AUTONOMIA DE GESTIÓ DELS EQUIPS D’ATENCIÓ PRIMÀRIA,

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
FORMACIÓN DE LA COMISIÓN DE DOCENCIA Director Director de Docencia Dir Médico (Presidente de la CD) Dir Investigación 1 Vicepresidente 1 Vicepresidente.
Advertisements

Jornadas Vedruna para los equipos de dirección y gestión Vic (Barcelona) 10 a 13 de julio de 2012.
Jordi Martínez ECOGESA 17 d’octubre 2013 Productivitat: què és i com millorar-la Los contenidos expuestos en el presente documento son propiedad y de uso.
El desplegament de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya
Presentació de la Jornada La Cambra de Terrassa organitza aquesta jornada amb la finalitat de facilitar a les empreses del comerç diferents eines de gestió.
Bienvenidos.
CURS Projecte Qualitat i millora contínua en Instituts d’Educació Secundària.
Què està fent el Govern Catalanista i d’Esquerres, i la gent no sap.... SALUT.
en els centres educatius de la ciutat de Barcelona
Seguimiento telefónico coordinado con un programa de IC Marisa Martí Barcelona 18 de septiembre 2010.
ELS PROCESSOS DE SELECCIÓ DE PERSONAL
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Introducción al mundo de las cooperativas El modelo de @VPlatas.
Cicle Superior MARISTES VALLDEMIA Quin camí hem fet fins que hem arribat aquí? PRIMERA FASE: CURSET PER MESTRES INFANTIL I PRIMÀRIA (04-05) SEGONA FASE:
Página 1 Creade - LHH, Programes d´Outplacement. Página 2 Què és Creade - LHH ? Context Com ho fem Components bàsics Consultoría Visió Global Consultoría.
Tallers d’intercanvi d’experiències
Memòria científica 2000 – 2002 Corporació Sanitària Parc Taulí.
UNITATS DE PATOLOGIA DE MALUC I GENOLL INSTITUT CLÍNIC DE L’APARELL LOCOMOTOR HOSPITAL CLÍNIC UNIVERSITARI DE BARCELONA La gestió als centres: experiències.
Infermeria Podologia. Infermeria  Ofereix a l’estudiant el coneixement del procés salut-malaltia i de les mesures preventives i assistencials per a la.
Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.
INS ELS TRES TURONS CICLE FORMATIU DE GRAU MITJÀ GESTIÓ ADMINISTRATIVA.
COMISSIÓ MIXTA DE SEGUIMENT DEL DESPLEGAMENT DE LA LLEI 39/ de desembre del 2009.
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
ARGOS Assistencial Un Sistema únic i Integrat
Lluís Gràcia Barcelona, març 2010
PROGRAMA MARE BCNatal | Centre Medicina Maternofetal i Neonatal de Barcelona Hospital Sant Joan de Déu - Hospital Clínic Universitat de Barcelona Dra.
Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar Social El treball socioeducatiu en xarxa Conselleria d’Educació i Cultura Conselleria de Benestar.
L’EQUIP DOCENT COM A ESTRATÈGIA ADAPTATIVA A L’EEES Benedí, Carles; Blanché, Cèsar; Bosch, Maria; Rovira, Ana & Simon, Joan EDBAF, Equip Docent de Botànica.
Organització, funcionament i gestió dels centres docents públics Les competències bàsiques Jornada de participació Tarragona, Materials a càrrec.
XARXA D’INICIATIVES D’ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I LES FAMÍLIES
ENQUESTA DE SATISFACCIÓ DE L’USUARI TAO EN ATENCIÓ PRIMÀRIA Elisenda Sant i Arderiu Metge de família CAP Casanova. CAPSE. Barcelona Grup d’anticoagulació.
V Taller Internacional del proyecto Equity- LA II
SITUACIÓ DE LA VENTILACIÓ MECÀNICA PERLLONGADA A CATALUNYA
PROGRAMA DE SEGURETAT CLÍNICA: Sistema de notificació d’esdeveniments adversos i com l’organització dóna suport als professionals del GRUP SAGESSA I Jornada.
La Consolidació de la Infermera com a Gestora de Casos
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
ISABEL RABASSEDA FERRER Infermeres d’Enllaç SAP Muntanya
5a. JORNADA D’ACTUALITZACIÓ en PATOLOGIA de L’ADOLESCÈNCIA
III Jornada de transport sanitari
Taula sectorial de Gent gran en risc Avaluació i línies de treball
Programa Pacient Expert ICS en MPOC
AUTONOMIA GESTIÓ PROFESSIONALS ATENCIÓ PRIMÀRIA
Projecte de Diversificació Curricular
FORMACIÓ CONTINUADA · DAP CAMP DE TARRAGONA
Algunes dades 65 i més anys ,5 % 75 i més anys ,5%
Objectius Disposar d’informació que ens aproximi a estimar el cost mitjà i la seva variabilitat en relació amb les diferents línies d’activitat i sobre.
Jornada de portes obertes
PROGRAMA ATENCIÓ PRIMÀRIA SENSE FUM (PAPSF)
Consultar programes i inscripció a
La Unitat d’Hospitalització d’Aguts de la UIPA (VH - Sant Rafael) es fa càrrec de la hospitalització de salut mental de la Barcelona Nord Anteriorment.
FORMACIÓ CONTINUADA · U. DOCENT DE MFIC TARRAGONA
SEGUINT EL CAMÍ Residència Creu Nova.
Model d’Acreditació i Qualitat en l’atenció
Jornades tècniques Novembre 2009
Gestió 2016 Hospital Universitari de Bellvitge
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
Infermer Oscar Rochera
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Revetlles amb Precaució, 2011
L’excel·lència en l’atenció al client turista
Informe anual reclamacions CSI
FORMACIÓ CONTINUADA · DAP CAMP DE TARRAGONA CURS D’AVALUACIÓ FORMATIVA
MODEL DE QUALITAT DEL CONSELL COMARCAL DEL MARESME 27 d’abril 2006.
Taula sectorial de Salut Mental i Addiccions Avaluació i línies de treball Secretaria del CMSS Setembre 2014.
Projecte d’Itineraris Formatius
L’ atenció domiciliaria dels equips d’atenció primària catalans
Jornades i sessions tècniques 2010
CRAI: Unitat de Docència
DEFINICIONS DEL TREBALL EN EQUIP
III Jornada de transport sanitari
Transcripción de la presentación:

