Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Comissió d’estudi sobre l’Economia Col·laborativa
Advertisements

Jornada sobre il·luminació interior amb LEDs
Eines per combatre la pobresa energètica des de l’administració local: el cas de l’Ajuntament de Cornellà Montse Sanllehy i Virgínia Vallvé 22 de setembre.
ENERLOGY MONITORING Monitoritzar Gestionar Web Consums Aigua
Els models ESE i rènting: fent camí cap a una millor gestió local de l’energia
EL ROL DE LES EMPRESES INSTAL·LADORES EN L’EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
Fitxa cas.
Xavier Guixà Martorell Joan Latorre Pifarré
El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’energia local sostenible
PRESSUPOST 2017.
ACTIVACIÓ DE LA GESTIÓ FORESTAL A TERRES DE L’EBRE
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Programa de Transició Escola Treball
Jornada Cloenda Esports
i el que no es pot avaluar
Gestió Tècnica i Energètica d’Instal·lacions i Edificis.
TEMA 3. MARC PER A L’ESTUDI DE L’0RGANITZACIÓ DEL CENTRE EDUCATIU
1er FÒRUM DE LA XESVIC.
Polítiques d’Ordenació Comercial
III Jornada de transport sanitari
PLA DE GESTIÓ I EFICIÈNCIA ENEGÈTICA
EL NOSTRE AJUNTAMENT I L’ESTALVI D’AIGUA
EXCEL·LÈNCIA PROFESSIONAL I INCREMENT
La programació en arquitectura: una eina per a la gestió de la inversió pública municipal El cicle inversor 23 de setembre de 2011.
Plec de manteniment de les instal·lacions de baixa tensió Ignasi Vila Tècnic de Gestió Energètica Ajuntament de Mollet del Vallès Barcelona, 10 de.
La custòdia aplicada a l’àmbit de la pesca
LA SOSTENIBILITAT I L’ENSENYAMENT DELS ACCIONAMENTS ELÈCTRICS
CAMPANYA PER A L’ESTALVI D’ENERGIA
va aprovar la Llei de Millora de barris.
PRI Enllumenat ( 2017 – 2020) Ecologia Urbana
Eines per una gestió local eficient de l’aigua:
EDIFICACIÓ I SOSTENIBILITAT: com COMUNICAR els IMPACTES mesurats?
DGCEC - ICEC SERVEI DE DESENVOLUPAMENT EMPRESARIAL (SDE)
PLA REACTIVACIÓ MUNICIPAL Ajuntament de Sant Pere de Ribes
Gestió de la qualitat en el litoral.
Projecte d’Itineraris Formatius
Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.
Jornada Cloenda Esports
20 anys de Ciències Ambientals a la UAB
Eines per una gestió local eficient de l’aigua:
PLA ECONÒMIC I FINANCER EINA CLAU GESTIÓ PÚBLICA
Cercle de comparació d’Esports Jornada de cloenda 15/12/2017
La gestió per processos
Projecte d’estalvi energètic
Amics de la ciutat de Granollers Granollers, 26 de gener 2011
. Eficiència energètica mitjançant l’estalvi elèctric per la substitució de bombetes de vapor de sodi de 150W per luminàries de tecnologia LED de 80W a.
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte
REUNIÓ DEL CONSELL D’ENTITATS I ASSOCIACIONS
Sectors culturals a la Comunitat Valenciana
Com preparar una unitat per a l’avaluació
Generació d’energia elèctrica
millora de la qualitat de l’ensenyament.
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
BALANÇ DE LA LLEI DE BARRIS
SETMANA DE L'ENERGIA D'OCTUBRE 2005 Granollers L'ENERGIA A L'ESCOLA
Joan Pons Solé Departament de Geografia – UAB 11 de març de 2015
Projecte d’Itineraris Formatius
Departamento de Pedagogia Aplicada
La millora de l’eficiència energètica als edificis de la UPC.
Resum de resultats Enquesta als participants en els Cercles de comparació intermunicipals Octubre de 2018 Grandària del municipi 503 Fins a habitants.
PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS
PRESENTACIÓ RIS VICEPRESIDENCIA I CONSELLERIA INNOVACIÓ
Albert Barceló Masdéu Grau d’Enginyeria Informàtica
El Pla de formació del centre
Plans d’igualtat d’oportunitats Plans d’igualtat d’oportunitats
CAMPANYA PER A L’ESTALVI DE PAPER
ESPAI PER A CADA AJUNT.: visio i accions clau
Jornada Cloenda Esports
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Reptes i oportunitats per a l'estalvi i l’eficiència energètica en els equipaments de Granollers Barcelona, 10 de març de 2015

