La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

COMENTARI DE GRÀFICS.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "COMENTARI DE GRÀFICS."— Transcripción de la presentación:

1 COMENTARI DE GRÀFICS

2 COMENTARI DE GRÀFICS Moltes de les dades que anirem treballant al llarg del curs són susceptibles de ser tractades per sèries estadístiques o taules numèriques i presentades gràficament. Per tant, els gràfics són un instrument visual molt útil per estudiar aspectes quantificables de la realitat històrica.

3 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 1: Classificació del gràfic.
Tema: contingut del gràfic i context històric. Situació en l’espai i en el temps. Tipus de gràfic: líneal, barres, circular … Unitats utilitzades: tants per mil, percentatges, tones …

4 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 1: Classificació del gràfic.
Es tracta d’un gràfic de barres on podem veure l’evolució en la instal·lació de les màquines de vapor, en milers de cavalls de vapor, a Anglaterra, Alemanya, França, Rússia i EUA, entre 1840 i 1880. El gràfic el podem situar en el procés de Rev. Industrial i l’evolució del maquinisme en aquests països, on s’observa un comportament molt diferenciat

5 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 2: Anàlisi i explicació
Cal diferenciar les parts del gràfic (disminució i/o augment de els dades, màxims i mínims). Cal relacionar les dades amb les idees històriques a que fan referència.

6 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 2: Anàlisi i explicació
L’element clau del procés de mecanització a la Primera Revolució Industrial va ser la màquina de vapor. Com podem observar en les dades numèriques del gràfic, Gran Bretanya i EUA presenten el nivell més alt en la implementació de la màquina de vapor, el que implica un major desenvolupament industrial durant el període indicat de Tanmateix es pot observar com Alemanya fa un important esforç de mecanització a partir de 1870.

7 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 3: Relació amb el tema
Interpretem els resultats tot relacionant els antecedents i les conseqüències que se’n puguin derivar, sempre tenint en compte el context històric en el que es produeixen les dades.

8 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 3: Relació amb el tema
A Alemanya, al llarg de la segona meitat del segle XIX, assistim a un fort procés de desenvolupament econòmic. Es construirà una important xarxa ferroviària (6.000 km al 1850 i al 1870). Al 1870 superà a França en les seves màquines de vapor. Recordem la importància dels ferrocarrils pel desenvolupament comercial i l’activació industrial. El desenvolupament d’Estats Units es realitzarà principalment entre 1829 i 1861, moment de la seva transformació política, demogràfica, econòmica i territorial.

9 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 4: Conclusions
Es pot donar l’opinió personal argumentada, tot resumint el contingut general de l’anàlisi del gràfic i la seva interpretació.

10 COMENTARI DE GRÀFICS PAS 4: Conclusions
En definitiva, podem observar com els països que van aplicar la màquina de vapor a les seves indústries, coincideixen amb els que van liderar la Segona Revolució Industrial i que per tant es van convertir en les principals potències econòmiques i industrials de finals del segle XIX i principis del XX.


Descargar ppt "COMENTARI DE GRÀFICS."

Presentaciones similares


Anuncios Google