AUTONOMIA DE GESTIÓ DELS EQUIPS D’ATENCIÓ PRIMÀRIA, EL MODEL GRUP SAGESSA Barcelona, 25 de març de 2010 Dr. Lluís Colomés

EXPERIÈNCIA DE LA GESTIÓ APS DEL GRUP SAGESSA 1990 Assistència Sanitària Salou

EXPERIÈNCIA DE LA GESTIÓ APS DEL GRUP SAGESSA Reus Costa Daurada Sud La Pineda Salou Cambrils Hospitalet de l’Infant L’Ametlla de Mar L’Ampolla Sant Carles de la Ràpita Les Cases d’Alcanar 1991 Catalunya Reforç d’estiu Costa Daurada Sud

CONJUNCIÓ D’ASTRES CONJUNCIÓ D’ASTRES 1991 1991 Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant Don Paco 69,5 anys metge “lliure” Don Manuel 69 anys metge “titular” 2 de desembre de 1991 Posta en marxa de la primera ABS de gestió no ICS de Catalunya

EXPERIÈNCIA DE LA GESTIÓ APS DEL GRUP SAGESSA Oportunitat d’implantar un model d’APS: Integral Integrada Continuada i permanent Activa Accessible Basada en el treball en equip Comunitària i participativa Programada i avaluable Docent i investigadora ABS de 5.000 habitants: Horari de 8 a 21 hores Atenció continuada 24 hores Incorporació d’un psicòleg a l’equip Programa radiofònic setmanal Reunions periòdiques amb regidor/alcalde Informatització de la consulta (PC 286) Citacions Codificació de tota la morbiditat atesa ... “TRIOMFAR” Martin Zurro

CONSOLIDAR UN MODEL (I) BAIX CAMP Vocació de servei: Accessibilitat Nous serveis a l’APS Innovació Resultats Catalunya

CONSOLIDAR UN MODEL (II) Accessibilitat Horari de matí i tarda Horari lliscant dels professionals Descentralització de l’assistència: - Acords amb ajuntaments (H/V, Cambrils, ...) Atenció a pacients privats, mútues, accidents, ... Programa de reforç d’estiu ... Nous serveis: Psicòleg a H/V 1991 i a Cambrils 1998 (acord ajuntament) Odontòleg H/V Dietista 1998 Incorporació del PASSIR, Salut mental, ...

CONSOLIDAR UN MODEL (III) Innovació: 1991 PC 286 HC informatitzada 1995 Informatització Voluntat de fer coses noves 1991 ATDOM Part fixa i variable +5% No micro-equip Assignació lliure dels pacients Autonomia d’infermeria MF citologies 1994 Control AO 1996 UD MFiC 1998 PAI GPC consensuades Ajuts als professionals 1a autoavaluació EFQM Grup SAGESSA GPP 2001 2004 2008 2010 ABS H/V Cambrils La Selva del Camp Reus V 1r Assessment Joint Commission . Implicació de tot i “gestió clínica” 2000 Incorporació de tots els dispositius de treball social (ajuntament + ABS) ABS Reus V Comissió de bioètica i consulta de Bioètica a cada ABS ... Programa de SC

CONSOLIDAR UN MODEL (IV) Resultats: Objectius contracte CatSalut ACSC (1998) Satisfacció: Enquestes pròpies anuals Enquestes CatSalut

