Ponència Una educació per a un nou país.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Sabeu qui és Josep de Calassanç?
Advertisements

Barberà del Valles, 19 Novembre 2008
L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ
PROJECTE A.V.A.C. Aprendre a Viure / Aprendre a Conviure
Pla estratègic del Servei de Biblioteques
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
1 u n i t a t L’educador infantil.
Estudi per a la identificació de
El Projecte Qualitat és la proposta pel canvi en el context de l’escola vers una cultura de la Qualitat que cerca la sistematizació com a procés per a.
Caterina Cesari Antunez Institut Mediterrània
PETITS REPORTERS Títol.
APRENENT JUNTS.
DE L´ESCOLA TRADICIONAL A L´ESCOLA NOVA
Mètode Dalcroze La música, l’expressió corporal, la dansa i el moviment com a factors d’integració i convivència. La Autors: Mariona Farrés i Patrícia.
Desplegament del currículum competencial i model didàctic
Qui som? Escola concertada formada per una Cooperativa de mestres i una Associació Cultural Catalana Laica Ambient familiar, una sola línia Nivells educatius:
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
Treball col·laboratiu
TRETS DIFERENCIADORS 3r ESO
LA CIÈNCIA A L’ESCOLA PRIMÀRIA
Programa Socialització de Llibres al CEIP LOLA ANGLADA
IMPLIQUEM A TOTES LES CLASSES EN EL NOSTRE PROJECTE
CEIP Son Ferrer: un model d’escola transparent
Jornada de portes obertes 5 de març de 2016
PROJECTE D’INNOVACIÓ TOTS FEM SALUT PERIODE 2006/09
ESCOLA MUNICIPAL D’EDUCACIÓ ESPECIAL FÀTIMA
Parlar per escriure a partir de Hablar para escribir. Oriol Guasch. (2002) Aula de Innovación educativa, núm. 111.
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
PLA DE FORMACIÓ DEL CENTRE
ANTECEDENTS El febrer de 2013 L’Hospitalet va iniciar un procés participatiu de reflexió estratègica amb la ciutadania per tal d’establir les bases de.
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
EAP ANOIA COMPOSICIÓ PROFESSIONALS
QUI SOM? ASPAS, Associació de pares de persones amb discapacitat auditiva Missió: Defensar, reivindicar i garantitzar els drets e interessos de la persona.
L’ACCIÓ TUTORIAL A LA FORMACIÓ PROFESSIONAL
Grups interactius a L’Esquitx
Equips docents: Una forma diferent de fer docència
DIADA DE LA PAU A SJO.
Seminari d’Educació Especial
Equip d’Inserció Laboral Comunitat Terapèutica del Maresme
XARXA D’ESCOLES PER LA SOSTENIBILITAT DE VIC
Objectiu Educatiu Trienni
GAMIN BCN COMISSIÓ INCLUSIVA COMISSIÓ INCLUSIVA
L’avaluació com a motor de l’aprenentatge TALLER D’AVALUACIÓ A L’EDUCACIÓ PRIMÀRIA Primera sessió Març 2018.
“El perfil de mestre i professor”
Una república catalana, culta, crítica i creativa Cultura Una república catalana, culta, crítica i creativa En la República Catalana la lliure pràctica.
La Presència Educadora
Coneixements i idees previs
Equip d’Assessorament i Orientació Psicopedagògica EAP DE SANT ANDREU
de Transferència Educativa
Departamento de Pedagogia Aplicada
Suports en l’elaboració del Projecte Educatiu de Centre
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
Pla Integral de Salut Mental
PROJECTE EXPERIMENTAL D’HOMOLOGACIÓ D’EMPRESES D’FCT
EL PLAN DE GESTIÓN DE RECURSOS HUMANOS
“SALUT MENTAL I EDUCACIÓ”
més enllà del PIB: de la mesura a la política i les polítiques
PLA EDUCATIU D’ENTORN DEL BARRI DE SANT ILDEFONS DE CORNELLÀ DE LLOBREGAT 11/07/2019.
DOMINIQUES de l'ENSENYAMENT Presentació del CARÀCTER PROPI
LES ESCOLES D’EDUCACIÓ ESPECIAL COM A CENTRES DE SUPORT PER A L’EDUCACIÓ INCLUSIVA Montserrat Montero 26 de novembre de 2009.
LÍMITS: EDUCAR EN LLIBERTAT
CEIP CA N’ALZAMORA Escola pública Centre de nova creació
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
La intervenció dels especialistes d’Educació Especial al centre
Aprendre junts alumnes diferents: Una escola per a tothom
Aproximació telemàtica a l’art contemporani: Comunicació, art i educació Modalitat A. Classificació: Educació artística. Educació Visual i Plàstica.
DIVERSITAT I INCLUSIÓ L’atenció als alumnes amb MNM
Què és el Projecte Educatiu d’Abrera?
Servei Educatiu Baix Llobregat 5 EAP B 07 Cornellà-St.J.Despí
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Transcripción de la presentación:

Ponència Una educació per a un nou país. 1. Educació integral, inclusiva i innovadora.

