La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Tecnologia industrial 1

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Tecnologia industrial 1"— Transcripción de la presentación:

1 Tecnologia industrial 1
Circuits Elèctrics Tecnologia industrial 1

2 Què és l’electricitat? Terme genèric que engloba tot un conjunt de fenòmens que són la manifestació de la presència d’un moviment de càrregues elèctriques. Exemples: llamps, camp electromagnètic o inducció electromagnètica.

3 Corrent elèctric Fa referència al flux de càrregues elèctriques a través d’un material conductor. En el cas dels metalls, els electrons recorren el conductor elèctric. Normalment són d’alumini i coure. Circuits elèctrics: Conjunt de conductors i components elèctrics i/o electrònics recorregut per un corrent elèctric.

4 Analogia hidràulica Un circuit elèctric té un comportament que podem assimilar a un circuit hidràulic. Els conceptes de voltatge [V], intensitat [A] i resistència [Ω] tenen els seus equivalents hidràulics.

5 Bobina i condensador elèctric
Bobina: Component d’un circuit elèctric, que degut a la inducció elèctrica, emmagatzema energia en forma de camp magnètic. Condensador: Component d’un circuit elèctric que emmagatzema energia en el camp elèctric entre dos conductors separats mecànicament amb càrregues elèctriques oposades.

6 Resistivitat Capacitat d’un material d’oposar-se a la circulació del corrent elèctric. On ρ és la resistivitat estàtica (característica de cada material), l la longitud i A la secció o àrea.

7 Corrent altern Tipus de corrent que varia de polaritat (sentit) al llarg del temps. 1) Amplitud 2) Amplitud cresta a cresta 3) Amplitud eficaç 4) Període


Descargar ppt "Tecnologia industrial 1"

Presentaciones similares


Anuncios Google