La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Pla Integral de Salut Mental

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Pla Integral de Salut Mental"— Transcripción de la presentación:

1 Pla Integral de Salut Mental

2 El Pla integral es constitueix com l’instrument de planificació de les polítiques i accions públiques per millorar la resposta del sistema d’atenció a les persones amb problemes de salut mental.

3 Prioritats del Pla Integral
Definir el model de planificació, organització i gestió: Planificació estratègica del model integral d’atenció per grups d’edat i àmbits d’actuació. Priorització dels projectes a desenvolupar. Identificació de serveis i necessitats. Valoració econòmica. Elaboració de la proposta organitzativa.

4 Projectes interdepartamentals
Acció Social i Ciutadania 1. Reconversió psiquiàtrica 2. Model d’atenció integral en el marc del Prodep 3. Model d’atenció integral als adolescents desemparats (DGAIA) 4. Taules tècniques de salut mental i drogodependències 5. Model d’atenció a les persones amb malaltia mental i/o discapacitat intel·lectual o física que es troben fora dels serveis assistencials. 6. Protocol d’incapacitacions i comissió de tuteles Justícia 7. Model d’atenció en salut mental a les persones sotmeses a mesures de privació de llibertat 8. Programa de suport a la fiscalia d’incapacitacions Educació 9. Model d’atenció psiquiàtrica i psicològica als alumnes en CEE 10. Hospitals de dia per adolescents 11. Grup de treball sobre TDAH Treball 12. Model d’inserció laboral de les persones amb malaltia mental Interior 13. Projecte de joc responsable 14. Protocol operatiu per a l’atenció a les urgències psiquiàtriques domiciliàries Salut/ASC/ Educació 15. Pla integral d’atenció a l’autisme

5 El Pla Integral 2010: Impulsar i desplegar les accions necessàries per dur a terme la reconversió psiquiàtrica. Avaluar, revisar i actualitzar els objectius del Pla Integral. Revisar el model organitzatiu i estructural. Dissenyar les línies estratègiques de futur. Dissenyar i impulsar experiències pilot territorialitzades.

6 Escoltar tots els agents implicats: usuaris, familiars, professionals i proveïdors.
Conèixer les seves necessitats i expectatives: Flexibilització dels requisits d’accés als serveis i recursos de la xarxa social. Dissenyar una continuïtat assistencial que permeti “acompanyar” a les persones en el procés d'integració i adaptació al seu entorn familiar i comunitari. Revisar els models assistencials.

7 Impulsar accions de lluita contra l’estigma.
Analitzar els resultats de les accions iniciades i dissenyar les respostes més adients, com per exemple els resultats del Programa Salut i Escola, que posen de manifest que el 31’8% de les consultes fetes en el període , ho eren per problemes de Salut Mental o addiccions. Llideratge compartit entre DASC i Salut de la revisió del model de residència assistida i d’habitatge.

8 Reptes de futur Articular una xarxa de serveis i recursos que garanteixi la continuïtat assistencial: Mapa de serveis conjunt Equilibri territorial de la xarxa de recursos socials Integració dels àmbits territorials propis de cada Departament (planificació d’accions conjuntes)

9 Cartera de serveis facilitadora de la “lectura” de l’oferta de recursos i programes dels Departaments implicats. Sistema d’informació integrat. Revisar els criteris d’accés als serveis, per fer realitat la continuïtat assistencial, integrant els processos sanitaris i socials. Aprofundir en el disseny d’una xarxa sociosanitària que integri l’atenció de les persones amb malaltia mental, diluint la complexitat actual del sistema d’atenció a la dependència, posant l’accent, també, en el títol de la Llei “d’Autonomia Personal”...


Descargar ppt "Pla Integral de Salut Mental"

Presentaciones similares


Anuncios Google