2. REPRESENTACIÓ GRÀFICA D’HABITATGES

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
EMPRESA Y REDES SOCIALES, Construyendo tu éxito en 2.0 Identitat / Marca Personal Odón Martí
Advertisements

ITINERARIS A 4t d’ESO. CURRÍCULUM ESO LOE PREVIST PER AL CURS Segona llengua estrangera: s’oferirà en franja de matèries optatives un mínim.
LA MATÈRIA.
Activitats artístiques al CFA Miquel Martí i Pol De l’expressió oral i escrita a la cohesió social.
Els surfistes van utilitzar la cooperació per fer públic el seu desacord amb el projecte d’espigons. En primer lloc van utilitzar les seves planxes per.
Els colors de l’ Advent.
Pràctica 17 Reflexions Maria Gisbert, Llorenç Godia, Mariona Kiskeri i David González.
Del llenguatge visual al missatge visual Su Richardson Burnt Breakfast Adaptació d’una presentació de M. Acaso.
María Carmona Iván Zamora Sergio Gerra. S’anomena tren a una sèrie de vagons agafats units, generalment van sobre carrils especialitzats al cap dels anys.
Catedral gòtica de Barcelona. La Planta
Al vostre gust amb el  Amb so  CONTE PER A UNA NIT D’ESTELS.
ACS amb Maple i SPSS ©2003 Inma Sánchez Pérez Director: Miguel Martín Mateo GRAAL.
RESUM.
Segueix-nos! La Caseta - Serveis Educatius. Servei Municipal d’Educació Itineraris: L’arquitectura de Rafael Masó a Girona.
Activitat CALCULA: ESPORT MASCULÍ I ESPORT FEMENÍ Observatori Crític de l’Esport Autora: Susanna Soler i Prat INEFC Barcelona.
AIGUA STOP Control Automàtic de Fuites. Situació actual: Situació actual:  A Espanya, els estalvis possibles de la despesa d’aigua en edificis públics.
Interpretació estadística dels indicadors de centre
TECNOLÓGIC-CIENTÍFIC
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
Oussama Tamrani Alejandro Arranz. Com a llocs de treball que són, els tallers mecànics i de motors tèrmics s'han de mantenir en unes condicions d'ordre.
Una experiència amb PÈBILI PROJECTE FILOSOFIA 3/18
LES PLANTES.
U2. Expressió Gràfica Tecnologia, 1r d’ESO.
TUTORIAL BÀSIC PER A LA GESTIÓ DE LA UBICACIÓ DE LES PERSONES EN L’APLICACIÓ DEL CATÀLEG D’ESPAIS SERVEI TÈCNIC I DE MANTENIMENT.
Els mapes: Un croquis Primers mapes de navegació o Portolans:
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
RECURSOS EDUCATIUS SÓN ELS MITJANS QUE UTILITZEM A L’ESCOLA PER A TREBALLAR L’AULA. ESPAI: On? TEMPS:Quan? MATERIALS: Amb què ? RECURSOS HUMANS: Qui ?
Les instal·lacions dels HABITATGES
L’electricitat:l’energia més versatil.
EL MODELAT CÀRSTIC A MALLORCA
QUINS MATERIALS SÓN MILLORS CONDUCTORS ELÈCTRICS?
Cambios en el espacio: transformaciones geométricas
Michael Maltzan Architecture Rainbow Apartments |Skid Row Housing | 2006 Los Angeles, California Elisabet Méndez Melillas.
Introducció de TEDIs (COACs) Versió 4.0
CLAUDE MONET.
3a PART Els nens i nenes de P- 4
El mercat ELS NENS I NENES DE P-4.
El Pla d’autropotecció
2ª Qüestió: Quin tipus de mesures cal distingir
TREBALLEM EL SISTEMA SOLAR
Creació d’un mapa personalitzat
COMENTARI DE GRÀFICS.
Continuació: l’espai II
COM VIATJA EL SO? Nenes i nens de 4t de primària IEA Oriol Martorell
La seu vella La seu vella és una catedral romànica d’estil gòtic situada dalt d’un turó de Lleida que porta el mateix nom que la catedral. Es va començar.
Aprenem a trasplantar Cicle Inicial.
UNITAT 4 L’aula de tecnologia
DIADA DE La pau i la no violència.
ACTIVITATS D’ORIENTACIÓ A LA CLASSE
LA DISTRIBUCIÓ DE TASQUES DE NETEJA DINS DE LA LLAR
Escomesa i instal·lació d’enllaç
TEMA 5: VIVIM EN ECOSISTEMES
ELS PROCESSOS GEOLÒGICS
L’electricitat i el circuit elèctric
TEMA 2 XARXES LOCALS David Bermúdez 4tC Vanesa Elvira 4tB
BIODIVERSITAT A L’HORT
Dibuix Tècnic Sistemes de representació.
ACTIVITAT AL LABORATORI. “FEM UN VOLCÀ”
ART ISLÀMIC.
Pantalla de visualització de dades
La literatura i les matemàtiques van de la mà.
MESURA DEL RADI DE LA TERRA (seguint Eratóstenes)
El patrimoni empresarial.
NORMES DE CONVIVÈNCIA INSTITUT DE DELTEBRE Generalitat de Catalunya
TUTORIAL BÀSIC PER A LA GESTIÓ DE LA UBICACIÓ DE LES PERSONES EN L’APLICACIÓ DEL CATÀLEG D’ESPAIS SERVEI TÈCNIC I DE MANTENIMENT.
La representació dels objectes
LES MÀQUINES.
ESCOLES VERDES PAUTES D’ACTUACIÓ.
CAMP D’APRENENTATGE Els monestirs del Císter (Tarragona)
FASES DE PROJECTE TECNOLÒGIC
Transcripción de la presentación:

2. REPRESENTACIÓ GRÀFICA D’HABITATGES Plànols, símbols i escales de representació

Plànol: és una representació gràfica a escala i sobre un pla, de totes les parts que integren una obra arquitectònica o edifici (és el mitjà de comunicació entre el promotor, l’arquitecte, i el constructor). Cada plànol té una finalitat concreta i inclou les mesures i els detalls necessaris per a la seva interpretació. Per dibuixar els plànols cal seguir unes normes i utilitzar uns símbols normalitzats així tothom podrà identificar-los.

Tipus de plànols d’un habitatge: - Representació en planta: Són els plànols més utilitzats i ens mostren l’habitatge vist des de dalt. Tipus Plànols de situació i emplaçament Plànol de cotes Plànols de distribució Plànols de coberta Plànols de fonaments i sanejament Plànols d’instal·lacions - Representació en alçat: Ens mostren l’habitatge vist de davant (les façanes) Plànols de façanes De seccions De detalls constructius - Plànols en perspectiva: Són dibuixos del projecte en tres dimensions que ens permeten tenir una visió més generalitzada d’edificació tal i com es veurà des de fora (ens dóna una idea molt clara de la forma que tindrà). Tipus de perspectiva: Cavallera - Isomètrica - Cònica A vegades per veure clarament com quedarà una construcció es fan les MAQUETES

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols de situació El plànol de situació indica el lloc on es farà la construcció, situa de manera general la parcel·la respecte l’entorn. Normalment es representa a escala 1:20.000 o 1:50.000

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols d’emplaçament El plànol d’emplaçament ens indica les mides del solar, el nom dels carrers propers, la orientació... Normalment es representa a escala 1:500

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols de cotes Representació acotada de les diferents plantes i de tots els espais complementaris (parets, envans, superfícies construïdes). Comentari sobre superfície útil i superfície construïda. De cada espai s’indica: S = superfície útil en m2 V = Volum de la cambra en m3 I = Il·luminació (superfície d’obertura que comunica amb l’exterior) en m2

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols de distribució Se’n sol fer un per planta (si és que són diferents) i ens mostren totes les parts del habitatge, la disposició pensada per al mobiliari (ens dóna una visió clara de com és l’edifici per dins). Se solen fer a escala 1:50

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols de coberta Es representa la teulada o el terrat i se’ns precisen les pendents i els elements constructius (xemeneies, parallamps ...)

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols de fonaments i sanejament Ens descriu la dimensió, la situació i les característiques dels fonaments i elements de sustentació de l’edifici i la xarxa de terra i de sanejament (xarxa de desguàs)

PLÀNOLS DE PLANTA Plànols d’instal·lacions Ens permet apreciar la situació o distribució de tots els elements que formen les instal·lacions de l’habitatge, com les de llum, aigua, gas, calefacció, telèfon ... Hi ha una simbologia específica pel diferents dispositius elèctrics, hidràulics, ...

PLÀNOLS D’ALÇAT Plànols de façanes Ens mostren l’alçària de l’edifici i els materials dels acabats. Cal fer-ne tants com calgui per interpretar correctament les façanes de la casa.

PLÀNOLS D’ALÇAT Plànols de seccions És una vista d’alçat amb un tall de l’edifici Ens permeten veure aspectes de l’interior de l’edifici (escales, armaris ...)

Plànols de detalls Ens permeten mostrar de manera ampliada detalls concrets i específics d’algun element constructiu que no ha quedat prou clar en la resta de plànols. Se solen fer a escala 1:20; 1:10

Interpretació de plànols Plànol en perspectiva Interpretació de plànols Plànol de distribució

Interpretació de plànols Plànol de distribució Interpretació de plànols Plànol en perspectiva

Interpretació de plànols Plànol en perspectiva Plànol de distribució

Interpretació de plànols Plànol de distribució

Interpretació de plànols Plànol en perspectiva Plànol de distribució

SIMBOLOGIA Per la realització dels plànols s’usen símbols normalitzats per representar els diferents elements que integren l’obra. Els símbols són representacions gràfiques simplificades d’un element o component i que s’usa per confeccionar els plànols. La simbologia cal que sigui normalitzada per facilitat la interpretació Tipus de símbols: Símbols d’elements constructius (parets, portes finestres, pilars, columnes ...) Símbols de mobiliari (taules, cadires, sofàs, armaris, llits ...) Símbols d’elements de la cuina i safareig (cuina, aigüera, frigorífic, rentador, rentaplats...) Símbols d’aparells sanitaris (banyera, vàter, bidet, plat de dutxa, pica ...) Símbols elèctrics (conductors, punts de llum, mecanismes, caixes de derivació i general...) Símbols hidràulics (canonades, claus de pas, aixetes, comptador ...) Altres símbols (de jardineria, de calefacció, climatització, telefonia ...)