Parlarem de... 0. Introduïm el tema. 1. La integralitat, per què i com ? 2. La inclusió, per què i com ? 3. La innovació, per què i com ?

0. Introduïm el tema UNA EDUCACIÓ MILLOR ! 1. LA PROFESSIONALITAT I LA VOCACIÓ DE LA MAJORIA DELS DOCENTS. UN NOU PAÍS... Garantia de més justícia, més oportunitats, més benestar, més transparència. Una oportunitat per a tothom. UNA EDUCACIÓ MILLOR ! ALGUNS “PERQUÈS” DE LA MILLORA... En els darrers 5 anys 3. UNA DINÀMICA IMPULSADA PEL Departament d’Ensenyament BASADA EN LA PLANIFICACIÓ ESTRATÈGICA: avaluar, pensar, proposar, debatre, implementar, avaluar... 2. EL ROL I EL LIDERATGE DELS EQUIPS DIRECTIUS I DE COORDINACIÓ.

1. La integralitat, per què i com? EDUCACIÓ INTEGRAL: SOCIAL EMOCIONAL INTEL·LECTUAL FÍSICA FÍSIC En els nostres projectes educatius de centre VOLEM FORMAR... Es prepara ? Com ? Ho podem avaluar ? Com ? Podem fer propostes de millora ? SOCIAL . Individus més solidaris. . Persones molt respectuoses. . Persones que defensin valors com la pau, la justícia, ... . Persones dialogants i tolerants. . Persones col·laboratives. . Nois i noies participatius i implicats.

. Persones autocrítiques. VOLEM FORMAR... Es prepara ? Com ? Ho podem avaluar ? Com ? Podem fer propostes de millora ? EMOCIONAL . Persones autocrítiques. . Persones resilients. . Persones empàtiques. . Nois i noies sensibles. . Nois i noies assertius. . Persones amb una autoestima alta. ...

. Persones amb coneixements sòlids i ben fonamentats. VOLEM FORMAR... Es prepara ? Com ? Ho podem avaluar ? Com ? Podem fer propostes de millora ? INTEL·LECTUAL . Persones amb interès per l’art, la ciència, la tecnologia i les humanitats. . Persones amb coneixements sòlids i ben fonamentats. . Nois i noies amb voluntat i capacitat d’esforç. . Nois i noies amb capacitat de recordar i de raonar. . Nois i noies amb habilitats per a la reflexió. . Persones amb gran domini lingüístic i en diferents idiomes. . Persones amb gran capacitat d’expressió. . Persones amb capacitats per afrontar i resoldre problemes nous. ...

APOSTO PER UNA ESCOLA QUE VETLLI PER TOT AIXÒ...AMB PROPIETAT ! VOLEM FORMAR... Es prepara ? Com ? Ho podem avaluar ? Com ? Podem fer propostes de millora ? FÍSICA . Persones amb autodomini psicomotriu. . Persones amb consciència d’habits saludables. . Nois i noies àgils. . Nois i noies amb resistència física. . Nois i noies amb capacitat d’esforç per superar reptes. . Persones amb domini de l’expressió corporal. . Persones amb autoconeixement de les seves possibilitats. ... APOSTO PER UNA ESCOLA QUE VETLLI PER TOT AIXÒ...AMB PROPIETAT !

2. La inclusió, per què i com ? La finalitat de la INCLUSIÓ El concepte d’ INCLUSIÓ Un món cada cop més amable i inclusiu !? Entorn inclusiu L’ESCOLA . Progrés integral . Revisió constant Procés per a la inclusió SISTEMA EDUCATIU INCLUSIU aules i mestres mestres de suport auxiliars d’EE USEE mestres especialitzats serveis de suport UEC Escoles d’Educació Especial Altres VIDA ADULTA: personal, social, laboral, relacional, física...

3. La innovació educativa, per què i com ? Quatre paranys 1. La modernitat mal entesa. 3 2. La confusió entre mètode i objectius. 3. L’activisme i la funcionalitat. 4. Les modes i els “mantres” d’una educació... lenta, suau, autogestionada, lliure... Quins resultats ? Quins indicadors ? Qui té un mètode infalible ? Qui té un mètode bo per a tots els nois i noies ?

RIGOR La innovació educativa requereix... 1. Reflexió i fonamentació. 2. Experimentació ben dissenyada, amb anàlisi de resultats. 3. Procés d’implementació. 4. Estructures per a una revisió constant. NO integrisme / NO talibanisme RIGOR El valor de l’eclecticisme

Moltes gràcies pel vostre interès... ... en la construcció del NOU PAÍS des de l’educació.