La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT

Presentaciones similares


Presentación del tema: "UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT"— Transcripción de la presentación:

1 UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT
FOTOCÒPIA Nº 1

2 QÜESTIONS Defineix: Taxa de mortalitat Esperança de vida Morbiditat
Prevalença

3 Defineix: Taxa de mortalitat: Número de morts per cada habitants en una regió determinada i en un període de temps determinat. Esperança de vida: Estimació d’anys que viurà una persona en el moment del seu naixement. Morbiditat: Nombre d’afectats per una malaltia determinada, que acaben morint en una població i en un moment donat.  Prevalença: Número de malalts afectats per una malaltia determinada en un període de temps determinat.

4 Esperança de vida dels espanyols:
Dades del 2009: Dones 83,5 anys Homes 76,74 anys Dades del 2010 de població de Barcelona Dones 85,3 anys Homes 79,2 anys

5 Factors han fet augmentar l’esperança de vida a l’estat espanyol durant el segle XX.
Descens de la mortalitat infantil. ( campanyes de vacunació, control embaràs i part segur...) Descens de la mortalitat de la població entre 60 i 80 anys. ( metges especialitzats en tercera edat, centres de dia, tele-avís connectat creu roja..) SOBRETOT AVENÇOS TECNOLÒGICS I CIENTÍFICS ( Fàrmacs, genoma humà, tècniques de diagnòstic per la imatge....) Sistema sanitari a l’abast de tothom. Campanyes d’informació i sensibilització ( tabac, alcohol, malalties cardíaques, salut laboral, hàbits higiènics= minimitzen el contagi malalties infeccioses)

6 1. Hipòtesis causes alta esperança de vida a Espanya , en comparació a altres països de la UE.
Dieta mediterrània. No estrès: vida al carrer. Hores de sol. Sistema sanitari a l’abast de tothom. No gaire contaminació ambiental ( Londres smog). Llei antitabac ( fumadors passius, fumadors deixen de fumar)

7 2. PER QUÈ CREUS QUE HI HA MÉS DONES QUE HOMES QUE TENEN UNA PERCEPCIÓ DOLENTA DE LA PRÒPIA SALUT?
Diferències biològiques i per desigualtats socials i econòmiques. La històrica doble càrrega de la dona de treballar fora i dintre de casa provoca una percepció negativa de la salut ( estar constantment pendent de tots provoca un cansament crònic) Menstruació. Embaràs Part. Lactància materna. Tendència de les dones a ocupar-se de la salut familiar, dels fills dels pares propis i dels pares del cònjuge ....

8

9

10 Observes diferències entre homes i dones?
El percentatge de dones amb normopès o pes insuficient és un 20 % superior que en els homes PERÒ s’ha de tenir en compte= pes insuficient ANORÈXIA= més prevalença en dones Hi ha el mateix percentatge de dones amb sobrepès I, sobrepès II i obesitat. Els percentatges d’obesitat entre dones i homes són pràcticament iguals, essent lleugerament superior el percentatge de dones obeses.


Descargar ppt "UNA APROXIMACIÓ AL CONCEPTE DE SALUT"

Presentaciones similares


Anuncios Google