La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

El sector terciari. Concepte de sector terciari

Presentaciones similares


Presentación del tema: "El sector terciari. Concepte de sector terciari"— Transcripción de la presentación:

1 El sector terciari. Concepte de sector terciari
És el sector económic que inclou les activitats que no produeixen bens materials sino serveis a la població.

2 b) Quins trets caracteritzen les activitats del sector terciari
b) Quins trets caracteritzen les activitats del sector terciari? Per què creixen aquestes activitats gradualment? Són molt heterogènies, a causa de la diferent qualificació del personal i per les dimensions de les empreses. Son activitats intangibles i immaterials. El que es valora i s’ofereix és l’esforç personal en la prestació del servei. Activitats impossibles d’emmagamatzemar. Els serveis es presten quan es calen. Es troben a prop del consumidor. Nivell de mecanització relativament baix. En expansió per tot el món Repartides de manera desigual Les activitats del sector terciari creixen gradualment en la nostra societat, per què els serveis es MULTIPLIQUEN per a donar respostes als CANVIS SOCIALS deguts a l’augment de l’esperança de vida, la incorporació de la dona al món laboral i la reducció de la jornada laboral o les vacances pagades.

3 c)En quins quatre grans grups es poden classificar les activitats del sector serveis? Què és una societat terciaritzada? SECTOR TERCIARI seveis socials de distribució (transport, comerç a l’engros, telecomunicacions…) serveis a les empreses serveis al consumidor. SECTOR QUATERNARI O TERCIARI SUPERIOR (Conjunt d’activitats relacionades amb la tècnica i la ciència) És necessari una elevada preparació acadèmica i acostumen a tindre salaris elevats. SECTOR TERCIARI BANAL En contraposició a l’anterior en aquest sector trobem treballs que exigeixen poca preparació i solen estar mal remunerades com ELS SERVEIS DOMÈSTICS, LES FAENES DE NETEJA EN GENERAL I LA VENDA AMBULANT.

4 e) Explica els tipus de comerç que hi ha.
Comerç : Compra i venda de mercaderies amb la finalitat de satisfer les necessitats de la població. Tipus de comerç: Interior: a l’engrós, en aquest els majoristes distribueixen grans quantitats de mercaderies al detall, ven directament al públic petites quantitats. Exterior Importació: Compra de mercaderies a l’estranger Exportació: Venda demercaderies a l’estranger Balança comercial: Exportació –Importació Balança de pagaments: Són tots els intercanvis interior s i exteriors agrupats en ingressos i despeses Ingresos del país – Despeses del país

5 EL P.I.B Producte Interior Brut. És un indicador de la riquesa produïda (béns i serveis en un país). És útil per comparar en un mateix país si ha millorat la producció de riquesa, si ha progressat i ha augmentat la seua activitat econòmica. També val per a comparar-lo amb altre país. Un indicador derivat és el PIB per cápita i s’obté dividint el PIB pel nombre d’habitants del país. Té la mateixa finalitat comparativa que el PIB. Tots dos tenen una limitació . Ens indiquen la riquesa creada, però no si està molt o poc repartida. Aquest factor es valora amb altres índex com el IDH o ÍNDEX DE DESENVOLUPAMENT HUMÀ, el qual combina diferents factors.

6 Relació entre % població per sectors i desenvolupament
Un país pobre té una gran part de la població ocupada en el sector primari >15%. Un país ric ocupa molt poca població en el sector primari <5% En els països en vies de desenvolupament els empleats en els sectors secundari i terciari són molt semblants. Abundant encara el primari. En un país ric predomina la població en el sector terciari.

7 k) Gràfic: Elabora un gràfic de barres a partir de les dades de la següent graella i contesta
PAÏSOS SECTOR PRIMARI (%) SECUNDARI TERCIARI (%) PIB 2013 Aprox. $ Habitants (Mil·lions) ALEMANYA 2,2 24,9 72,9 3,3 bil $ 82 EGIPTE 31,7 22,1 46,2 1,3 bil $ 83,2 ESPANYA 4,4 24,2 71,4 1,3 $ bil·lions 47,5 SENEGAL 55,4 13,0 31,6 12.000 mil·lions 13,3 Classífica-los amb arguments segons el nivell de desenvolupament que indiquen les dades.


Descargar ppt "El sector terciari. Concepte de sector terciari"

Presentaciones similares


Anuncios Google