16 de desembre de 2010 Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida Josep Clotet Sopeña Gerent del Parc Científic La inversió en.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
Acord Marc amb Localret Barcelona, 5 Junio Generalització ús tecnologies de la informació i la comunicació a les corporacions locals Politiques.
Advertisements

Jornadas Vedruna para los equipos de dirección y gestión Vic (Barcelona) 10 a 13 de julio de 2012.
Jordi Martínez ECOGESA 17 d’octubre 2013 Productivitat: què és i com millorar-la Los contenidos expuestos en el presente documento son propiedad y de uso.
El desplegament de la Xarxa de Fibra Òptica de Catalunya
Presentació de la Jornada La Cambra de Terrassa organitza aquesta jornada amb la finalitat de facilitar a les empreses del comerç diferents eines de gestió.
Projecte Agrega. Què és el Projecte Agrega? El projecte Agrega és un projecte dirigit als membres de la comunitat educativa El projecte Agrega és un projecte.
BATXILLERAT 34R/1I/1P-212. EL BATXILLERAT LOE EL BATXILLERAT ÉS UNA ETAPA FORMATIVA Durada: 2 ANYS Titulació: BATXILLER SORTIDES: a)Estudis universitaris.
Capítol 19 El mercat de béns en una economia oberta.
Procés de Reflexió Reglament del Consell Escolar Municipal 25 de setembre 2007.
Pràctica 17 Reflexions Maria Gisbert, Llorenç Godia, Mariona Kiskeri i David González.
La nova eina per l'acer Daniel Fabregat
Memòria científica 2000 – 2002 Corporació Sanitària Parc Taulí.
ACS amb Maple i SPSS ©2003 Inma Sánchez Pérez Director: Miguel Martín Mateo GRAAL.
Un milió d’arbres?. En aquesta activitat intentarem fer una estimació aproximada dels quilometres que poden recórrer els ciclistes del Saunier Duval.
Catalunya escola d’emprenedors Mesures per fomentar l’esperit emprenedor Barcelona, 8 de novembre de 2011.
PRESENTACIÓ CONSORCI BIOPOL’H Comunicació - Consorci Biopol’H.
1 DGCEC INSTITUT CATALÀ DE LES EMPRESES CULTURALS Àrea de Mercats-ICEC Ajuts a la internacionalització de les empreses culturals.
Barcelona, 5 d’octubre de 2011 Experiències d’eficiència energètica a Catalunya Seminari de Gestió Ambiental Ponència: Casos pràctics d’eficiència energètica.
SALUT I ESCOLA IES LLANÇÀ Josep Santos Infermer ABS Llançà.
La llegenda m’ajuda a llegir el mapa.... a interpretar el que diu
LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS
1 El Cànon de l’Aigua febrer Observatori del preu de l’aigua 211 municipis amb dades.
Entorn Espais Serveis Usuaris R+D+I Institucional Gardeny
Marta Damunt Meritxell Esquius Núria Puigivila Sonia Sánchez
LA FAENA.
Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
En aquest tema veurem els apartats següents:
Universitat Politècnica de Catalunya
En aquest tema veurem els apartats següents:
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Portada. Portada Presentació: VEIEM I ESCOLTEM ALS EXPERTS Feu clic a sota.
Les noves tecnologies aplicades al transport
ELS INDICADORS ECONÒMICS: OCUPACIÓ I PREUS
Catalunya: 10 pols de competitivitat 8 de juny del 2010
RECICLAR PER MILLORAR EL NOSTRE ENTORN
LA INDEXACIÓ A LA INFLACIÓ
Curs de formació: La valorització de la recerca a l’entorn sanitari
Objectius Disposar d’informació que ens aproximi a estimar el cost mitjà i la seva variabilitat en relació amb les diferents línies d’activitat i sobre.
Consultoria Cultura 2018 Febrer 2018 Wifi: 1.
La Nòmina Catalana.
Per què fer recerca i innovació tecnològica en l’àmbit del
En aquest tema veurem els apartats següents:
Gestió de la qualitat en el litoral.
SOCIETAT ESPANYOLA Segle XIX.
Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell
El paper de les ciutats en el procés d’innovació empresarial
Cercle de comparació d’Esports Jornada de cloenda 15/12/2017
Infraestructures i Productivitat Universitat de Barcelona
Necessita Catalunya un nou finançament?
Amics de la ciutat de Granollers Granollers, 26 de gener 2011
Perspectives econòmiques i reptes del sector de la salut
El sector terciari. Concepte de sector terciari
PROGRAMA D’ACTUACIÓ MUNICIPAL I PRESSUPOST 2010
INDEX 1.- Introducció 2.- Abast i objectius del projecte
La formació professional, una opció de futur i amb futur
La IIª Revolució Industrial ( )
SISTEMES DE GESTIÓ ENERGÈTICA I AMBIENTAL: Àrea Medi Ambient i Eficiència Energètica
Creixement econòmic de Liquats Vegetals: Presència als lineals de les grans distribuidores d’alimentació. Núria Arimany Anna Sabata Xavier Ferràs Petra.
El que cal saber sobre l’estafa del FLA
TAULA D’ITINERARIS PROFESSIONALS ITINERARI
L’AIGUA UN RECURS POC VALORAT?
Beatriz Guzmán Jun Hui Chen David de la Ossa Sergi Gontaler
EL SISTEMA ECONÒMIC.
En aquest tema veurem els apartats següents:
Els reptes de la indústria a Sant Boi de Llobregat
expansió internacional
Tema 3. Anàlisi macro a curt i mitjà
Anàlisi de la qualitat de vida de les persones majors a Mallorca
Pluja àcida.
Connectant recerca i societat 46
Transcripción de la presentación:

16 de desembre de 2010 Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida Josep Clotet Sopeña Gerent del Parc Científic La inversió en I+D+i, una opció estratègica per als territoris

Objectius:  Els fluxos d’una economia  Com mesurar la creació de riquesa Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010  La I+D+i com a factor de creixement i competitivitat  Innovació  Exemples/casos pràctics/propostes d’innovació  El Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida Objectius de la presentació

Sector públic Despesa pública Despesa en consum final Llars Empreses Sector Exterior Exporta cions Importacions Inversió Estalvi Rendes generades Impostos Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Fluxos d’una Economia

Com mesurar la creació de riquesa (I)? - Cadenes de valor (ex. CV Porter) - Taules INPUT – OUTPUT - MATRIUS de COMPTABILITAT SOCIAL Públic Privat Producció de bens/serveis Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010

Construcció d’infraestructures Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Sector construcció OcupacióActivitat econòmica Entorn Factor multiplicador Què ens permeten, per exemple, les MCS? Es posa al servei d’empreses Activitat RDi OcupacióActivitat econòmica Entorn Sectors productius Noves activitats +Beneficis+Competitivitat Entorn ESPAIS R+D+i INNOVACIÓ (EBT) RIQUESA DEL SECTOR (PIB)

Fluxos del sistema econòmic Taula Input / Output MCS MCS (Matriu de Comptabilitat Social) Pagaments o despeses Ingressos monetaris MODELS definició Interelacions - Producció - Ingrés - Consum Multiplicadors d’ocupació i Multiplicadors de PIB / Producció Efecte d’arrossegament d’un factor Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Com mesurar la creació de riquesa (II)?

Coeficient d’eficiència de la producció Retorn de la inversió en R+D en relació a la producció:7,03  Per cada € introduït a les EBT’s multiplica la productivitat per 7,03 Es pot calcular per branques d’activitat amb la tècnica MCS (Matrius de comptabilitat social)  podem fer anàlisi per sectors Sector compost per activitats TIC, empresarials, banca, assegurances, investigació de mercats 1r 2n Sector alimentació 10,29% ( * ) 7,53% ( * ) Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Coeficient d’eficiència de la producció ( * ) Dades de l’EOI (Escola d’Organització Industrial) - Análisis de la situación competitiva de las ETB’s en España.