Active Local Action Groups Ligthouse pilot projects L’Ajuntament és soci des de 2013 i fins el maig de 2015 del projecte Green Partnerships for greener Cities and Regions. L'objectiu principal ha estat enfortir l’aplicació de polítiques i estratègies locals d'eficiència energètica a les ciutats i a les comunitats locals. GREEN PARTNERSHIPS – LOCAL PARTNERSHIPS FOR GREENER CITIES AND REGIONS Active Local Action Groups Capacity building Ligthouse pilot projects

PRINCIPALS BENEFICIS Contribució a la governança, eines i enfortiment de la comunitat local cap a una NOVA CULTURA ENERGÈTICA, basada en un ús menys intensiu de l’energia, reducció de les emissions GEH i millora de l’eficiència energètica Eficiència energètica edificis– estalvi energètic i econòmic Estalvi energètic– tecnologies eficients Participació d’actors locals– noves oportunitats de negoci Energies renovables – Ús responsable dels recursos naturals

ACCIONS PILOT DEL PROJECTE Programes i campanyes d'estalvi energètic en equipaments municipals Monitorització energètica dels equipaments municipals Estudi per a la implantació de tecnologies de generació elèctrica orientades a l'autoconsum Contribueixen als objectius del Pla d'Acció per l'Energia Sostenible de Granollers

2012- EL CAMPIONAT DE L’ESTALVI ENERGÈTIC 12 EQUIPAMENTS ESPORTIUS AIGUA: entre un 14 % i un 64 %. Total = 302 m3 estalviats. ELECTRICITAT: entre un 14 % i un 79 %. Total = 39.464 Kwh estalviats, valorats en 5.616,59 euros. GAS: entre un 27 % i un 79 %. Total = 111.571 Kwh estalviats, valorats en 3.192,98 euros.

2013- PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC 17 CENTRES DOCENTS Totes les escoles han aconseguit estalviar electricitat, amb un promig del 19% La meitat dels centres han aconseguit estalviar gas, amb un promig del 20% La meitat dels centres han aconseguit estalviar aigua, amb un promig del 17%

2013- PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC 17 CENTRES DOCENTS

2014-PROGRAMA I CAMPANYA D’ESTALVI ENERGÈTIC 13 CENTRES CULTURALS ELECTRICITAT: 9 equipaments han estalviat més d’un 18%. Mitjana: 23% AIGUA: 11 equipaments han estalviat més d’un 10%. Mitjana: 36% GAS: 4 equipaments consumidors de gas han estalviat més d’un 20%. Mitjana: 19% ESTALVI ENERGÈTIC* ESTALVI ECONÒMIC* ELECTRICITAT: 7.405 euros, 23 % AIGUA: 308 euros, 41 %. GAS: 1.063 euros, 19 %. ESTALVI GLOBAL, 1 MES DE DURADA DE LA CAMPANYA : 8.776 euros

Instal·lació d’equips de telemesura dels consums d’electricitat, gas i aigua en més de 40 d’equipaments municipals, i integració en el sistema de monitorització dels consums energètics. 2012: telemesura del consum elèctric d’11 equipaments esportius (6 pavellons i 5 camps de futbol). 2013: telemesura del consum elèctric, gas i aigua de 17 centres docents. 2014: telemesura del consum elèctric, de gas i aigua a 17 equipaments culturals.

Mitjançant software o webs, descàrrega de dades de la telemesura i obtenció d’informes energètics. Detecció d’incidències en temps real, facilitant actuacions de reparació i reduint el temps de resposta. Millor control i programació de mesures que redueixen el consum final d’energia, i en els imports de les factures. Benchmarking entre equipaments/instal·lacions : conèixer quins són més eficients i conscienciar a usuaris i personal. Suport campanyes d’estalvi energètic, amb l’objectiu de reduir la despesa energètica i les emissions GEH.

40 KW 70 KW 100 KW

Anàlisi prospectiva del consum energètic, considerant totes les activitats, usos i les solucions aplicades per millorar l‘EE; avaluació de la demanda d'electricitat, climatització i ACS que es podria cobrir amb la co/trigeneració, per tal que el consum de l’equipament sigui proper a zero. Viabilitat econòmica de futures inversions en co/trigeneració, orientades l’autoconsum. Procés de presa de decisió sobre solucions futures destinades a estalviar un 10% de la despesa elèctrica de l’Ajuntament.

RESULTATS Àmbit actuació: 42 equipaments, 184.643,7 m2 Inversió total del projecte: 124.380 euros Estalvi energètic potencial: 778,185 MWh/any Estalvi econòmic potencial: 72.547 euros/any Període de retorn: 20 mesos % Reducció emissions: 14 % QUÈ HEM APRÈS Una millor informació sobre el comportament energètic dels equipaments permet millorar la gestió, reduir la despesa I incrementar els beneficis per al conjunt de la comunitat.

MOLTES GRÀCIES Virgínia Domingo Eloi Burriel Medi Ambient i Espais Verds Ajuntament de Granollers vdomingo@ajuntament.granollers.cat Eloi Burriel eloi@lorigen.net