Grups interactius a L’Esquitx

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Generalitat de Catalunya Departament d’Educació IES El Castell Departament de tecnologia Coeducació: promoure una educació que potenciï la igualtat real.
Advertisements

JOC I APRENENTATGE El joc és la disfressa de l'aprenentatge perquè motiva, emociona, fomenta la curiositat, fa que les experiències siguin significatives,
COMUNICACIÓ I LLENGUATGE
Edició 2017 Reunió amb famílies.
EBM LA FONTANA Escola Bressol Municipal de gestió directa de l’Ajuntament de Barcelona Districte de Gràcia Escola de tres grups: 1 de 18 infants de 2-3.
CURS DE MONITORS 2010 ANNA TORT
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
“ESCOLTA’M” La vinculació del tutor/a com a factor protector i alhora creador de resiliència en els infants de risc d’exclusió social.
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
APRENENTATGE MULTINIVELL
Caterina Cesari Antunez Institut Mediterrània
Antecedents (el context) Centre IATIC
PROPOSTA PEDGÒGICA M02 - UF3 - NF1.
El Club de Futbol Femení de St.Roc DISSENYA EL BLOG DEL SEU EQUIP
TERMOREGULACIÓ HORÀRIA INDIVIDUAL DELS ESPAIS DEL CENTRE
Treballant de tot i treballant plegats
PETITS REPORTERS Títol.
APRENENT JUNTS.
@sebastiani64.
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
CEIP Mercè Rodoreda - Martorell Educació Primària
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
Reunió final de curs juny del 2018
IES CAN JOFRESA Terrassa PROCÉS D’ELABORACIÓ D’UN
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
ORGANITZACIÓ TERRITORIAL DE CATALUNYA I ESPANYA
Introducció i objectius
WEBQUEST WEB...QUÈ ? Alumnes de l’Escola ESTEL VALLSECA.
KARAOKE a CLASSE Activitat desenvolupada a: Educació Infantil
L’handbol a l’escola - Jornada de formació -
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
Taula Rodona 3 Salut Mental i Educació: Esculls i reptes de futur, des de l’experiència dels programes actualment en funcionament. Marta Colomer Bolló.
RACONS RECURS PEDAGÒGIC QUE PERMET CREAR ESPAIS DE JOC ORGANITZATS A L’AULA Amb els racons es simbolitza la realitat exterior i es recrea un escenari.
ESTRATÈGIES D’ÈXIT EDUCATIU GRUPS INTERACTIUS CEIP DR. ALEMANY.
Seminari d’Educació Especial
Presentació de 1r d’ESO Curs
IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
PROJECTE LINGÜÍSTIC És l’instrument que possibilita que els centres educatius organitzin i gestionin determinats aspectes en referència a l’estat i a l’ús.
La Presència Educadora
ORÍGENS DEL NOSTRE PARLAMENT VERD
COMPETÈNCIES BÀSIQUES I CURRÍCULUM
Coneixements i idees previs
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08
En què consisteix? Aquest projecte consisteix en explicar contes catalans o contes inventats a nens i nenes. Els conta contes són grups d’alumnes de l’ESO.
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
Interacció escola - entorn.
Què passa amb ’examen final?
Continuació: el temps II
BENVINGUDES I BENVINGUTS!!
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL
TOTS ELS RECURSOS AL SERVEI D’UNA ACTUACIÓ D’EXIT
P-5 Curs
Curs 18/19: Sessió 1 25/10/2018 Seminari de coordinació
XERRADA PEL VOLUNTARIAT
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals
Assessorament de la Formació en Competències
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
Reunió final de curs juny del 2018
PROPOSTES D’AVALUACIONS FIGUROANALÒGIQUES
Elaboració del Pla de formació ajuntament de viladecans
Metodologia per treballar per competències:Consideracions generals (1)
Biblioteca escolar “puntedu”, espai de coneixement i aprenentatge
La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
L’AVALUACIÓ DE LA CARPETA DE LABORATORI EN UNA ASSIGNATURA DE SEGON CURS D’ENGINYERIA TÈCNICA DE TELECOMUNICACIÓ Josep Jordana, Francesc J. Sànchez Departament.
Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Transcripción de la presentación:

Grups interactius a L’Esquitx Una organització pròpia de les comunitats d´aprenentatge que permet potenciar tots els llenguatges.

Què són els grups interactius? És una organització d´aula amb grups heterogenis (de gènere, nivell d´aprenentatge o origen cultural) format per 6 infants que realitzen tres propostes diferents en una mateixa sessió. A cada proposta hi ha un adult/voluntari de la comunitat que gestiona, acompanya i condueix el petit grup per tal d’assolir amb la col·laboració de tothom (infants i adults) el màxim rendiment i excel·lència acadèmica.

Què són els grups interactius? La curta durada de les activitats, 20-30 minuts, garanteix l’atenció i la motivació dels nens/es. Les persones que acompanyen el petit grup poden fer un seguiment molt més individualitzat del procés d´aprenentatge i les dificultats que es troben durant el procés de cada infant. Fomentant l’aprenentatge dialògic, el cooperatiu i l’aprenentatge de màxims (amb el diàleg i les aportacions de grans i petits, tots i totes aprenem més)

Una sessió a l’aula

El voluntari peça clau No només els infants se senten més atesos, sinó que veuen enriquides les seves interaccions amb persones voluntàries i familiars que col·laboren estretament amb els educadors/es aportant els seus coneixements i les seves experiències fomentant alhora l’aprenentatge entre iguals.

Aquest curs ens hem proposat fer una sessió setmanal per cada grup a les aules de 2-3 anys per possibilitar el desenvolupament de les potencialitats de l’infant tenint com a objectius didàctics: el reconeixement de la pròpia identitat, l’ampliació del llenguatge oral, les relacions espacials, la coordinació motriu, les habilitats plàstiques i la introducció en l’ús de l’ordinador com a eina d’aprenentatge.

Formació dels voluntaris Trobada inicial amb els voluntaris per informar de les bases teòriques dels grups interactius, concepció del funcionament i aspectes a tenir en compte. Trobada de seguiment per compartir vivències, dificultats, procés d´aprenentatge dels infants, avaluació i propostes de millora.

Què aconseguim amb els grups interactius? Atenció individualitzada (6 infants per adult) Acceleració d’aprenentatges. Alta motivació per la diversitat de propostes en un temps relativament curt. Més atenció per part de l’infant per resoldre la proposta. Participació de tots els nens i nenes. Aprenentatges significatius i propers a les seves realitats. Millora del clima a l’aula. Treball col·laboratiu. Bona autoestima de cada infant perquè són capaços de resoldre amb èxit les propostes.

Els grups interactius són un somni fet realitat que ens permet oferir als nostres infants el màxim en qualsevol habilitat.