La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08

Presentaciones similares


Presentación del tema: "BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08"— Transcripción de la presentación:

1 BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08
Assessorament curs 2007/08 20/04/2019 BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08 CEIP Veïnat de Salt

2 CONCEPTE DE BIBLIOTECA ESCOLAR
1ª sessió / 28 de novembre de 2007

3 MARC TEÒRIC IFLA/UNESCO La biblioteca escolar proporcionarà informació i idees que són fonamentals per a funcionar amb èxit en la nostra societat d’avui en dia, cada cop més basada en la informació i el coneixement. La biblioteca escolar dota d’eines que permetran aprendre al llarg de tota la vida i desenvolupar la seva imaginació.

4 LOE “113.3 Las bibliotecas escolares contribuiran a fomentar la lectura y a que el alumno acceda a la información y otros recursos para el aprendizaje de las demás tareas y materias y pueda formarse en el uso crítico de los mismos......”

5 INSTRUCCIONS D’INICI DE CURS 2007/08 Les biblioteques escolars “puntedu” són un espai d’aprenentatge on es troben recursos per donar resposta a les necessitats curriculars, contenen informació i literatura en diferents suports, són un element clau per promoure la utilització de diferents recursos educatius, contribuir-hi, i facilitar l’adquisició dels coneixements i de les tècniques necessàries perquè l’alumnat aconsegueixi, de manera gradual, una autonomia en l’aprenentatge.

6 NOUS CURRÍCULUMS DE PRIMÀRIA
COMPETÈNCIES BÀSIQUES L'eficàcia de la consecució d’aquestes competències depèn .... ....l’ús de determinades metodologies i recursos didàctics, com la concepció, organització i funcionament de la biblioteca escolar....

7 QUÈ HA DE SER UNA BIBLIOTECA ESCOLAR???

8 LA BIBLIOTECA HA DE POSAR A L’ABAST DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA TOTA AQUELLA INFORMACIÓ QUE POT NECESSITAR PER AL DESENVOLUPA- MENT DE LES SEVES TASQUES. ÉS UN ESPAI ON ELS ALUMNES ES PODEN FORMAR COM A USUARIS DE LA INFORMACIÓ AMB AUTONOMIA.

9 Assessorament curs 2007/08 20/04/2019 OBJECTIU PRINCIPAL TRANSFORMAR LES BIBLIOTEQUES ESCOLARS EN CENTRES DE RECURSOS PER A L’ENSENYAMENT I L’APRENENTATGE I LA SEVA PROGRESSIVA INCORPORACIÓ A LA PRÀCTICA DOCENT I AL CURRÍCULUM CEIP Veïnat de Salt

10 HA DE SER... Espai d’aprenentatge. Integració de la BE en el currículum. Espai informatiu. Recurs per l’aprenentatge autònom. Un eix que aglutini l’activitat pedagògica del centre. Un centre de recursos. Donar suport a la tasca docent. ...

11 QUÈ CAL A L’ALUMNAT? hàbits lectors. hàbits de treball intel·lectual.
coneixement de les diverses fonts informatives, suports i “llocs”.

12 EIXOS DE LA BIBLIOTECA ESCOLAR

13 INTERACCIONS DE LA BIBLIOTECA

14 (Daniel Pennac, en el seu llibre “Com una novel·la”)
I... TINGUEU EN COMPTE ! «Decàleg dels drets del lector» 1. EI dret a no llegir; 2. EI dret a saltar-se pàgines; 3. EI dret a no acabar el llibre; 4. EI dret a rellegir; 5. EI dret a llegir qualsevol cosa; 6. EI dret al bovarysme (malaltia de transmissió textual); 7. EI dret a llegir en qualsevol lloc; 8. EI dret a fullejar; 9. EI dret a llegir en veu alta; 10. EI dret a callar. (Daniel Pennac, en el seu llibre “Com una novel·la”)


Descargar ppt "BIBLIOTECA ESCOLAR PuntEdu Curs 2007/08"

Presentaciones similares


Anuncios Google