PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
JOC I APRENENTATGE El joc és la disfressa de l'aprenentatge perquè motiva, emociona, fomenta la curiositat, fa que les experiències siguin significatives,
Advertisements

Carla Jiménez Aida Macià Guim Muñoz Mariló Rodríguez
PROGRAMA DE FORMACIÓ EN CIÈNCIES A L’ESO
En aquest tema veurem els apartats següents:
Introducció a la Geografia del Turisme
Xarxa Productes de la terra
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
T8. EL COMPORTAMENT INDIVIDUAL I SOCIAL (elements de la Psicologia Social) ELS GRUPS.
Reunió informativa d’inici de 2n ESO
Una experiència a sisè de Primària
El model didàctic en el desplegament del currículum a partir de les COMPETÈNCIES BÀSIQUES Mòdul 4: Gestió del Currículum per competències.
HISTÒRIA 2n BTL Presentació Professor: Miquel Caelles
IES SABADELL Juvenal nº 1 Sabadell (Barcelona)
Recursos Informàtics en Història
Antecedents (el context) Centre IATIC
L’Expressió escrita.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
HISTÒRIA del MÓN CONTEMPORANI
En aquest tema veurem els apartats següents:
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
Avaluació de preparació Agile <nom de la solució>
(Robert S. Baron & Norbert L.Kerr )
El viatge de Primària a Secundària
S.xx Els trotatemps CURS
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
INTERVENCIÓ COMUNITÀRIA INTERCULTURAL
Assignatura del GRAU EN HISTÒRIA Prof. J.M. Santacreu
Matèries de modalitat i optatives de 2n de batxillerat
CIÈNCIES NATURALS CURS
RELACIONS EN L’EQUIP DE TREBALL
IES DE VILADECAVALLS (VALLÈS OCCIDENTAL) 678 ALUMNES DISTRIBUÏTS EN:
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
VIII Primavera Pedagògica Institut d’Estudis Catalans
Grups interactius a L’Esquitx
EL PROCÉS DE DIRECCIÓ DE L’EMPRESA
ESTRATÈGIES D’ÈXIT EDUCATIU GRUPS INTERACTIUS CEIP DR. ALEMANY.
Equips docents: Una forma diferent de fer docència
Seminari d’Educació Especial
ECONOMIA BAT1 Presentació Professor: Miquel Caelles
PROJECTE D’IMPLANTACIÓ SISTEMA DE GESTIÓ PER COMPETÈNCIES (SGC)
QUÈ, COM I QUAN ENSENYAR I AVALUAR
Educació Infantil i Primària
DE DEBAT DE L’AVANÇ DEL PLA
Prof. José Miguel Santacreu Soler Dep. d’Humanitats Contemporànies
Pla estratègic de desenvolupament econòmic local i l’ocupació del Vallès Oriental ( ) Presentació del Pla de treball Consell d’Alcaldes del.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
Les pràctiques curriculars del grau d’Informació i Documentació
Presentació de la matèria de Química Curs 1r de Batxillerat
COMPETÈNCIES BÀSIQUES I CURRÍCULUM
Coneixements i idees previs
Llorenç Seguí capllonch 11 de juny de 2018
El treball en equip a la Xarxa: estratègies docents
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
LLENGUA ESCRITA Participants Paki Campos Antonia Cervantes
INFORMÀTICA BÀSICA 1r ESO curs
CRAI: definició i estructura
CONEIXEM EL NOSTRE POBLE:
Pla Integral de Salut Mental
En aquest tema veurem els apartats següents:
CEIP “MESTRE AGUSTÍ BARBERÀ” - AMPOSTA
En desplegar un currículum competencial haurem de prendre decisions que afectaran al model didàctic de cada docent.
NORMALITZACIÓ COMPTABLE
Llengua catalana i literatura
Promoció de la salut i programació sanitària
Presentació de resultats
BONES PRÀCTIQUES MODELS D’ÚS DIDÀCTIC DE LES TICS
que necessites saber de la Biblioteca
Jornada d’Intercanvi d’Experiències Formatives a les EOI
El departament de Recursos Humans
Transcripción de la presentación:

PSICOLOGIA I SOCIOLOGIA Matèria Optativa de BATXILLERAT Professora: Susana Russiñol

