La descarga está en progreso. Por favor, espere

La descarga está en progreso. Por favor, espere

Pluja àcida.

Presentaciones similares


Presentación del tema: "Pluja àcida."— Transcripción de la presentación:

1 Pluja àcida

2 Que és? Què és? Precipitació aquosa que conté en dissolució els àcids sulfúrics i nítrics produïts per la combinació dels òxids de sofre i nitrogen, despesos en els processos industrials, amb el vapor d’aigua atmosfèric.

3 PER QUÈ ES PRODUEIX?

4 per què es produeix? La pluja àcida es produeix per l'excès de l'emissió de gasos a l'atmosfera. Aquests gasos poden provenir de causes naturals (erupcions volcàniques, pol·len i microorganismes al·lergènics, elements radioactius naturals, etc.) , però els principals contaminants atmosfèrics (90%) provenen de l'activitat humana (indústries, productes que contenen gasos perjudicials , etc.)

5 COM ES PRODUEIX?

6 Causes naturals:

7 els volcans

8 Emissions humanes:

9

10 CICLE DELS GASOS EMESOS

11 A QUI AFECTA I PER QUÈ?

12 A qui afecta i per què? Afecta als ecosistemes i als humans - Als ecosistemes els afecta augmentant el nivell del pH als llacs i als sòls - Als humans ens afecta provocant-nos càncer, problemes pulmonars i en alguns casos Alzheimer.

13 QUINES SÓN LES ZONES MÉS AFECTADES?

14

15 CONSEQÜÈNCIES A...

16 La salut humana Els ecosistemes aquàtics Les plantes terrestres Perjudica altres coses?

17 Conseqüències en la salut humana
Asma Bronquitis crònica Síndrome de Krupp Augment de casos de càncer Debilitat a tot l’organisme: disminució de les defenses i major predisposició a contraure malalties.

18 Conseqüències sobre l’ecosistema aquàtic...

19 Conseqüències sobre les plantes terrestres
La pluja i la precipitació àcida altera la capa protectora de les fulles, el què provoca una baixada a la resistència a la malaltia; també altera la germinació de la planta i la seva reproducció i finalment modifica la composició del terra comportant també la modificació dels nutrients del sòl.

20 Pot perjudicar a més coses?
Si. S’ha demostrat que els animals perden el pèl , se’ls desgasten abans les mandíbules entre d’altres coses i a més també pot arribar a perjudicar molt seriosament els edificis i a les construccions, que han de ser contínuament restaurades.

21 En escultures i en boscos.

22 FORMES D’EVITAR-HO

23 Existeixen tècniques de dessulfuració dels gasos que disminueixen en més del 90% les emissions de SO2 Filtres per les emissions de NOx Transició cap a fonts d’energia renovablesgas natural Catalitzador al tub dels automòbils.

24 QUÈ PODEM FER?

25 Sector Energètic Estalvi energètic Utilització d’energies netes Augment de l’eficiència energètica Potenciar les energies renovables Utilització de combustibles més nets

26 Sector Transport Potenciació del transport col·lectiu Combustibles més nets Depuració de gasos de combustió Augment de la eficàcia dels motors i les turbines

27 Sector industrial Procés de producció més net Minimització de residus (gasos, líquids i sòlids)

28 Com a conclusió: Hi ha maneres d’evitar la pluja àcida, i amb ella tots els desastres que provoca, però... Hi ha molta corrupció i interessos per part dels polítics i de la gent que té el poder de canviar les coses...


Descargar ppt "Pluja àcida."

Presentaciones similares


Anuncios Google