Ester Busquets i Alibés

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Deixar de fumar, tota una aventura!. Fumar és una complexa conducta en la què intervenen aspectes bioquímics, psicològics i socials.
Advertisements

Fantasia, fotografia, so i algunes perles de saviesa per als meus amics. Diu el Talmud: "Un somni que no s'interpreta és com una carta que no es llegeix.
Cáncer de pulmó * Nom: Victoria Savchak
La resistència Concepte:
PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL·LECTUAL QUALITAT DE VIDA
L’ESTATUT DEL TREBALLADOR AUTÒNOM Dra. Esther Sànchez
EL LLENGUATGE MUSICAL.
1 u n i t a t Relació laboral i contracte de treball.
Atenció a la dependència al Medi Rural
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
El dret a un tracte imparcial i equitatiu dins d’un termini raonable
Disseny de la interfície d’un smartwatch i l’aplicació mòbil
El paper dels barris en les xarxes socials a Catalunya. Una aproximació. José Luis Molina (UAB) Projecte finançat pel MICINN (CSO /SOCI), Estudio.
UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT
L’activitat econòmica i el patrimoni empresarial
Panel de Famílies i d’Infància
PETITS REPORTERS Títol.
AGRICULTURA DE PLANTACIÓ
ELS DRETS I DEURES DE LES FAMILIES DE PERSONES AMB DID
Senyor, ensenya’m a ser feliç i a donar pau!
LLENGUATGE I SIMBOLISME
Estratègies educatives en la família
ESTRATÈGIES EDUCATIVES A LA FAMÍLIA
Unitat 14 L’idealisme alemany José Vidal González Barredo.
CONCEPTES D'ESTAT I SOCIETAT DEL
Diverses parts (òrgans)
El Trastorn Bipolar: canvis cerebrals associats amb l'estat d'ànim i el deteriorament cognitiu Silvia Alonso Lana Llicenciada en Psicologia per la Universitat.
Pàgina John Stuart Mill ( ) 3.5 El problema de la política (II): el liberalisme social La nova economia política: el liberalisme social.
El viatge de Primària a Secundària
Breus reflexions personals sobre la consultoria filosòfica
5. El problema de la moral: eudemonisme
ELS DRETS DE L’INFANT 1959, Nacions Unides: «Declaració dels Drets del Nen», 10 principis, caràcter no obligatori. 1978, Polònia presenta la versió provisional.
La gestió per valors Girona, 18 de febrer 2016.
Estat de benestar i drets socials
OBJECTIUS TALLER Saber d’on partim (PRIMÀRIA) i cap a on anem (SECUNDÀRIA) Descobrir els principals CANVIS que es produeixen. Saber què implica el canvi.
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
Història i Cultura de les Religions
Taula Rodona 3 Salut Mental i Educació: Esculls i reptes de futur, des de l’experiència dels programes actualment en funcionament. Marta Colomer Bolló.
RACONS RECURS PEDAGÒGIC QUE PERMET CREAR ESPAIS DE JOC ORGANITZATS A L’AULA Amb els racons es simbolitza la realitat exterior i es recrea un escenari.
1. La raó il·lustrada i el concepte de progrés
Objectiu Educatiu Trienni
1. Els sofistes 1.3. El problema de la naturalesa: el gir antropològic
Sòcrates Treball fet per: Judith Zarcos, Amor Estrela, Sonia Valcárcel, Chema Roque, Carlos Gimeno y Pedro Lopez.
2. L’utilitarisme de Stuart Mill
1. Aristòtil 1.5 El problema de la moral: l’eudemonisme
Com preparar una unitat per a l’avaluació
1. El problema de la realitat: teoria hilemòrfica
CUAP Ciutat Vella-Peracamps
La Presència Educadora
1. Aristòtil 1.4 El problema de l’ésser humà i del coneixement
CULTURA I SOCIETAT.
Evolució des de 2016: revisió i ajust a les lliçons apreses des del 17 d’agost de 2017 Pla Hospitalari de Resposta a Incidents amb Múltiples Afectats (IMA-MAR)
2. El problema de la realitat: teoria de les Idees
Per la PAU, en record de RACHEL CORRIE.
Dr. Jordi Fàbrega Dr. Andreu Parareda.
· Tema seleccionat: Compartir.
ELS AMBIENTS A EDUCACIÓ INFANTIL
Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants?
Vulneració dels drets socials
+ En aquest breu i bonic salm s’estableixen les condicions necessàries per a esdevenir “hoste” del Senyor, és a dir, per a entrar en el Santuari i.
Una República europea implicada en la governança global Política internacional Una República europea implicada en la governança global La República.
Jornada sobre el Projecte de reforma de l’Estatut d’autonomia de Catalunya Finançament de la Generalitat i aportació catalana a les finances de l’Estat.
El patrimoni empresarial.
Carta de compromís Manifest 3r ESO B 1.
La vulneració dels drets socials
DEFINICIONS DEL TREBALL EN EQUIP
Valors i actituds polítiques en perspectiva comparada
Què puc conèixer (2na part)
La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
Dret i informació jurídica
Transcripción de la presentación:

