La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

XERRADA PEL VOLUNTARIAT

Presentaciones similares


Presentación del tema: "XERRADA PEL VOLUNTARIAT"— Transcripción de la presentación:

1 XERRADA PEL VOLUNTARIAT
Les relacions socials amb persones amb discapacitat funcional Sandra Arellano: Psicòloga i Mestra d’Educació Especial Cristina Carazo: Logopeda i Mestra TIC Dijous, 15 de novembre de 2018

2 Centre d’Educació Especial Fàsia
Acollim 172 alumnes entre ambdós centres (Sarrià i Eixample). Atenem alumnes de 5 a 18/19 anys amb diversitat funcional i/o trastorns de caràcter i de la personalitat, els quals estan distribuïts en diferents aules de ràtio reduïda, fet que afavoreix una educació personalitzada i un ritme de treball adequat a les possibilitats de cada alumne.

3

4 Què són? Les habilitats socials són un conjunt d’estratègies que ajuden a les persones a relacionar-se entre sí de manera socialment adient. En general, les persones aprenem aquestes habilitats de manera natural, observant l’ambient però...què passa amb les persones amb diversitat funcional?

5 Haurem de tenir en compte...
Diversitat funcional Experiències socials prèvies Nivell d’adquisició del llenguatge Interessos

6 Com funciona el seu cervell?
Les persones amb diversitat funcional processen la informació de manera més lenta. Les situacions socials es produeixen amb molta celeritat, fet que pot desencadenar respostes desajustades.

7 Les persones amb diversitat funcional tenen
Aspectes a treballar Les persones amb diversitat funcional tenen dificultats amb els següents aspectes: Ceguera de context Comprendre les intencions de l’interlocutor Reconeixement de les emocions Els pensaments de l’interlocutor, és a dir, dificultats per “llegir les ments” (Teoria de la Ment; Frith, Leslie i Baron-Cohen) La cognició social. El nostre cervell és social Funcions executives ( planificació, organització...)

8 5 BLOCS D’ACTIVITATS ADAPTATIVES
Habilitats socials Emocions Habilitats de comunicació Habilitats comunicatives en les xarxes socials Autonomia socioemocional

9 Com ho aconseguim? Best Buddies forma part de l’entrenament. Es tracta d’exposar-los a les relacions socials de manera controlada perquè aprenguin a emetre respostes ajustades i a mantenir el contacte social amb els iguals.

10 ESTRATÈGIES Conversa telefònica : llenguatge directe, frases curtes i clares i amb un vocabulari senzill Si quedeu per sortir junts: normes de cortesia, contacte ocular, diàleg vs monòleg, seguir el fill de la conversa, respectar la distància proxèmica de les persones, etc. Xarxes socials: privacitat, llenguatge figurat, emoticones, etc.

11 Per tant.... Hem d’evitar que visquin situacions socials de fracàs continuades i dotar-les d’eines per gaudir d’experiències socials positives. SOM EL QUE VIVIM!

12 Algunes adreces interessants


Descargar ppt "XERRADA PEL VOLUNTARIAT"

Presentaciones similares


Anuncios Google