La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

AGRICULTURA DE PLANTACIÓ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "AGRICULTURA DE PLANTACIÓ"— Transcripción de la presentación:

1 AGRICULTURA DE PLANTACIÓ
Eduard Méndez Adrià Méndez Pau Mondelo 3 ESO C

2 Què és l´Agricultura de plantació?
L´agricultura de plantació és aquella que en grans extensions conreades de plantes perennes obté un producte destinat quasi totalment al mercat exterior. En un principi s´aplicava el règim econòmic colonial amb el capital aportat pels colonitzadors i els guanys exclusivament per a ells, mentre que la mà d´obra, que havia de treballar forçadament, era molt econòmic. Sovint, aquest tius d´agricultura és bàsic i fonamental en el tipus d´una economia d´una comunitat que es parla d´economia de plantació.

3 Característiques de L’Agricultura de plantació
- Són grans explotacions dedicades al monoconreu (cafè, te, cacau, etc.) Fan servir molta mà d’obra perquè els productes no admeten la mecanització. - Les explotacions són d’empreses estrangeres que hi fan moltes inversions per aconseguir-ne grans beneficis i que s’encarreguen, a més, de la comercialització internacional.

4 La seva evolució En l'antiga Roma ja es conreava extensivament la vinya i l’olivera A partir del segle XV es van anar instalant factories per a la producció de canya de sucre i altres conreus tropicals amb mà d'obra esclava capturada a l'Àfrica. A partir del segle XIX amb l'abolició de l'esclavitud, la mà d'obra de les plantacions la constituien treballadors lliures. En l'actualitat molts països de l'Àfrica subsahariana, Amèrica central i del sud i el Carib segueixen tenint una proporció molt elevada dels seus ingressos basada en els productes de les plantacions. Al llarg dels temps els preus dels productes collits han disminuït mentre que els dels insums han augmentat. Mercats exteriors occidentals segueixen fixant els preus d'aquestes primeres matèries.

5 Com son el conreus? Tots són conreus de clima com a mínim subtropical amb gran necessitat de mà d'obra ja que, entre altres raons tècniques, normalment la collita no té una maduració agrupada i necessita ser feta amb molta cura com en els casos del grans de cafè, les fulles del té o del tabac. La mecanització de la collita del cotó i la canya de sucre és possible però a molts països aquests productes continuen essent recollits manualment. Les malalties i les plagues s'estenen més fàcilment sobre grans extensions conreades contínues.

6 Productes de plantació
Alguns productes han perdut importància perquè han estat total o parcialment substituïts per altres de més facil conreu com és el cas de sucre de canya pel de remolatxa o ha aparegut un derivat sintètic com en el cautxú encara que el cautxú natural per a certes aplicacions continua usant-se. Arbres: Cautxú, Cacau, Copra Arbusts: Cafè i Te Herbacis: Canya de sucre, Cotó, Tabac, Pinya tropical, Banana.

7 Exemples de L’agricultura de plantació
Plantacions de tabac a Cuba

8 Plantacions a Costa Rica
-Bananas -Pinya tropical


Descargar ppt "AGRICULTURA DE PLANTACIÓ"

Presentaciones similares


Anuncios Google