La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Mètode Dalcroze La música, l’expressió corporal, la dansa i el moviment com a factors d’integració i convivència. La Autors: Mariona Farrés i Patrícia.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Mètode Dalcroze La música, l’expressió corporal, la dansa i el moviment com a factors d’integració i convivència. La Autors: Mariona Farrés i Patrícia."— Transcripción de la presentación:

1 Mètode Dalcroze La música, l’expressió corporal, la dansa i el moviment com a factors d’integració i convivència. La Autors: Mariona Farrés i Patrícia Foix er. magisteri d’educació musical /

2 Abstract Justificació i objectius Activitats proposades:
La nostra proposta es basa en el mètode de pedagogia musical Rítmica Dalcroze, que parteix de les característiques individuals de cadascú i permet que es pugui fer un tractament de la diversitat i la convivència a través de l’experiència sensorial i motriu, el coneixement intel·lectual i l’educació rítmica i musical. És el resultat de l’experiència viscuda a l’Institut Jaques Dalcroze de Ginebra. Donar a conèixer principis bàsics del mètode i l’utilització d’aquests vers la convivència i la diversitat. Relacionar aquesta teoria amb la pràctica actual que es practica a diferents països del món. Activitats proposades: Mostra d’una presentació elaborada per els estudiants de 3r de Magisteri Musical sobre l’educació rítmica i les diferents activitats realitzades a les classes de l’institut Jaques-Dalcroze de Ginebra. Amb aquesta proposta entenem l’aplicació d’aquest mètode com una possibilitat per el tractament de la diversitat a les escoles d’avui en dia Abstract

3 Una ciutat per la Pau, la convivència i la multiculturalitat.

4 Punt de partida El ritme, present a la vida i la natura:
batecs del cor, les estacions de l’any, el remar les barques, en bressolar un infant...

5 Jaques-Dalcroze (1865-1950) Joan Llongueres (1880-1953)
J. Dalcroze, creia que per una bona educació integral dels infants, l’educació musical i el ritme eren del tot indispensable. Al 1904 crea el mètode “La Rítmica”. Incorporà a Catalunya aquest mètode. Actualment es practica a l’Institut Joan Llongueres. Joan Llongueres ( )

6 El mètode: La rítmica Mètode actiu d’educació musical mitjançant el qual el sentit i el coneixement de la música són desenvolupats a través de la participació corporal en el ritme musical. Finalitat: consisteix en harmonitzar les facultats de percepció, consciència però sobre tot, d’acció de l’alumne. Elements bàsics són: - La Rítmica - El solfeig - La improvisació Principis de treball fonamental 1. L’experiència sensorial. 2. El coneixement intel·lectual 3. L’educació rítmica i musical

7 Principis del mètode Dalcroze
Sentir  Viure  Comparar  Intel·lecte

8

9 On hi caben 6 caben 7...

10

11 Referències bibliogràfiques
BACHMANN,M.L.La Ritmica Jaques- Dalcroze. (1998) Una educación por la música y para la música. ( Suïssa) Ediciones Pirámide, S.A. MATEOS HERNÁNDEZ, L.A.(2004) Actividades musicales para atender a la diversidad.Madrid: Colección Estrategias educativas. Publicaciones ICCE. RIERA,T. (2001) Evolució de l’art musical. Història,estils i formes. Barcelona: Columna edicions. Edicions S.A.3ª Edició revisada i ampliada. TRIAS,N.(1972) La rítmica Jaques Dalcroze. Resum històric. Opuscle editat per l’Institut Joan Llongueres.


Descargar ppt "Mètode Dalcroze La música, l’expressió corporal, la dansa i el moviment com a factors d’integració i convivència. La Autors: Mariona Farrés i Patrícia."

Presentaciones similares


Anuncios Google