La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants?

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants?"— Transcripción de la presentación:

1 Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants?

2 QUÈ ÉS? L’Estat del Benestar és l’estat en el que es troba un país quan les persones que hi viuen es troben bé gràcies a una sèrie de mesures i ajudes que pren el govern per tal de garantir una vida digna a tots els habitants d’aquest.

3 L’ESTAT DEL BENESTAR I ELS DRETS SOCIALS
Un estat de benestar és aquell que principalment garanteix els drets socials bàsics, a més d’oferir una qualitat de vida a tots els habitants del país. Es a dir, per a que es compleixi l’Estat de benestar, els drets socials han de estar garantitzats a tota la població.

4

5 LA PRIVATITZACIÓ DELS SERVEIS PÚBLICS
Al privatitzar serveis com la sanitat o l’educació, es dificulta l’accés d’algunes persones a aquestes prestacions i això comporta que no es trobin en un Estat de benestar. A més, s’ha de dir que les empreses privades busquen el benefici propi.

6

7 Notícies La inversión en servicios sociales cae un 10% en dos años
Aquesta notícia reflecteix l’importància que té actualment al nostre país, l’Estat del benestar (en aquest cas concret a Galícia). Tambè és donen dades molt poc esperançadores: “Los profesionales del sector destacan que el recorte supone 75 millones de euros menos”, “Por ello, el Colegio de Trabajadores Sociales insta a la conselleira de Traballo e Benestar, Beatriz Mato, a “dar explicaciones” y le reclama que mantenga las competencias municipales” Evidentment la consellera de “Estat y benestar” no va donar suport a les queixes dels treballadors en cap moment.

8

9 Notícies No admitamos recortes en sanidad
Aquest article d’opinió expressa la seva solidaritat amb els malalts d’hepatitis C, que estan en lluita en contra del Govern, desprès de que aquest els privés de la seva medicina. Així doncs, al ser la majoria de famílies amb pocs recursos, no es podran financiar la medicina per si mateixos, ja que aquesta té un preu astronòmic. Per últim, l’autor eludeix a que els aeroports sense avions no salven vides, ni els AVE i per suposat els rescats de les autopistes tampoc. El que realment salva vides és poguer accedir a la medecina per poguer salvar-te de la enfermetat que desgraciadament pateixes, i recalca que no és poden permitir més retallades en sanitat, veient el malbaratament econòmic en altres àrees.

10

11 Notícies Las ignoradas o silenciadas causas de la elevada deuda pública en España y en Grecia El nivel de riqueza de España al inicio de la crisis, medido por el PIB per cápita, era el 94% del promedio de los países de la UE-15, el grupo de países más ricos de la Unión Europea. En cambio, su gasto público social per cápita era solo el 74% del promedio de la UE-15. España se gastaba millones menos de lo que debía gastarse en su Estado del Bienestar por el nivel de desarrollo económico que tenía.

12

13 CONCLUSIONS Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants? ·En la teoria, l’Estat de benestar és per a tots… però en la pràctica això no passa! Hi ha molta gent que no gaudeix d’aquest Estat de benestar. ·Aquest Estat de benestar ha de garantir una sanitat, educació, jubilació...si no garanteix totes aquestes coses, no es pot considerar un Estat de benestar.

14

15 CONCLUSIONS Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants? ·L’Estat de benestar, tot i que és una idea meravellosa, no existeix, ja que en tots els països hi ha gent que el gaudeix (això inclou als països del nord d’Europa, que son els que es troben més prop d’aconseguir-lo en tots els seus habitants).

16

17 Treball realitzat per:
Lara Santamaría Florensa Adrián Soler Royes


Descargar ppt "Estat del benestar per a tots o privilegis per a uns quants?"

Presentaciones similares


Anuncios Google