La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials."— Transcripción de la presentación:

1 Deixar de fumar, tota una aventura!

2 Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.

3 Quantes vegades algú li ha proposat, demanat, exigit o aconsellat que deixi de fumar?

4 La majoria de persones que fumen, en un moment o altre, pensen i es plantegen que haurien de deixar de fer-ho.

5 Per què és tan difícil deixar de fumar? Hi ha moltes explicacions: La nicotina té un potent efecte addictiu. El tabac és perjudicial per a la salut, però a vegades el fumador encara no pateix les seves conseqüències. Hi ha qui creu que és un tema de “voluntat”: “Quan voldré, ho faré”.

6 Què hi trobem en una cigarreta? Més de 4.000 components químics diferents i cap d’ells té efectes beneficiosos per a la salut.

7 Com el quitrà...

8 ...que elimina la capacitat defensiva dels cilis als bronquiols.

9 La nicotina, que genera la dependència física i crea greixos que s’adhereixen a les venes i artèries.

10 El tabac fa tant mal com diuen? És el responsable: Del 30% de totes les morts produïdes per càncer. Del 85 % de totes les morts per càncer de pulmó. Del 30% de tots els casos de cardiopatia coronària. Del 80-90 % de tots els casos de Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica.

11 Per què els qui intenten deixar de fumar pel seu compte pateixen d’ansietat, de neguit, de malestar i els hi costa tant?

12 Què fer per deixar de fumar? 1.En primer lloc, faci una petita reflexió sobre tot allò que li dona el tabac. 2.Faci ara una llista d’aquelles coses que li sembla que aconseguirà si deixa el tabac. 3.Faci números, calculi quants diners li costa el seu consum de tabac cada setmana, cada mes i en tot l’any. Pensi què es podria comprar amb aquests diners.

13 4. Decideixi què vol fer. Si vol deixar de fumar, continuï: 5. Agafi el calendari i marqui una data, ni molt propera ni molt llunyana. Millor, un dia significatiu o un principi de setmana o de mes. 6. S’ha de plantejar que això és com iniciar un viatge: anticipi tot el què li farà falta, prevegi les situacions que més li costaran. Anticipi's i eviti el malestar.

14 7. Recordi que la nicotina tarda 15 dies a desaparèixer del seu cervell. Per tant, és possible que en aquest temps tingui nervis, neguit i ànsia. Hi ha maneres de resoldre-ho: begui molta aigua, mengi fruita, distregui's, ocupi les mans i expliqui a familiars i amics que ha decidit deixar de fumar.

15 8. Els tres primers dies són els més complicats, però no son res comparat amb un procés gripal o un constipat que vostè ja hagi passat abans. 9. En breu notarà els efectes positius: percebrà més els olors i els sabors; lluirà un millor color de pell; sentirà els pulmons més plens d’aire, el seu orgull personal augmentarà, etc.

16 Si malgrat aquests consells creu que necessita ajuda professional, pot contactar amb la nostra Unitat de Tabaquisme, demanant hora de visita al telèfon: 973 727227


Descargar ppt "Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials."

Presentaciones similares


Anuncios Google