La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

CLAUDE MONET.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "CLAUDE MONET."— Transcripción de la presentación:

1 CLAUDE MONET

2 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
1840, FRANÇA Paris

3 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
Va néixer l’any 1840 a Paris i va morir als 86 anys a la ciutat francesa de Giverny (1926) De petit viu amb la família a Le Havre fins als 19 anys quan marxa a viure a Paris. Decideix formar-se en diferents escoles d’art de Paris però no en tenia prou i anava pel seu compte al museu del Louvre a copiar pintures d’altres artistes per aprendre dibuix. Es fa amic de Renoir, pinten junts al seu taller i al final decideixen presentar les seves obres al Saló Oficial de Paris. Al Saló Oficial s’hi presentaven les millors pintures de les millors escoles de Paris. Monet presenta el quadre Dones al jardí (1867) però li rebutgen. Les obres que s’exposaven al Saló Oficial havien de ser de l’estil que volia Napoleó III i l’estil de Monet no era prou clàssic. Monet se sent rebutjat i decideix anar a Londres amb la seva dona. A Londres coneix les pintures de Turner i canvia la seva manera d’entendre l’art. Tona a Paris decidit a pintar. Monet té 30 anys i problemes econòmics greus. Monet intenta suïcidar-se perquè no pot pagar la llum ni els aliments pel seu fill recent nascut. Al final el seu amic Renoir decideix ajudar-lo econòmicament. Monet llavors es compra un bot i el converteix en un taller flotant. Va al riu Sena a pintar des de dalt del seu bot-taller i fa moltes obres. L’any següent pinta el quadre Impressió , Sol naixent.

4 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………

5 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
vista del riu Sena des del poble de Le Havre llum: dins de la boira quan comença el dia Impressió, Sol naixent 1872

6 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
Monet porta el seu quadre Impressió, Sol naixent a una exposició que organitza amb els seus amics del Saló dels Rebutjats. En aquesta exposició un crític (Louis Leroy) se’n burla del seu quadre i comença a anomenar a tots els que hi exposen Impressionistes. Els pintors que hi exposaven decideixen fer un grup que s’anomenarà Impressionista. Com pinta Monet? Sempre pinta a l’exterior mai a dins d’un estudi. Sovint al seu bot. Pinta la llum en diferents moments: la llum damunt de l’aigua (el reflex que fa), pinta la llum en un dia de boira, la llum un dia de pluja etc. Monet el que feia en realitat no era pintar els objectes que veia sinó que sols pintava les llums i colors que veu. “Pintar sense veure els objectes, sols les taques de llum”. Pinta seguint les noves teories científiques del color que expliquen quins colors s’han de barrejar per aconseguir altres colors nous. Així Monet fa pinzellades petites i aquestes petites taques totes juntes creen el nou color. El nou color es crea quan l’espectador mira el quadre de lluny perquè de prop sols es veuen petites taques de colors.

7 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
la realitat no para de canviar sense contorn petites pinzellades colors diferents La estació de Saint-Lazare 1877

8 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………
Es passa llargues hores observant el paisatge i després tria l’hora del dia que més li interessa. Comença a fer sèries de quadres del mateix tema a diferents hores de sol. La catedral de Rouen a ple sol 1894

9 ………………………………….CLAUDE MONET….…...…..…………………………


Descargar ppt "CLAUDE MONET."

Presentaciones similares


Anuncios Google