PROGRAMA EDUCATIU.

Slides:



Advertisements
Presentaciones similares
CARLOS ALBERTO SANCHIS BARRAGÁN CURS
Advertisements

Organització d’activitats en el temps d’esbarjo “Activem el pati”
d' a s s i s t è n c i a al g o v e r n l o c a l
Diapositiva de presentació
Escola Montserrat Sant Just Desvern
Les competències i la coeducació
P-3 P-4 P-5 QUÈ FEM AL LABORATORI ? ESCOLA PAU DELCLÒS. TARRAGONA Curs FEM HIPÒTESIS SOBRE ELS FENÒMENS FÍSICS I QUÍMICS OBSERVEM,
Toca fusta FENT DECORATS
PROJECTE DE PASTORAL I EDUCACIÓ EN VALORS
APLICACIÓ DEL CONTACT IMPROVISACIÓ A L’ENSENYAMENT SECUNDARI
ATENCIÓ A LA DIVERSITAT Atenció educativa a l’alumnat immigrant
Programa Pacient Expert ICS en MPOC
Estudi per a la identificació de
Escola de cuidadors. Escola de cuidadors Una mica d'Història.
PETITS REPORTERS Títol.
GAUDÍ I LES SEVES MERAVELLES!
MONESTIR DE PEDRALBES El Monestir de Pedralbes és un dels edificis més valuosos del gòtic català, que conserva el claustre gòtic considerat el més gran.
I ARA, QUÈ PUC FER?.
1 u n i t a t El departament de Recursos Humans.
Esquema de treball Josep Minguell M. Mercè Fernández
PRESENTACIÓ CRÈDIT DE SÍNTESI 1r ESO
Experimentam amb la ciència
Barcelona, 2 de desembre de 2.002
Programa BIBE: perspectives de futur
El nou pla docent de la UB: Adequació al sistema ECTS
Institut Severo Ochoa DEPARTAMENT DE QUÍMICA
Tècniques teatrals APLICADES A L’AULA – What ROLE do YOU play?
L’escola, l’entorn i la línia pedagògica.
EL PLA INDIVIDUALITZAT
MIREMMATEMÀTIQUES Lleida 24 d’octubre de 2009.
DEL TEXT INFORMATIU AL TEXT DIDÀCTIC
COMUNICACIÓ I INTERACCIÓ EDUCATIVA II (CIE II)
CEIP Mercè Rodoreda - Martorell Educació Primària
SEEZ Formació en xarxa per a docents d’educació especial a la zona
Glòria Durban, Anna Blasco Olivares (2010)
Cicle Superior (Curs 2015 / 2016) CIM D’ÀLIGUES.
Les competències i la coeducació
Víctor Ruiz Marquès Enginyeria en Informàtica   Juan Martínez Bolaños
IES DE VILADECAVALLS (VALLÈS OCCIDENTAL) 678 ALUMNES DISTRIBUÏTS EN:
Eines d’internet per al professorat d’EOI.
Situacions Simuladores Preferencials (SSP)
La gestió per processos
Edició 2017 Reunió amb famílies.
NUTRICIÓ I PREVENCIÓ DEL CÀNCER DE MAMA
L’orientació acadèmica i professional dels alumnes d’ESO:
PROGRAMA AMB EL LLIBRE SOTA EL BRAÇ!
Seminari d’Educació Especial
Promoure l’activitat física en alumnes d’aula oberta a través d’activitats a la natura en un projecte interdisciplinari Autor: VILLARREAL MORENO, Jose.
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Formació per a responsables del programa Biblioteca escolar: PUNTEDU
Objectiu Educatiu Trienni
Presentació BATXILLERAT
PRESENTACIÓ de MATARÓ RÀDIO
Treball de Recerca de Batxillerat
millora de la qualitat de l’ensenyament.
PROGRAMA EDUCATIU DE MEDI AMBIENT VIC
PLA D’ATENCIÓ A LA DIVERSITAT
Una experiència d’ambientalització curricular als estudis de Magisteri de la FPCEE Blanquerna PAMB IV SEMINARI SOBRE AMBIENTALITZACIÓ CURRICULAR de les.
Departamento de Pedagogia Aplicada
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE NOU BARRIS
PLA DE FORMACIÓ DE ZONA DE GRÀCIA
Estudiant: Eva Muñoz Altimis
COMUNICACIÓ AMBIENTAL PROMOCIÓ DE LA SALUT PÚBLICA
Màster d’Aplicacions Multimèdia
Convivència i Mediació Escolar
J. C. Aguado, E. Carrera, J. Cendra, A. Sabater Pruna i J. Segalàs làs                                                                                        
IMPULS DE LA LECTURA FORMACIÓ
TRETS DIFERENCIADORS 4t ESO
Àmbits d’organització i gestió de la formació
Trobada monogràfica sobre Treball de Recerca
Transcripción de la presentación:

