La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte

Presentaciones similares


Presentación del tema: "INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte"— Transcripción de la presentación:

1 INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte
3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats

2 1.- Introducció Participants: INDEX 1.- Introducció
2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Participants:

3 1.- Introducció INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Augmenta la sensibilitat ciutadana respecte el canvi climàtic. El desenvolupament de països de gran població farà més crític el conflicte ambiental. Les empreses hauran de tenir-lo present en la seva estratègia per mantenir la competitivitat. Les administracions impulsen politiques sostenibles.

4 2.- Abast i objectius del projecte
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Anàlisi del Cicle de Vida dels béns d’equip: Etapa de fabricació Etapa d’utilització Etapa de fi de vida Permet avaluar les càrregues ambientals i determinar-ne el seu impacte. Permet desenvolupar polítiques de millora ambiental

5 2.- Abast i objectius del projecte
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Aquest projecte ha de permetre: Conèixer els consums de l’etapa d’utilització. Establir línies de millora d’eficiència ambiental. Reduir els residus. Incorporar energies renovables i/o la recuperació de part de les matèries primeres. Considerar el disseny en el marc de les repercussions ambientals.

6 2.- Abast i objectius del projecte
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Un disseny sensible amb les repercussions ambientals de l’etapa d’utilització aporta: Responsabilitat corporativa en relació al medi ambient. Disminució de consums i impactes. Millora de l’avantatge competitiva. Aquest projecte suposa, doncs, un impuls a la innovació en els processos operatius.

7 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV)
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats L’Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) és una metodologia que permet analitzar, des del punt de vista ambiental, qualsevol producte en funció del seu entorn. Quantificació de l’energia, els materials utilitzats i els fluxos de residus. Classificació dels impactes generats per l’energia, materials i emissions. Avaluació dels impactes potencials i implementació de millores.

8 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV)
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats El Departament de Projectes d’Enginyeria (DPE-UPC) ha desenvolupat CICLOPE, software que: Compara dades reals de les etapes del Cicle de Vida. Compara bases de dades i models energètics. Integra models de transport i de gestió de residus. Utilitza el model d’Anàlisi de danys de l’Ecoindicador 99.

9 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO)
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats El Centre de Disseny d’Equips Industrials (CDEI-UPC) serà l’encarregat d’establir el DAFO, que: Permet descriure la situació competitiva d’una empresa o producte en relació a les seves característiques i mercat Durant l’etapa de planificació estratègica, el DAFO ha de permetre respondre a: Com es pot fer front a cada Debilitat? Com es pot defensar de cada Amenaça? Com es pot explotar cada Fortalesa? Com es pot aprofitar cada Oportunitat?

10 IDENTIFICAR PROJECTES D’INNOVACIÓ
5.- Conclusions i resultats INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Els ACV permetran: Reduir els impactes ambientals negatius Valorar les diferents tecnologies Comparar productes de la competència IDENTIFICAR PROJECTES D’INNOVACIÓ

11 REDEFINIR LÍNIES ESTRATÈGIQUES I COMERCIALS
5.- Conclusions i resultats INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte 3.- Anàlisi del Cicle de Vida (ACV) 4.- Informe de Debilitats, Amenaces, Fortaleses i Oportunitats (DAFO) 5.- Conclusions i resultats Els DAFO permetran: Incorporar millores en els equipaments Innovar en els processos operatius REDEFINIR LÍNIES ESTRATÈGIQUES I COMERCIALS


Descargar ppt "INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte"

Presentaciones similares


Anuncios Google