CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
PERQUÈ ELS RIUS HAN D’ARRIBAR AL MAR?
Advertisements

Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
CLASSE:ELS ÀNECS PARVULARI 5 ANYS CEIP BARÓ DE VIVER
L’electricitat:l’energia més versatil.
DESCRIPCIÓ DEL CIRCUIT
LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA
Experimentem amb l’elasticitat escola arc iris roger soto, laura torcal, pere ros, lluc rodó, júlia aicart i jan sanfulgencio.
UNA TARDA QUALSEVOL D’UN DIA QUALSEVOL
VISITEM LA RESIDÈNCIA.
“Els Diumenges de la …”.
31 de l’any Regina Els “Records de pluja” de Marcel Olm ens fan desitjar una vida fecunda en l’amor.
Alimenta el teu cos.
Temps era temps, hi havia un pagès molt i molt alt i gros que semblava un gegant.
20-21 novembre r i 2n Batxillerat IES Salvador Espriu
Tema 2. DIVISIBILITAT.
LA TARDOR Cicle Inicial.
Michael Maltzan Architecture Rainbow Apartments |Skid Row Housing | 2006 Los Angeles, California Elisabet Méndez Melillas.
EL NOSTRE AJUNTAMENT I L’ESTALVI D’AIGUA
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
Coneixement del Medi Social i Cultural
Recordem què vol dir ser adolescent
Projecte de P-3 4a Part Curs
CONSULTA OBERTA LA CONSULTA OBERTA COM A REPTE PERSONAL I PROFESSIONAL. AJUDAT A VALORAR ELS ADOLESCENTS D’UNA ALTRA MANERA, FINS ARA, AL MENYS PER MI.
SANTA MARIA DEL MAR Es diu basílica de Santa Maria del Mar. És una catedral i és d’estil gòtic català. Es troba a la plaça de Santa Maria del Mar. S’hi.
Taller SOBRE l’aigua: L'inventor gota.
Santa Coloma de Gramenet!
Taller de flotació 1.
La seu vella La seu vella és una catedral romànica d’estil gòtic situada dalt d’un turó de Lleida que porta el mateix nom que la catedral. Es va començar.
SETMANA SANTA Catequesi infantil – Parròquia Catedral de Sant Llorenç 2016.
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
COSES  QUE  ENS  FAN  POR!!!.
EL BOSC DE COLLSEROLA A LA PRIMAVERA
QUAN EL RIU ARRIBA AL MAR: EL GALATXO D’EN SORRAPA
ULLASTRET.
QUÈ FA QUE UNA PILOTA BOTI MÉS QUE UNA ALTRA?
RIUS I RIEROLS 6è de primaria- juny 08 Carlos de Molina Carlota Delise
DIADA DE La pau i la no violència.
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
NOVETATS ESPAI MARGALEF
FORA POLLS ! Estudi dels polls..
Descobrint un tresor amagat
RECOLLIM ELS DIBUIXOS Tothom ens va ajudar molt, i tots els alumnes de 1r a 4t van fer el seu dibuix. Amb aquests dibuixos vam decidir enquadernar-los.
LA FESTA MAJOR I ELS GEGANTS
Què existeix i què no existeix.
L’AIGUA A LA NATURA.
El petit príncep
Projecte: el mercat 2a PART P -4.
CONCURS.
Els nyama i el camperol Conte de Mali.
Quina emoció! Què ens voldran dir?
HORT = TREBALL EN EQUIP - 4t
Aigua Projecte 2n primària.
BIODIVERSITAT A L’HORT
LA FORÇA.
Problemes que es poden resoldre amb equacions
Treball efectuat per GUILLEM BIRBA i MARIA JORDANA
ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”
Projecte de P-3: Som fotògrafs!!
BAIX EMPORDÀ.
“DÉU ET PARLA. DESCOBREIX LA SEVA PARAULA”
EUROFRAGANCE CAPTUREM SENSACIONS.
L’AIGUA UN RECURS POC VALORAT?
BARRI SAGRADA FAMÍLIA.
A la classe de Medi ens vàrem preguntar quins dubtes voldríem aclarir envers el nostre cos… Després de molt pensar va sorgir la pregunta…
MESURA DEL RADI DE LA TERRA (seguint Eratóstenes)
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
AQUESTA QUARESMA TU POTS SER MÉS!
CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA PAU.
L’AIGUA ÉS VIDA.
EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA
Transcripción de la presentación:

