La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Els nyama i el camperol Conte de Mali.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Els nyama i el camperol Conte de Mali."— Transcripción de la presentación:

1 Els nyama i el camperol Conte de Mali

2 Els nyama són uns homenets que, a més de tenir molts i molts cabells, tenen tants anys com caps. Així, el nyama més vell de tots té 75 anys i 75 caps! Un munt de cabells!

3 Un dia d’hivern que feia mooolt de fred, el nyama més vell de tots estava molt cansat perquè li pesaven molt els caps.

4 El vell va demanar al nyama més petit que anés a casa d’un camperol a buscar brases per escalfar-se.

5 En arribar a casa del camperol, la seva dona estava fent cuscús, un menjar que agrada molt els nyama. El nyama petit li va demanar les brases, i ella li va contestar:

6 I ell, molt content, li va dir: —Síii!!! M’agrada molt el cuscús!!!
—No et preocupis, noiet, et donaré les brases que calguin, però hauràs d’esperar que acabi de cuinar. Que et vols quedar a dinar? I ell, molt content, li va dir: —Síii!!! M’agrada molt el cuscús!!!

7 Llavors va arribar el camperol i, en veure els pèls que duia el nyama, li va dir que no podia tornar a casa d’aquella manera i que, si li semblava bé, li tallaria els cabells mentre la seva dona acabava de fer el cuscús. El petit va estar d’acord, i, allà mateix, el camperol li va tallar els cabells amb una navalla.

8 Mentrestant, el nyama vell, com que el petit no tornava, va encarregar al segon nyama que anés a buscar el seu germà i les brases. Quan el de dos caps va arribar a casa del camperol, va demanar que li tallés els cabells a ell també. En no tornar tampoc el segon nyama, el vell va enviar el de tres caps, i el de quatre, i el de cinc..., però cap no tornava! Mentrestant, el camperol cada cop tenia més cabells per tallar. Com més nyama, més caps i més cabells!

9 Després d’enviar tots els nyama del poblat, el nyama de 75 anys va decidir anar ell mateix a veure què passava. Però quan va veure que els nyama havien perdut els cabells es va enfadar moltíssim! I va exigir al camperol que li tornés tots els cabells.

10 El camperol, que pensava que els havia fet un favor, en veure que el vell no li sabia agrair, també es va enfadar i li va dir: —Endu-te tots els cabells que vulguis, però primer recull totes les petjades que tu i els teus nyama m’heu deixat a l’hort!!

11 El nyama vell de seguida es va posar a recollir les petjades, però cada cop n’hi havia més!
Finalment, va descobrir que, mentre en recollia unes, n’hi deixava d’altres! I en veure que no acabaria mai i que el camperol havia guanyat la juguesca, ell i els seus nyama van desaparèixer.

12 I van deixar allà tants i tants cabells que el camperol no els va poder recollir mai.
Així és que, amb el pas del temps, aquelles muntanyes de cabells es van convertir en això, en muntanyes.

13 I és per això que, si no hagués estat pels nyama i el camperol, ara al món no hi hauria muntanyes.


Descargar ppt "Els nyama i el camperol Conte de Mali."

Presentaciones similares


Anuncios Google