RESULTATS / INFORMACIÓ

CONSOLIDAR UN MODEL (IV) Resultats: Objectius contracte CatSalut ACSC (1998) Satisfacció: Enquestes pròpies anuals Enquestes CatSalut

CONSOLIDAR UN MODEL (V) Autonomia de gestió a l’APS Autoresponsabilització !!! (empowerment, apoderament, responsabilització, ...) Resultats !!! Salut Satisfacció dels clients Satisfacció del professionals Satisfacció del Grup SAGESSA

CONSOLIDAR UN MODEL (VI) AUTORESPONSABILITZACIÓ Cap de l’ABS Professionals

CONSOLIDAR UN MODEL (VII) AUTORESPONSABILITZACIÓ Cap de l’ABS Responsable de l’ABS. Representant de l’empresa davant el client intern, l’extern, el Servei Català de la Salut i l’ajuntament. Responsable de les activitats de formació, avaluació competències, objectius (DPO), etc. Participació en la confecció del pressupost anual de l’ABS i del Pla d’inversions: Productes intermedis Subministraments Empreses auxiliars... Participa en el pla d’inversió: Pla inversions anual Ampliació del centre: especificacions arquitectòniques i projecte (finançament CatSalut) Accés al control pressupostari de l’ABS i quadres de comandament. Participa en les negociacions dels objectius que fixa la Regió Sanitària de Tarragona. Participa juntament amb la Direcció de Salut en la fixació dels objectius personals dels membres de l’Equip. Participa en la selecció de tot el personal de l’ABS Autonomia a l’hora de substitucions, vacances, permisos formació, etc. Cobertura horària/canvis horaris Té objectius independents del personal mèdic de l’ABS. Realitza tasques assistencials mèdiques.

CONSOLIDAR UN MODEL (VIII) AUTORESPONSABILITZACIÓ Professionals GPP

GESTIÓ PER PROCESSOS

MAPA DE PROCESSOS – ATENCIÓ PRIMÀRIA DE SALUT Direcció General: Controlar analitzar resultats Gerència de Planificació Estratègica Gerència Operativa Gerència de Recursos Planificació Desenvolupar model de gestió Suport Avaluació/seguiment Relacions externes/institucions Comunicació i relacions externes Sistemes de Qualitat Gestió de la informació ... C L I E N T C L I E N T Realitzar comunicació externa/atendre a la comunitat Realitzar la gestió dels clinets/usuari Informar al client/ usuari Programar (visites, proves...) Gestionar proves externes Gestionar queixes, suggeriments, agraïments Executar assistència consultes Executar assistència urgent al CAP Executar activitats comunitàries i preventives Executar assistència en domicili (ATDOM ) Executar assistència fora del CAP (urgent i amb cita prèvia) Gestionar exploracions complementàries Gestionar mostres Gestionar/realitzar proves internes Gestionar proves externes Sostenibilitat: - Revisions - Consums - Emissió gasos - ... Gestionar RRHH Impartir docència interna i externa Gestionar arxiu informatitzat/documentació clínica Facturació a nivell de centre Proveir serveis de recerca Gestionar serveis generals

GESTIÓ DE PROCESSOS Descripció del procés STD Acreditació STD SC, AM,.. STD JC,.. Descripció del procés Primera part de la gestió del procés: documentació del procés

+ 2ª Part de la gestió del procés: Avaluació i Millora GESTIÓ DE PROCESSOS Seguiment de les AM Descripció del procés Primera part de la gestió del procés: Documentació del procés + 2ª Part de la gestió del procés: Avaluació i Millora DAFO, AM, DPO,... Gestió a partir dels INDICADORS

RESULTATS / INFORMACIÓ

CONSOLIDAR UN MODEL (IX) AUTORESPONSABILITZACIÓ Disposar d’informació per poder millorar Aquesta informació baixi a nivell dels professionals: “Gestió clínica” Comitè de gestió APS Gestió clínica Informació del sector Informació del Grup SAGESSA Informació de l’ABS (Quadres de comandament) Acta a tots els professionals

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ 2006 2007 2009 2008

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

RESULTATS / INFORMACIÓ

CONSOLIDAR UN MODEL (X) Actualitat TIC (h-net) Hospital de proximitat de Cambrils CAPI (ABS la Selva del Camp i ABS Reus V) Pla innovació Grup SAGESSA

PLA INNOVACIÓ GRUP SAGESSA Competència i capacitat resolutiva de l’APS • Professional expert - ECO • Paper d’infermeria en la maneig del pacient crònic - Competències - Privilegis (Joint COmmission) • Maneig del pacient fràcil - Gestió de casos - Paper de la infermera i del metge: MPOC, ICC, CH Consultoria/Coordinació assistencial • Model HPC • Gestora clínica Hospital Universitari Sant Joan de Reus Serveis comunitaris integrats a la comunitat • Responsabilitat de la coordinadora d’infermeria - PAPPS, ... - Assaig de la ASPCat al Baix Camp

www.grupsagessa.cat jmcrespo@grupsagessa.cat