La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre

Presentaciones similares


Presentación del tema: "La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre"— Transcripción de la presentación:

1 La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
Servei Educatiu de Nou Barris Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica (EAP B01) La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre Diversitat Curs 2010/2011

2 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
Integrar la diversitat a l’escola vol dir procurar que tots els alumnes les mateixes possibilitats de progressar conforme als seus interessos, necessitats i aptituds. L’alumne “mitjà” ha de ser el punt de referència per a la planificació i s’han de buscar mecanismes de reforç pels nens que no segueixen. És factible donar una resposta eficaç a la diversitat escolar arbitrant mesures que permetin als alumnes avançar a partir dels seus coneixements i estil d’aprenentatge.

3 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
Si no es produeix un canvi d’actituds dels docents qualsevol iniciativa per atendre la diversitat estarà abocada al fracàs. L’ús de recursos, activitats, materials i agrupaments diversificats poden donar resposta a les necessitats dels alumnes i als diferents estils i preferències d’aprenentatge. Homogeneïtzar és la paraula clau si ens plantegem l’atenció a la diversitat. L’atenció a la diversitat és una solució silenciosa que es fa poc a poc sense grans canvis ni transformacions espectaculars que van modificant tota i cadascuna de les dimensions estructurals de l’escola.

4 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
Voler atendre la diversitat sense modificar l’organització, l’ensenyament i la dinàmica escolar és un projecte abocat al fracàs. S’han de buscar mesures per atendre les necessitats que tenen els nens amb NEE, els altres poden seguir el programa normal. La conseqüència real de voler atendre a la diversitat de l’aula és que s’han de baixar els nivells perquè l’escola no disposa de prous recursos per atendre les necessitats individuals de tots els alumnes. Acollir als nens que no segueixen repercuteix negativament a la resta del grup clase.

5 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
L’atenció a la diversitat comporta un compromís de tots els elements implicats (consell, equip directiu, mestres, especialistes, pares, alumnes...) i una programació rigorosa de mesures i accions a dur a terme i que inclogui una distribució apropiada de responsabilitats. Les diferències individuals són una condició intrínseca del ser humà, tots som diferents però a part d’aquestes diferències individuals hi ha alumnes que presenten dificultats específiques, alumnes que provenen d’altres ètnies, cultures... l’escola te el repte d’oferir l’accés individual a una cultura comú que eviti la discriminació o desigualtat d’oportunitats però que respecti les característiques i necessitats individuals.

6 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
L’escola no pot fer res per atendre la diversitat si socialment o està contemplat. Els mestres no som els responsable de resoldre aquest problema, la nostra funció és ensenyar no integrar. S’ha de planificar la classe per la majoria i buscar mesures per atendre als nens que considerem diversos, és a dir, aquells que el ritme d’escola estandarditzat els depasa: nens nouvinguts, amb trets funcionals, amb síndromes clínics... No existeix l’alumne mitja, “del montón”, per aquells que estan en un període formal d’aprenentatge és preferible estar entre diferents que entre presuntes iguals, és per això que la diversitat és rica i la seva atenció beneficia a tots els alumnes.

7 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”

8 Idees implicites al voltant de “l’Atenció a la Diversitat”
Agraïments MEC Programa “la figura del profesor de apoyo la organización de su trabajo en los centros de integración”. EAP B-26 Martorell. SCSE del Departament d’Ensenyament.


Descargar ppt "La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre"

Presentaciones similares


Anuncios Google