CONTINGUTS BLOC I: PSICOLOGIA BLOC II: SOCIOLOGIA

PSICOLOGIA L’ESTUDI DE L’ÉSSER HUMÀ (T.0) APROXIMACIÓ A LA PSICOLOGIA (T.1) Caracterització de la psicologia i les seves branques. Caracterització de diferents tendències i escoles psicològiques. Reconeixement dels mètodes d’investigació en psicologia i valoració del seu estatus científic. Identificació de les aplicacions de la psicologia en diferents àmbits. Bases biològiques i ambientals del comportament. (T.2) PROCESSOS PSICOLÒGICS (T.3) Caracterització dels processos psicològics cognitius. Caracterització dels processos psicològics afectius. Caracterització dels processos psicològics superiors. EL COMPORTAMENT INDIVIDUAL I SOCIAL (T.4) Caracterització de la personalitat individual i del desenvolupament humà. Descripció d’alguns comportaments socials interpersonals i intergrupals. Establiment de relacions entre societat, cultura i comportament humà.

SOCIOLOGIA APROXIMACIÓ A LA SOCIOLOGIA (T.5) Caracterització de la sociologia, els seus models d’anàlisi i escoles sociològiques. Reconeixement dels mètodes d’investigació en sociologia i valoració del seu estatus científic. Identificació de les aplicacions de la psicologia en diferents àmbits. SOCIETAT, CULTURA I PROCÉS DE SOCIALITZACIÓ (T.6) Caracterització dels conceptes sociològics bàsics: grup social i acció social; posicions i funcions socials; creences, ideologia i normes socials. Caracterització dels procés de socialització, mecanismes i agents de socialització, conformitat social i desviació. Reflexió sobre els problemes d’integració en les societats actuals, processos de regulació, adaptació i cohesió social. L’ORGANITZACIÓ I L’ESTRUCTURA SOCIAL (T.7) Reconeixement del model econòmic i polític de la societat pròpia, i comparació amb altres societats. Identificació d’alguns problemes i valoració d’alternatives en relació amb l’organització social. CONFLICTE I CANVI SOCIAL (T.8) Caracterització d’algunes formes de conflicte social i identificació crítica de les seves causes. Identificació de causes i agents del canvi social. Reflexió sobre els canvis que experimenta la societat actual i les perspectives de futur.

METODOLOGIA d’aprenentatge Per assolir aquests continguts, hi haurà classes més expositives que s’acompanyaran de material complementari (presentacions power point, documentals, etc.) i d’altres de treball. El vostre treball en aquesta matèria consistirà en: Obtenir, processar i analitzar de forma crítica la informació. Utilitzar de forma bàsica els mètodes d’investigació propis de la psicologia i de la sociologia. Usar correctament la terminologia psicològica i sociològica en les exposicions orals i els treballs escrits. Descriure i analitzar en termes psicològics i sociològics aspectes de la realitat propera. Participar en espais de reflexió i d’intercanvi d’informació i opinió, aprofitant les tecnologies de la informació i la comunicació. Elaborar treballs de recerca aplicant mètodes d’investigació propis de la psicologia i la sociologia.

BIBLIOGRAFIA I ALTRES RECURSOS Wiki personal de Susana Russiñol Correu electrònic: srussino@xtec.cat Qualsevol treball que envieu telemàticament a aquesta adreça caldrà que pugui ser identificat amb el vostre nom i cognom en el assumpte del missatge. Llibres: Alonso García, J. J. (2008). Psicología. Madrid: Mc Graw-Hill Alsina, G.; Marco, F. (1999). Psicología. Barcelona: Castellnou Aran, J.M.; Güell, M. (1999). Psicología. Barcelona: Teide Güell, M.; Marias, I. (1999). Sociología. Barcelona: Teide Baiges, A.M.; de Puig, I. (1999) Sociologia. Barcelona: Castellnou De Puig, I. (2011) Psicologia i Sociologia. Barcelona: Castellnou

CRITERIS D’AVALUACIÓ Assistència obligatòria (segons normativa de l’institut Can Puig) Activitats d’avaluació: Una prova escrita individual a cada avaluació (amb un pes màxim del 40% en la nota trimestral) Exercicis de reflexió crítica, comentaris de text, treballs individuals, en grup o parella, preparació i participació en debats a classe i exposicions orals (amb un pes del 60% en la nota trimestral) Es tindrà en compte l’observació del procés d’aprenentatge en l’aula.