La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ

Presentaciones similares


Presentación del tema: "L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ"— Transcripción de la presentación:

1 L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ
IV JORNADA EDU21: L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ EINA I ESTÍMUL PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT PEDAGÒGICA I EL COMPROMÍS SOCIAL Jordi Longás Mayayo (FPCEE Blanquerna – URL)

2 Podem parlar ja d’una “nova” cultura de l’avaluació a/ de l’educació?
PUNT DE PARTIDA Hi ha correspondència entre els canvis que s’han donat a l’escola i l’avaluació que es fa a l’escola? Podem parlar ja d’una “nova” cultura de l’avaluació a/ de l’educació?

3 Il. Sempé

4 Il. Roser Bosch

5 Tenim una avaluació dels ensenyaments-aprenentatges molt tradicional.
Difícilment trobem experiències sistemàtiques d’avaluació de docents. L’avaluació de centres és molt burocràtica. L’avaluació del Sistema Educatiu és molt recent i encara parcial.

6 4 QÜESTIONS PER AVANÇAR Què entenem per avaluar?
Quines finalitats, funcions, utilitats té l’avaluació? Què hem d’avaluar? Quins obstacles són presents?

7 1- Què entenem per avaluar?
Procés sistemàtic de recollida d’informació, Per “donar valor”, Orientat a la millora (implica presa de decisions).

8 2- Quines finalitats, funcions, utilitats té l’avaluació?
sancionar, acreditar, informar, rendir comptes,… regular, controlar,… comprendre, aprendre,… millorar, ajudar,… CONCEPCIONS IMPLÍCITES? Reproducció Reflexió Innovació

9 (Per fer-nos-en càrrec!!)
3- Què hem d’avaluar? (Per fer-nos-en càrrec!!) Aprenentatge Alumnes (i procés ensenyament/ aprenentatge), Docents, Institució, Sistema educatiu.

10 4- Quins obstacles (frens) són presents?
Concepcions i conceptes Dificultats tècniques i metodològiques Conflictes d’interessos i de poder Baix nivell de “professionalització”, escassa cultura d’avaluació en la nostra societat Problemes ètics

11

12

13

14

15

16 LA MUNTANYA MÉS ALTA DEL MÓN ÉS…
Mauna Kea, a l’archipièlag de Hawaii. Des de la base fins al cim hi ha 9.691m. (4.205 metres per sobre de l’oceà). L’Everest (8.848 m sobre el nivell del mar) continua sent el punt més proper a l’espai. Si tenim en compte el punt més alt de la Terra mesurant la distància des del centre del planeta, la muntanya més alta és el Chimborazo (6.310 m), donat que el radi de la Terra en l’Equador és 43,5 km superior que en els Pols.

17 TÒPICS A L’ENTORN DE L’AVALUACIÓ
L’objectivitat no existeix: equitat, fiabilitat, i validesa. La tirania del número: = 7 + 3 eclecticisme metodològic (quantitatiu – qualitatiu) utilitat (passa per la comprensió) ¿Final versus processos? Progressa adequadament Extern millor que intern...

18 Què podríem fer per tenir una avaluació…
en profunditat, significativa per a tots, orientada a la millora, justa, dialogada, capaç d’implicar i comprometre a totes les parts, generadora de progrés i satisfacció, que incrementi el prestigi professional i de l’educació, motor de la innovació i de l’escola que aprén??????????????????????????


Descargar ppt "L’AVALUACIÓ EN EDUCACIÓ"

Presentaciones similares


Anuncios Google