Importància de la innovació Innovar no és, només, inventar Innovar és, addicionalment, aplicar noves: >Estratègies >Tecnologies >Materials >Processos >Usos >.../... a les activitats ja existents La innovació i la tecnologia es poden aplicar a qualsevol indústria. No hi ha indústria de baixa tecnologia, sinó empreses de baixa tecnologia. Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010

Importància de la innovació. Exemples Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Exemple 1. Eficiència energètica Per generar 100 milions de $ de PIB, calen ESPANYA barrils Regne Unit barrils Alemanya barrils França barrils Itàlia barrils

Importància de la innovació. Exemples Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Exemple 1. Eficiència energètica Per generar 100 milions de $ de PIB, calen ESPANYA barrils Regne Unit barrils Alemanya barrils França barrils Itàlia barrils Cal innovar en la construcció i la domòtica, mecànica... empreses del Parc Científic: > ITL > CLLC (INQUA) > INCAFUST > CTF Catalunya > MAQCentre > Grups de Recerca UdL > Bdigital > Ros Roca

Importància de la innovació. Exemples Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Exemple 2. Les tecnologies de la informació i es telecomunicacions aplicades a la innovació en els processos (per exemple, de facturació) Espanya genera, anualment, milions de factures, a un cost unitari de 3,48€ ( * ). L’aplicació de la factura electrònica pot reduir aquest cost a 0,25€. Això implica l’eliminació de 9000 milions de documents, uns d’arbres i un estalvi efectiu de milions d’€ ( * ) Dades del MITiC i de l’Agència Tributària Gairebé l’1,5% del PIB espanyol

Importància de la innovació. Exemples Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Importància de la innovació. Exemples Exemple 2. Les tecnologies de la informació i es telecomunicacions aplicades a la innovació en els processos (per exemple, de facturació) Empreses de tecnologia al Parc Científic >INDRA: banca, defensa, administració, reg >IFR / Microsoft: ERP >Lleida Net: telecomunicacions, SMS amb cerfiticat digital >Semic: empresa i administració electrònica, Generalitat >Predicció d’incendis forestals (ETSEA) >Computació paral·lela (EPS)

Recerca bàsicaRecerca aplicadaDesenvolupament Innovació Importància de la innovació. Exemples Exemple 3. La incorporació de la innovació als sectors productius Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Dins de la cadena: Per exemple: Increment de valor en la producció agroalimentària Lleida produeix 1 de cada 2 peres i pomes a Espanya. No es poden vendre e palets a 0,20€ el kg. Com aportar valor en la cadena de fabricació?amb productes de 4a i 5a gamma 4a gamma 5a gamma Productes vegetals amb increment de valor funcional (pelats, tallats, rentats, etc.) sense canviar-ne les propietats Productes transformats i envasats (buit, pasteurització, etc.)

Importància de la innovació. Exemples Exemple 3. La incorporació de la innovació als sectors productius Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Un cop feta la transformació, el preu es multiplica per 10 > Plantes pilot > Cambres climàtiques > Envasadores > Mesclador de gasos > Laboratoris de Control microbiològic Anàlisi química IRTA 21 laboratoris al Fruitcentre, al Parc Científic INNOPAN Tota la recerca sobre el pa, a nivell nacional: processos de fermentació, anàlisi i valoració sensorial, etc. CROMATOGRAFIA Nutregenòmica, anàlisi de residus i salut alimentaria. MAQCENTRE Recerca enfocada als sectors de la maquinària agrícola i equips industrials.

Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Importància de la innovació Cadascuna d’aquestes línies i projectes són excepcionalment importants, però el que realment aporta potencialitat són les sinergies  Empreses  Universitat  Administració (DAR)  Emprenedors _ Viver generalista _ Viver TIC _ Viver Spin Off _ Viver Cicles formatius

Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Importància de la innovació

Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Importància de la innovació

Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de 2010 Importància de la innovació

Presentació del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida. IV Jornada Universitat Empresa. 16 de desembre de Moltes gràcies per la vostra atenció!