La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS

Presentaciones similares


Presentación del tema: "LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS"— Transcripción de la presentación:

1 LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS
IES Joan Ramon Benaprés Sergi Ferré 2n ESO

2 La producció d’aliments LA CADENA ALIMENTÀRIA
Obtenció (Sector Primari) Agricultura Ramaderia Pesca Mineria Transformació (Sector Secundari) (Indústria Alimentària) Elaboració Conservació Envasament Relació entre procés tecnologic i cadena alimentària Exemples: Vi, pa, oli (agricultura) Bistec, embotit, iogurt (ramaderia) Sèpia, caldo peix, escopinyes en llauna (pesca) Què és una indústria? Origen vegetal o animal (i mineral) Comercialització (Sector Terciari) Emmagatzematge Transport Distribució Consum

3 La producció d’aliments L’OBTENCIÓ DE PRIMERES MATÈRIES
Sector Primari Funció: Producció de la matèria base Agricultura (tècniques de conreu dels recursos vegetals) Ramaderia (tècniques d’explotació del bestiar) Pesca Mineria Esquemes

4 La producció d’aliments LA INDUSTRIA ALIMENTÀRIA
Indústries d’elaboració Transformes els aliments Exemples: Fàbrica d’embotits, panificadores, indústria vinícola, d’olis. Indústries conserveres i semiconserveres Allarguen la vida de l’aliment Exemples: Indústria de la llet, de congelats, de llaunes Indústries manipuladores Modifiquen la presentació de l’aliment Exemples: Indústries envasadores, escorxadors.

5 La producció d’aliments LA CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS
Avantatges que ofereix la conservació Disposar d’aliments en viatges Consumir en períodes d’escassetat Per transportar aliments des del lloc de producció. Desavantatges de la conservació Poden canvia les propietats organolèptiques, nutricionals i digestives del producte. Tècniques de conservació Procediments Físics: No s’afegeix cap element a l’aliment Procediments Químics: S’afegeixen additius.

6 La conservació d’aliments PROCESSOS FÍSICS DE CONSERVACIÓ 1
Dessecació (Ex. Bacallà) Deshidratació (Ex.Sopa en pols) Liofilització o deshidratació per fred (Ex.Café, xocolata o llet en pols) Fumatge (Ex.Salmó fumat) Envasament al buit (Ex.Embotits)

7 La conservació d’aliments PROCESSOS FÍSICS DE CONSERVACIÓ 2
Irradació Aplicació de calor (Ex.llet i sucs) Pasteurització (60-90 ºC) Esterilització ( ºC) Esterilització UHT (140 ºC durant segons) Refrigeració i congelació i ultracongelació. (Important no trencar la cadena de fred) Refrigeració (0-8 ºC) Conservació de dies Congelació (-5 ºC i -8ºC) Conservació fins 3 mesos Ultracongelació (menys de –18ºC) Conserva fins un any

8 La conservació d’aliments PROCESSOS QUÍMICS DE CONSERVACIÓ
Salaó (Ex.Pernil, embotits, anxoves, bacallà) Ensucrat o almíbar (Ex.Mermelada, confitures) Fermentació (Ex.Formatges, iogurts, vins, cervesa) Conserves en vinagre i oli (Ex.Conserves de peix, bolets, verdures) Additius Conservants Colorants Antioxidants Estabilitzadors Antiaglomerants Aromatitzants Edulcorants

9 La producció d’aliments L’ENVASAMENT DELS ALIMENTS
Carac.físiques És deforma? Reciclat Preu Vidre Fràgil i transparent No Fàcil Alt Plàstic Lleuguer A vegades No tots Baix Paper i cartró Poc resistent Si Molt fàcil (excepte el tetrabrik) Molt baix Llauna Resistents i opacs Poc Alumini Lleuguer, inoxidable Difícil Normal


Descargar ppt "LA PRODUCCIÓ D’ALIMENTS"

Presentaciones similares


Anuncios Google