CJE VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010 Comissió Joves Enginyers VISITA DE LA CJE AL CLAVEGUERAM DE BARCELONA 29/05/2010

CJE Comissió Joves Enginyers El passat 29 de maig la Comissió de Joves Enginyers, visitarem una part del clavegueram de Barcelona, concretament el tram de Passeig de Sant Joan des de l’Avinguda Diagonal fins al carrer Aragó. Aquesta activitat està organitzada per la Fàbrica del Sol (Ajuntament de Barcelona) i es realitza dos cops l’any. És una activitat gratuïta i oberta a tothom.

CJE Comissió Joves Enginyers Abans de baixar vam tenir una petita introducció sobre les primeres clavegueres que es construiren a l’actual Barcelona, que van ser fetes pels romans a la seva Barcino. Cerdà fou qui va dissenyar l’actual sistema de clavegueres al segle XIX i vam conéixer com s’ha mantingut aquest sistema.

CJE Comissió Joves Enginyers En la visita vam poder fer-nos una idea del que tenim a sota dels nostres peus quan passegem pels carrers de Barcelona. Vam veure diferents claveguerons d’edificis i comerços de la zona, com anaven a parar a la xarxa principal, i vam poder desmitificar el que de vegades sembla que ens podem trobar en les clavegueres (tot i que anècdotes n’hi ha, com a tot arreu).

CJE Comissió Joves Enginyers El monitor que ens va guiar en la visita (l’Oscar) ens va recordar que tot el que llencem per l’aixeta va a parar a depuradores i per tant hem de vigilar el que es llença per tal d’evitar que els filtres s’obstrueixin i altres problemes. Ens va explicar que aquest clavegueram recull aigües grises i pluvials alhora, vam veure un imbornal (que recull l’aigua de pluja) i, de la mateixa manera que els claveguerons, va a parar a la xarxa principal.

CJE Comissió Joves Enginyers

CJE Comissió Joves Enginyers Vam tenir ocasió de veure dues sortides d’emergència o entrades (que és l’accés habitual dels operaris de manteniment) i amb una mica d’imaginació varem poder visualitzar el que pot arribar a passar a baix quan plou molt a la ciutat.

CJE Comissió Joves Enginyers Vam observar què pot passar si algú aboca matèries no adients al cavegueram a través dels imbornals, com és el cas de pintura.

CJE Comissió Joves Enginyers En un dels extrems visitats, en el carrer Aragó, vam veure la solució que s’ha donat a la pregunta: què fem amb un pas de tren, soterrem el clavegueram o el pas de tren? A mode de cascada vam veure un salt d’aigua que baixava per sota la via del tren solucionant d’aquesta manera el problema plantejat.

CJE Comissió Joves Enginyers Finalment varem tenir l’ocasió de presencial el cabal d’un col·lector (d’aigües grises i pluvials) en hores d’us baixes i s’ha de dir que hi havia un cabal important. Aquí vam veure una de les solucions tècniques que es donen per quan aquest cabal augmenta molt i per tal d’evitar que l’aigua surti a l’exterior per sobre.

CJE Comissió Joves Enginyers En els 45 minuts que va durar la visita, varem tenir ocasió de veure un dels habitants d’aquesta “altra ciutat”, tot i que no es va acostar a menys de 150 metres i vam poder acalar tots els dubtes que podiem tenir respecte a aquest món soterrani tan desconegut i de vegades mitificat.

CJE Comissió Joves Enginyers

CJE Comissió Joves Enginyers

CJE Comissió Joves Enginyers Aquesta activitat és molt recomanable per a tots els públics, per tal de fer-nos més conscients de que tot el que llancem al clavegueram no desapareix sino que es transporta i es tracta, per acabar al mar. Us la recomanem!!!