La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR

Presentaciones similares


Presentación del tema: "IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR"— Transcripción de la presentación:

1 IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
Elvira Méndez Directora General. Associació Salut i Família Jornada: “EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR” Barcelona, 6 d’Octubre 2012

2 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
L’Escola és una comunitat oberta de persones centrades a l’aprenentatge curricular i d’habilitats per a la vida que està compromesa amb les famílies dels alumnes i la comunitat més ampla que l’envolta.

3 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
El Banc del Temps Escolar mitjançant la pràctica de l’aprenentatge de la reciprocitat i el suport mutu a les aules estimula la participació activa de les famílies a la dinàmica escolar i a l’aprenentatge dels seus fills i les seves filles.

4 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
La pràctica de l’aprenentatge de la reciprocitat i el suport mutu entre els/les alumnes pot: Mobilitzar la implicació de les famílies en els coneixements i serveis que els seus/ves fills/es s’han compromès a intercanviar. Valoritzar la diversitat cultural de les famílies. Fer visible la contribució de les famílies al procés.

5 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
El Banc del Temps Escolar té la potencialitat de vincular activament l’escola a d’altres institucions de la comunitat que l’envolta produint efectes de cohesió social.

6 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
Les comunitats escolars que proven el Banc del Temps Escolar posen l’ènfasi al creixement entre els alumnes de: Habilitats socials Empoderament Generant així dintre i fora de les aules: Confiança Generositat Reconeixement Assolint per tothom: Dinàmiques de cohesió social

7 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
El Banc del Temps Escolar pot activar dinàmiques socials dintre i fora de les aules que facilitin canvis en els alumnes i les seves famílies per poder passar: Del sentiment d'aïllament al de pertinença. De no ser tingut en compte a la participació activa. De no ser tingut en consideració a sentir-se reconegut.

8 EL BANC DEL TEMPS ESCOLAR
El Banc del Temps Escolar pot contribuir a generar cohesió social mitjançant: L’estímul del sentit de pertinença dels nens/es i les seves famílies a la comunitat escolar i al barri. La producció de sentiments de reconeixement i respecte en cada nen/a i en cada família com a membres de la comunitat escolar. La promoció de la reciprocitat en el tracte entre ciutadans/es molt diversos/es.

9 GRÀCIES!


Descargar ppt "IMPACTE FAMILIAR I COMUNITARI DEL BANC DEL TEMPS ESCOLAR"

Presentaciones similares


Anuncios Google