SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components. Dispositius d’entrada d’ordres: - Elements binaris (polsadors, interruptors, commutadors, etc.) - Elements.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
ITINERARIS A 4t d’ESO. CURRÍCULUM ESO LOE PREVIST PER AL CURS Segona llengua estrangera: s’oferirà en franja de matèries optatives un mínim.
Advertisements

Reproductors De Cd´s. Introducció Temari:  Diagrama General de Blocs.  Conversors A/D.  Óptica del CD.  Elements Mecànics.  Servosistemes al CD.
PRODUCIR PROVEEDOR ES PLANIFICAR MARKETING VENTAS DEPTO. I+D+i DISEÑO E INGENIERÍA GESTIÓN RR HH GESTIÓN FINANCIERA GESTIÓN DE STOCKS CONTROL DE CALIDAD.
S4 League S4: Stylish, eSper, Shooting, Sports.. Dades tècniques Desenvolupada:Pentavision Distribuïdora:Neowiz Games Data de llançament:2008 Gènere:Joc.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
BIG BANG Abel Pagès Paula Rives Claudia Vilarrasa Tania Rama Marc Sau Pau Riera.
María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys.
Diferència de tamany: Tamany petit = Més lluny. Més a prop = Més gran. COMPOSAR AMB PROFUNDITAT significa jugar amb el les diferencies de tamany i la perspectiva.
AIGUA STOP Control Automàtic de Fuites. Situació actual: Situació actual:  A Espanya, els estalvis possibles de la despesa d’aigua en edificis públics.
Hidràulica, Pneumàtica i Elèctrica. Actuadors Hidràulics i Pneumàtics.
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRÒNICA PRÀCTIQUES D’ELECTRÒNICA BÀSICA. I.E.S. ENRIC VALOR PEGO.
Automatización Industrial (AIS7201)
TECNOLÓGIC-CIENTÍFIC
Oussama Tamrani Alejandro Arranz. Com a llocs de treball que són, els tallers mecànics i de motors tèrmics s'han de mantenir en unes condicions d'ordre.
SISTEMAS AUTOMÁTICOS DE CONTROL
Premi Innovació Lear Propostes Projectes Final Carrera Març 2010
objectiu de la Tecnologia
BORJA SÁNCHEZ NOGUERO JAUME UREÑA GARCÍA VICENTE FERNÁNDEZ SANZ
INTRODUCCIÓ A L’ELECTRICITAT
TREBALL I ENERGIA.
COM ES TRANSMET O TRANSFEREIX LA CALOR?
Com s’enregistren els terratrèmols?
ENERGIA Energia és allò capaç de transformar la matèria.
L'ELECTRICITAT I CIRCUIT ELÈCTRIC.
Calor i equilibri tèrmic
La Placa Base Izan Sánchez 4º C.
La resistència Concepte:
AIGUA I ACTIVITAT FÍSICA
Tecnologia industrial 1
Seminari de Física i Química
Mecanismes 3er ESO.
Estructura atòmica i Taula Periòdica.
Mecanismes 1er ESO.
L’ENTRENAMENT ESPORTIU
Composició de l’aire (% en volum)
La Condició Física i les Qualitats Físiques Bàsiques
Teoria de Corrents Portadores (PLC)
Electrònica IES LLUÍS DOMÈNECH I Montaner PROFESSOR: Joan Joseph
Ciències per al món contemporani
Principis bàsics dels sistemes de transmissió en vehicles
EXPLOTACIÓ D’ENERGIES RENOVABLES: SOLAR I EÒLICA
DISSENY D’UN SENSOR DE DADES MITJANÇANT BLUETOOTH
educarex
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
QUÍMICA 2 BATXILLERAT Unitat 9 APLICACIONS DE LES REACCIONS REDOX.
Classificació i elements constructius
L’ecosistema és el nivell d’integració dels organismes amb el medi
1 u n i t a t Electricitat bàsica.
Ordenança de soroll de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la Sostenibilitat Control de soroll dels vehicles de motor Montesquiu, 27 de novembre 2008 Maria.
MOTORS Motors elèctrics Motors tèrmics
Els metalls TECNOLOGIA 2n ESO.
Tipus segons l’extensió CONTE LLARG/NOVEL·LA CURTA
Dios mío qué Horror! Anau alerta amb els colors!.
96 pt 96 pt 80 pt 80 pt 60 pt 60 pt Baskerville Arial 48 pt 48 pt
Escomesa i instal·lació d’enllaç
Circuits Filtres © 2015 Quim Trullàs
La música és l’ART d’organizar els SONS en el TEMPS.
CONNEXIONS SENSE CABLES I DISPOSITIUS MÒBILS
L’electricitat i el circuit elèctric
Sistemes Analògics i Digitals
Principi de conservació de l’energia
ELECTRICITAT.
1.2.2 Fonts d’energia renovables Energia eòlica El Sol, en escalfar la Terra, origina el vent, la força ha aprofitat l'home des de l'antiguitat.
MÀGIA POTÀGIA.
Funcionament intern d’un ordinador
Ones EM a un canvi de medi material
FUNCIONAMENT INTERN D’UN ORDINADOR
Electricitat Industrial
ELECTRICITAT I MAGNETISME
1. Introducció i conceptes generals.
Transcripción de la presentación:

