La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA"— Transcripción de la presentación:

1 LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA

2 Index Ciutat romana Estructura i forma Carrers Clavegueres Muralles
Habitatges Dòmus Insulae Vil·la

3 Estructura i forma Els romans acostumaven a situar les seves ciutats a la plana, en llocs amb un bon abastiment d'aigua, condicions climàtiques òptimes i ben comunicats pel mar. Totes les ciutats romanes seguien un disseny rectangular i tenien una estructura semblant: estaven envoltades d´una muralla com a protecció davant de qualsevol atac. S´organitzaven al voltant de dues calçades principals perpendiculars: decumanus maximus i cardo maximus. A les ciutats romanes hi havia un gran nombre d’edificis públics: termes, circs, teatres, temples, amfiteatres.

4 Estructura i forma

5 Ciutat romana

6 Àrees de la ciutat romana
En qualsevol ciutat romana es poden distingir tres àrees: L’ àrea privada, on hi havia els habitatges de tota mena:cases unifamiliars(domus)i edificis de pisos(insulae). L’ àrea religiosa,on estaven els temples. L’ àrea pública. La necròpolis era el cementiri romà CIUTATS MÉS IMPORTANTS Tàrraco, Segòvia, Sevilla,Cartago ... i sobretot Roma.

7 Carrers Els carrers romans tenien calçades empedrades i voreres bastant altes. No hi havia il·luminació.

8 Clavegueres Totes les ciutats romanes disposaven d’un bon sistema de clavegueram, que assegurava l’evacuació de les aigües residuals. La xarxa de clavegueres es construïa en el subsol. Un dels sistemes de clavegueram més importants de Roma s´anomenava la cloaca màxima .Era un dels primers que existien i que sota el paviment conduïen l´aigua des de la part més alta de Roma fins desembocar al riu Tiber.

9

10 Muralles romanes Les muralles es construïen per defensar la ciutats romanes dels atacs dels enemics. Les construïen amb grans pedres polides i amb formigó romà (optus caementicium)

11 HABITATGES AL CAMP : vil.les
Eren unes cases situades a la perifèria de les ciutats. N’hi havia de dos tipus: Vila rústica: no era gaire luxosa, estava dedicada a l´explotació agropecuària ( agricultura i ramaderia) Vila urbana: era més luxosa que la rústica i servia per allotjar-se els amos de la finca quan la visitaven.

12 HABITATGES A LA CIUTAT : Insulae
Eren utilitzades pels ciutadans que no podien permetre’s tenir habitatges particulars. Podien arribar a tenir fins a quatre o cinc pisos Es construïen amb materials barats.

13

14 domus La domus era típica casa dels rics dins de la ciutat.la base i la teulada eren de fusta i l’estructura era de pedra .

15

16 CLAUDIA, NÀDIA,ADRIA.D,KEVIN .PE. KENNETH


Descargar ppt "LA CIUTAT I L’HABITATGE A ROMA"

Presentaciones similares


Anuncios Google