La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica

Presentaciones similares


Presentación del tema: "SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica"— Transcripción de la presentación:

1

2 SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica

3 EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
PIMEC promou l’eficiència energètica en les pimes des de: La Comissió d’Energia (lobby, posicionament institucional). L’àrea de Medi Ambient i Eficiència Energètica (assessorament, serveis).

4 ÀREA MEDI AMBIENT I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
Comerços (factura, reactiva, potència, leds, etc…) Indústria: Monitoreig i control de consums (gestió de l’energia). Implantació ISO Renovables (autoconsum). Certificació energètica en edificis. 3. Projectes: gestionant sol·licitud projecte europeu.

5 ÀREA MEDI AMBIENT I EFICIÈNCIA ENERGÈTICA
Normativa a destacar: - Proyecto de Real Decreto sobre la Modalidad de Suministro Eléctrico de Balance Neto (Autoconsumo). Provè de la Directiva Europea 2009/28/CE. - RD 235/2013 per a la certificació energètica d’edificis. (A partir de l’1 de juny, els propietaris d’immobles hauran de disposar d’un certificat d’eficiència energètica per a vendre o llogar els mateixos).

6 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA

7 GESTIÓ DE L’ENERGIA I GESTIÓ AMBIENTAL A L’EMPRESA
La incorporació de l’energia com a eina de gestió a l’empresa és relativament recent. (ISO 50001). Més coneguts i amb més experiència tenim els models ISO i EMAS, sistemes de gestió ambiental. Podem incorporar directament un model segons ISO en cas que l’energia sigui molt rellevant per a la nostra activitat. Podem mesurar i obtenir indicadors del nostre comportament energètic i incorporar-los en els nostres sistemes de gestió ambiental, de manera que la nostra gestió sigui més completa i disposem de més elements per a fer una millora continua.

8 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA

9 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA
4,3 L/100km 12 L/100km Saps què és un cotxe híbrid? Saps conduir-lo? Saps què gasta? Has comprovat que gasta el que t’han dit?

10 Sistema de Gestió Energètica (SGE)
GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA Sistema de Gestió Energètica (SGE) Saps com és el teu edifici? Saps gestionar-lo de manera eficient? Saps com són les seves instal·lacions? Saps gestionar-les de manera eficient? Saps què gasta d’energia? On? Quan? Com? Saps comprovar que gasta el que t’han dit? Tens identificats els seus punts forts i febles? Saps què li convé i què no? Qui és responsable de què? Tens un quadre de comandament?

11 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA
Política energètica Planificació Implementació Revisió i millora contínua Control i Verificació

12 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA
Política energètica Planificació Implementació Minimitzar la despesa d’energia en l’enllumenat En el període d’un any Un mínim del 5% Assignar un responsable Establir punt de partida Instal·lar comptadors parcials Mesurar nivells de llum Establir solucions i propostes Establir estances d’intervenció Reducció en un 10% Llums classe A Detectors presència Reguladors flux Reducció nivell lux Comptadors parcials Rètols informatius Etc. EXEMPLE PRÀCTIC Control i Verificació Revisió i millora contínua Sistema d’adquisició de dades (SCADA) Formació personal Confirmació estalvi mensualment Aplicació a altres centres Eliminació d’equips vells Proposta de noves mesures: horaris, reordenació de mobiliari, canvi color parets, etc.

13 Revisió i millora contínua
GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA Política energètica Planificació Implementació On arribem? Revisió i millora contínua Control i Verificació

14 Què estalviarem? GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA €? kWh? Aigua? CO2?
Producció? Ratis energètics?

15 GESTIÓ DE L’ENERGIA A L’EMPRESA

16 MOLTES GRÀCIES Joan Barfull Flavio Zanardi


Descargar ppt "SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica"

Presentaciones similares


Anuncios Google