La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

FORA POLLS ! Estudi dels polls..

Presentaciones similares


Presentación del tema: "FORA POLLS ! Estudi dels polls.."— Transcripción de la presentación:

1 FORA POLLS ! Estudi dels polls.

2 SOM LA CLASSE DE 5È DE L’ESCOLA CERVANTES

3 UN DIA VAM REBRE AL NOSTRE CORREU DE CLASSE.....
Què podem fer per eliminar-los ?

4 QUÈ NECESSITEN ELS POLLS PER VIURE?
Necessitem sang per alimentar-se? Podem viure entre -6º i 65º de temperatura? Necessitem oxigen? Necessitem hidratar-nos?

5 COM ÉS UN POLL? Tenim 6 potes Tenim dues antenes
SOM INSECTES Tenim 6 potes Tenim dues antenes El cos ens acaba en forma de punxa Les femelles tenim el cos més ample i els mascles més estret Tenim un fibló amb el que us piquem al cap i xuclem la sang.

6 EXPERIMENT NECESSITEN OXIGEN PER VIURE?
Què necessitem? 2 pots de plàstic ( pot 1 amb tapa de forats) (pot 2 tapa sense forats) Lupes Microsocopis Polls vius Cada hora anirem al laboratori per observar com estan els polls i farem anotacions al nostre diari de camp .....

7 Observem els polls sense oxigen.. Estan vius encara?
Els polls amb oxigen, al microscopi, caminant entre els cabells, es movien molt ràpid. Observem els polls sense oxigen.. Estan vius encara?

8 EXPERIMENT NECESSITEN HIDRATAR-SE?
Que necessitem? 1 pot amb tapa de forats 1 poll 4 gotes d’aigua Cada hora anirem al laboratori per observar com estan els polls i farem anotacions al nostre diari de camp .....

9 El poll amb aigua no es mou gaire.... deu estar mort??
Heu vist com es mouen??? Aquest que tenen oxigen estan molt vius Tu veus algun moure’s??? El poll amb aigua no es mou gaire.... deu estar mort??

10 OBSERVACIONS Cada hora vam baixar al laboratori a observar com estaven i anotar al les nostres observacions al nostre diari de camp. Algunes de les anotacions que vam fer... Observació : 13.30h Els polls amb oxigen es mouen molt i segueixen tots vius. Els polls sense oxigen es mouen lentament El poll amb les 4 gotes d’aigua nomes mou les antenes, es mou molt poc Observació : 12.30h Els polls amb oxigen es mouen molt i segueixen tots vius. Els polls sense oxigen es segueixen movent. El poll que esta dins del pot amb les 4 gotes d’aigua es mou molt poc. Observació : 16.30h Els polls amb oxigen es mouen Els polls sense oxigen només hem vist un que es movia la resta no es movien i sembla que estaven morts. El poll amb aigua es movia molt poc i només movia una mica les antenes i les potes.

11 CONCLUSIONS Els polls necessiten oxigen per viure perquè vam veure que els polls que vivien al pot sense oxigen ( perquè la tapa no tenia forats) van morir més ràpid que els polls del pot amb oxigen. Per tant la nostra hipòtesi era certa. Els polls no necessiten l’aigua per viure. En contacte o submergits en amb l’aigua no moren ja que tenen la capacitat de fer apnea.

12 ENS VISITA UNA ESPECIALISTA
Els polls només s’alimenten de sang, la sang que obtenen del cap mitjançant les picades que ens fan. Poden viure entre -3º i 55º de temperatura ja que a més de -3º graus negatius es congelen es deshidraten i moren i a més de 55º de temperatura a causa de la calor també es deshidraten i moren.

13 Productes químics de farmàcies NO maten a les llémenes només acaben amb els polls vius
No s’ha inventat encara cap producte químic que mati aquests animalons.

14

15 QUÈ MÉS HEM APRÈS? A fer un disseny experimental A tenir paciència
Tenir tot preparat abans de començar Cuidar polls Primer pensar amb seguretat i després dir-ho A formular una conclusió Pensar estructuradament Paraules científiques Treballar en equip A pensar i fer com científics A observar Que els animals petits són més interesants del que ens pensàvem Ser rigorosos

16 MOLTES GRÀCIES! Zakaria Cèlia Constantin Sahra Martí Anam
Daniela Alonso Mateo Shameiah Álvaro Giada Gael Olivia Clyster Adam Sol Oriol Hiba Toni Umar Magalí Vitalik Valentina


Descargar ppt "FORA POLLS ! Estudi dels polls.."

Presentaciones similares


Anuncios Google