Ester Busquets i Alibés La conciliació laboral familiar de les famílies amb dependents de grau i infants amb malalties greus Cuidar a les famílies que cuiden Ester Busquets i Alibés ebusquets@ibb.hsjdbcn.es 17 de juny de 2010 [Barcelona]

Estudi: “Benestar i salut a Espanya 2010” La família: la seva importància social Estudi: “Benestar i salut a Espanya 2010” 96% considera que la família / amics són la clau del benestar. (Grau de satisfacció: 88%) 93% salut física / mental dels familiars. 91% pròpia salut. “Malgrat les transformacions que ha viscut la societat i la família espanyola en els últims anys, crida l’atenció que la família i la llar continuen essent el centre de benestar pels espanyols, un element cuidador, la família és com un matalàs” Jesús M. de Miguel, Sociologia. Universitat de Barcelona

Del cuidar natural al cuidar ètic Nel Noddings CUIDAR NATURAL Experiència primigènia del cuidar. Inclinació natural. Relació: Resposta afectiva bàsica que l’ésser humà experimenta i aprèn en el nucli familiar. Cura espontània, sense esforç. Relació que ajuda al desenvolupament de la pròpia persona. CUIDAR ÈTIC Aquest tipus de cuidar s’ha d’estendre a altres persones. Professional

Responsabilitat natural Responsabilitat contractual Cuidar: una responsabilitat moral Elabora un discurs ètic que té com a centre de gravetat la idea de responsabilitat. “La responsabilitat es pot definir com l’obligació de cuidar l’altre ésser humà vulnerable”. És un deure que s’expressa en el cuidar. La irresponsabilitat és l’oblit de l’altre, el despreci de la seva dignitat. Responsabilitat natural Responsabilitat contractual Instituïda per naturalesa Depèn de l’acceptació prèvia Deure moral assumit emocionalment Deure moral assumit racionalment

Declaració Universal dels Drets Humans, 1948 Cuidar la família que cuida: un dret humà Declaració Universal dels Drets Humans, 1948 Família. Henry Moore. “La família és l’element natural i fonamental de la societat i té dret a la protecció de la societat i l’Estat” Article, 16.3

Cuidar la família que cuida: un dret humà “Dret a estar acompanyat dels seus pares o de la persona que els substitueixi el màxim de temps possible durant la seva permanència a l’hospital, no com espectadors passius sinó com elements actius de la vida hospitalària sense que això comporti costos addicionals: l’exercici d’aquest dret no ha de  perjudicar ni obstaculitzar l’aplicació dels tractaments als que s’ha de sotmetre l’infant.” Carta Europea dels Infants Hospitalitzats, 1986.

Cuidar la família que cuida: un dret humà Drets dels pacients, Suïssa

Un dret que cal reconèixer De la teoria a la pràctica Els drets són molt bonics i gairebé perfectes en teoria, però molt poc operatius en la pràctica (...) Es diu que són paper mullat, declaracions de principis que res no solucionen. Victòria Camps Conciliació laboral i familiar de les famílies amb dependents de grau i infants amb malalties greus Un dret que cal reconèixer Legalment Socialment