La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments."— Transcripción de la presentación:

1

2 Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments de finançament per tirar endavant les propostes Generalitat de Catalunya Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural Direcció General de Desenvolupament Rural Servei de Dinamització de l’Economia Rural Tremp, 20 de febrer de 2009

3 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Distribució en 3 eixos temàtics i 1 eix metodològic Eix 1: Augment de la competitivitat del sector agrícola i forestal. Eix 2: Millora del medi ambient i de l’entorn rural. Eix 3: Millora de la qualitat de vida a les zones rurals i diversificació de l’economia rural. Eix 4: metodològic Leader. 28 mesures que contenen 51 actuacions Estructuració del PDR

4 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Mesures gestionades

5 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Seleccionar 13 grups d’acció local Grups més potents per generar projectes que constitueixin elements de dinamització del territori Disposar d’equips tècnics més estructurats amb dedicació exclusiva al programa per desenvolupar amb èxit la gestió d’expedients, la dinamització del territori i els projectes de cooperació.

6 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Mapa grups d’acció local

7 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Tipologia de projectes

8 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Potenciar la ruralitat del Leader Limitar la subvenció als projectes d’inversió que es realitzin en municipis de més de habitants fins a un màxim del 20% de la dotació pressupostària de cada grup Leader.

9 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Fomentar la cooperació interterritorial i transnacional entre grups d’acció local Fomentar la cooperació de grups catalans amb espanyols, comunitaris i de països tercers en les temàtiques que es puguin desenvolupar en els seus territoris per desenvolupar projectes que constitueixin elements dinamitzadors i pols d’atracció en el seus àmbits territorials i generin sinèrgies amb projectes productius del Leader.

10 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Aplicació de la responsabilitat social empresarial a la metodologia Leader Experiència grup Leader Plus: Fundació Garrotxa Lider. Donar un valor afegit i innovador al programa, amb l’aplicació d'un codi de gestió sostenible, que es concretarà amb un assessorament i unes actuacions de caire econòmic, medi ambiental i de responsabilitat social a les empreses beneficiaries d’ajuts Leader.

11 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Millorar la gestió dels ajuts del Leader Formació dels agents que participen en el processos de gestió. Delimitació de responsabilitats dels agents en els processos de gestió. Col·laboració entre els agents que participen en el processos de gestió. Millora dels processos de gestió. Simplificació documental. Aplicació informàtica Leader.

12 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Pressupost

13 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Evolució cofinançament dar metodologia leader

14 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Llegenda Ajuts Leader Cooperació Interterritorial Ley 45/2007, de 13 de diciembre, para el desarrollo sostenible del medio rural

15 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Convocatòria d’ajuts 2009 Convocatòria d’ajuts: finals de febrer 2009. Termini de presentació de sol.licituds: 1 mes. Dotació pressupostària total: €. ( 10% període)

16 ESTRATÈGIA DE CATALUNYA EN L’APLICACIÓ DE LA METODOLOGIA LEADER
Gràcies per la seva atenció Josep M. Martí Climent Servei de Dinamització de l’Economia Rural Direcció General de Desenvolupament Rural


Descargar ppt "Estratègia de Catalunya en l’Aplicació de la metodologia LEADER Tremp avança! Suma’t al futur. Sessió 1 Les ajudes de que disposem Els instruments."

Presentaciones similares


Anuncios Google