. 3.- Omple el tub de dicromat amònic. (Utilitza els estris adients).

8 4..- Seguidament, col·loca petits munts de permanganat potàssic a prop del que penses que serà el cràter del volcà i també als cantons. 5.- Cala foc al dicromat amònic amb un encenedor i ruixa el permanganat amb glicerina.

9 6.- Guardeu silenci i… (no tingueu por!. No hi ha cap perill si no poseu el nas damunt del cràter) Contesteu les qüestions que es donen a continuació:

10 A/ Descriu tot el que ha passat des que s’ha encès el dicromat amònic.
B/ Fes un dibuix dels efectes resultants. C/ Identifica el con (edifici volcànic), el cràter i la cambra magmàtica. D/ Identifica la Xemeneia i la cambra magmàtica. E/ Com pots distingir la xemeneia de la cambra magmàtica en aquesta activitat? F/ Per què penseu que us he fet guardar silenci abans de començar a calar foc al dicromat? Quin significat creieu que té el soroll que heu escoltat? G/ Què son cons adventicis? Hi ha cons adventicis en aquesta activitat? Per què? H/ Quina creus què és la part més important d’un volcà?

11 Activitat a casa (Obligatòria)
No tots els volcans presenten erupcions com la que s’ha simulat en aquesta activitat. De fet podem dir que no hi ha mai dos erupcions idèntiques; fins i tot en un mateix volcà.

12 Les causes d’aquesta variació són diverses, i tenen a veure amb les característiques de la cambra magmàtica (dimensió, fondària, estructura), així com el tipus de magma que contenen i amb com evoluciona aquest magma químicament i físicament.

13 Normalment es distingeixen tres tipus d’erupcions: Les erupcions hawaianes, les peleanes i les estrombolianes.

14 Elabora un petit informe pel proper dia de classe d’aquests tres tipus d’erupcions, indicant les seves característiques diferenciadores. A quin tipus d’erupció correspon la activitat realitzada. Justifica la teva resposta. * Al començar la classe següent explicarem els tres tipus d’erupcions que es demanen.

15 Activitat a casa complementària (Optativa)
Anomenar els nombres que s’indiquen.

16

17 Us espero el proper dia, a l’aula d’informàtica


Descargar ppt "ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”"

Presentaciones similares


Anuncios Google