SISTEMES AUTOMÀTICS I DE CONTROL Components

Dispositius d’entrada d’ordres: - Elements binaris (polsadors, interruptors, commutadors, etc.) - Elements numèrics o alfanumèrics (teclats numèrics, preselectors digitals –rodes numerades- Dispositius d’entrada d’informació Sensors que donen les dades necessàries a la unitat de control. Seran els transductors/captadors.(finals de carrera, tranductors de temperatura, de pressió, etc) Unitat de control o controlador. A vegades calen interfícies que adapten la senyal del sensor. Dispositius de sortida d’informació. - Binaris (pilots visualitzadors, timbres, sirenes, etc.) - Numèrics o alfanumèrics (displays de 7 segments, pantalles monitors, impressores,etc) Actuadors i preactuadors. - Actuadors (motors, cilindres, resistències calefactores, etc.) - Preactuadors (relés, contactors, vàlvules, variadors de tensió, etc.) CLASSIFICACIÓ DELS DISPOSITIUS

TRANSDUCTORS/CAPTADORS  Transductor  Transductor: Element que adapta el tipus d’energia de la senyal d’entrada a la senyal que rep el controlador. (p.e: interruptor que adapta la senyal mecànica de polsar- lo a una senyal de comandament per fer moure un pistó).  Captador  Captador: Donen la senyal de realimentació amb la informació de la senyal de sortida. (p.e: final de carrera que adverteix que el pistó acaba el seu procés i ha de parar). Sensors  Sensors De posició De proximitat De desplaçament De velocitat De pressió De temperatura

SENSORS Característiques generals  Rang de mesura (o rang d’entrada)  Fons d’escala (full scale FS): maxim valor d’entrada  Exactitud: máxima desviació esperada respecte al valor real. (1ºC o 5%FS). Aquesta desviació pot ser per dos tipus d’errors: aleatoris (soroll electrònic o tèrmic, xarxa elèctrica, falta de repetibilitat i fidelitat) o sistemàtics (calibració, condicions externes, offset, dead band).  Resolució: mínim increment en la mesura que es pot detectar.  Resposta dinámica (a partir d’una variació del valor a mesurar superior a 2Hz), o Temps característic (τ) : temps en arribar al 63, 2 % aprox. del valor (1-1/e) o Freqüència de tall: freqüencia en la qual l’amplitud de la sortida baixa un 30 %, que són 3dB. o Ample de banda: freqüències entre les quals pot donar una mesura bona

SENSORS Tipus segons els efectes físics: Capacitius  Efecte físic: Variació de V amb la C.  Aplicacions: sensors d’humitat Sensors de proximitat (d i e) Sensors de desplaçament (a, b, c) Sensors de pressió Sensors composició química Sensors de nivell. (f)

SENSORS Tipus segons els efectes físics: Inductius  Efectes físics: Força de Lorenz: Força sobre càrregues en moviment degudes al camp magnètic Efecte Hall: aparició d’un camp elèctric, degut a la força de Lorentz, perpendicular al que crea la corrent elèctrica. Llei de Faraday: Creació d’un camp elèctric en un medi conductor degut a la variació del flux magnètic.  Aplicacions: Sensors de desplaçament

SENSORS Tipus segons els efectes físics: Resistius  Efectes Físics : Variació de R amb la T de forma lineal Efecte piezoelèctric Semiconductivitat  Aplicacions Sensors de temperatura Sensors de pressió Sensors de radiacions

SENSORS Tipus segons la mesura De posicióFinals de carrera / microruptors De proximitatInductius / Capacitius / Òptics / Magnètics De desplaçamentRadars / Potenciòmetres / Encòders / Resòlvers / galgues extensiomètriques. Resistius/Inductius/Capacitius De velocitatTacòmetres /encòders De pressióPiezoelèctrics De temperaturaPiròmetres de radiació/Termoresistències/Termoparells/PTC i NTC

COMPARADORS O DETECTORS D’ERROR  La funció que té és proporcionar una senyal activa (o senyal d’error) al controlador/regulador perque aquest doni després del procés una senyal de sortida de forma que la senyal d’error sigui lo més pròxim a zero. (potenciometres, tacòmetres, comparadors magnètics i capacitius, circuits integrats,etc) Senyal referencia Senyal realimentació Senyal activa

ACTUADORS i PREACTUADORS  Actuadors electromecànics Motors Servomotors (CC d’exc. independent o CA síncrons)  Actuadors pneumàtics Cilindres Motors pneumàtics)  Actuadors hidràulics Cilindres Motors hidràulics  Actuadors tèrmics o frigorífics  Actuadors lumínics  Preactuadors: Relés Contactors vàlvules distribuïores Servovàlvules Variadors de tensió, etc