PROGRAMA EDUCATIU

PRESENTACIÓ L’abril de 2014 Jamón Experience obre un innovador espai de 2000m2 situat a la Rambla de Barcelona que té per objectiu donar a conèixer l’elaboració del pernil ibèric i fer un tast dels pernils provinents, entre d’altres, de les 4 Denominacions d‘Origen d’Espanya. L’espai disposa de diverses zones: Dissenyada en col·laboració amb el reconegut arquitecte Dani Freixas (Premi Nacional d’Arquitectura i President dels premis FAD), consta de 8 sales audiovisuals en què el visitant aprendrà la metodologia de l’elaboració artesanal del pernil ibèric de gla. Audío en 8 idiomes Durada: 20 min. 1 Exposició Audiovisual 2 Amb taules especialment dissenyades per tal de tastar els 6 tipus de pernil: reserva, ibèric i les quatre denominacions d’origen del pernil de gla: Guijuelo, Extremadura, Valle de los Pedroches i Huelva, tot això seguint les explicacions dels nostres experts talladors Sala de tast 3 Espai polivalent, tancat i segur per realitzar els diferents tallers i activitats proposats en el programa educatiu adjunt Sala d’activitats 4 Es tracta d’una botiga de pernil que compta amb els millors professionals. Aquest espai no s’inclou en les visites escolars. Exposició de productes

PRESENTACIÓ Hem desenvolupat un programa educatiu amb l’objectiu general d’emfatitzar el valor del pernil ibèric com aliment en la dieta mediterrània, exemple de tradició i sostenibilitat. La finalitat principal es completa amb una sèrie d’objectius específics segons el cicle escolar: Donar a conèixer l'ecosistema de la devesa i la seva importància a nivell ambiental Identificar la relació entre la vida del porc a la devesa i les característiques finals del pernil Mostrar el procés d'elaboració del pernil des d'una vessant històrica i tradicional Interpretar el procés de curació del pernil des d'un punt de vista químic i biològic Conèixer els beneficis nutricionals que aporta el pernil i la seva importància en la dieta Experimentar una cata de pernil en primera persona, distingint els diferents tipus de pernil existents i els factors que els determinen Per concretar la selecció dels continguts que es treballen a través de les activitats educatives de Jamón Experience s’ha portat a terme una anàlisi de les orientacions didàctiques i els currículums escolars de la Generalitat de Catalunya. Els continguts ofertats varien en funció del nivell educatiu dels alumnes participants i es defineixen en la proposta d’activitats que presentem a continuació.

PROGRAMA BÀSIC SOBRE EL PERNIL TOTS ELS CURSOS Tour audiovisual Jamón Experience + Entrepà de pernil + beguda PROGRAMA BÀSIC SOBRE EL PERNIL És una activitat auditiva i sensorial en què els alumnes descobreixen els secrets que amaga el pernil ibèric: on es cria el porc i la importància que té la devesa a nivell ambiental, què determina que el pernil tingui unes característiques o unes altres, la importància d’una dieta sana i equilibrada, el paper que juga el pernil en aquest sentit, etc. CONTINGUTS DIDÀCTICS Conèixer l’entorn i la conservació de l’hàbitat del porc ibèric, i la funció del pernil en llur qualitat i dins de la piràmide dels aliments. La proposta educativa té una relació directa amb l’àrea de Coneixement del medi natural, social i cultural de l’educació primària, que té com a finalitat proporcionar a l’alumnat els coneixements i les eines per ubicar-se en l’entorn on viu, aprendre a habilitar-lo, respectar-lo i millorar-lo. OBJECTIUS Donar a conèixer l'ecosistema de la devesa i la seva importància en l’àmbit ambiental. Identificar la relació entre la vida del porc a la devesa i les característiques finals del pernil. Mostrar el procés d'elaboració del pernil des d'una vessant històrica i tradicional. Conèixer els beneficis nutricionals que aporta el pernil i la seva importància en la dieta. DESENVOLUPAMENT ACTIVITAT Benvinguda i Presentació Tour audiovisual i sensorial de 25’ de durada amb veu en off en català, castellà o anglès Degustació d’un entrepà de pernil amb beguda (en el local o per emportar). DURADA aprox: 45’ PROPOSTES PER COMPLEMENTAR L’ACTIVITAT Recorregut pel Mercat de la Boqueria Descoberta del Barri Gòtic Les Rambles: de Plaça Catalunya a Colom Obra de teatre al Poliorama, passeig en “Golondrines”, ... Preu per alumne = 4,50€

PROGRAMA: “EL PERNIL AMB ELS 5 SENTITS” EDUCACIÓ PRIMÀRIA Tour audiovisual Jamón Experience + Taller “Palpa el pernil” + Degustació entrepà de pernil PROGRAMA: “EL PERNIL AMB ELS 5 SENTITS” És una activitat de descoberta sensorial en què els infants descobreixen els secrets que amaga el pernil ibèric: on es cria el porc i la importància que té la devesa a nivell ambiental, què determina que el pernil tingui unes característiques o unes altres, la importància d’una dieta sana i equilibrada, el paper que juga el pernil en aquest sentit, etc. CONTINGUTS DIDÀCTICS Conèixer l’entorn i la conservació de l’hàbitat del porc ibèric, i la funció del pernil en llur qualitat i dins de la piràmide dels aliments. La proposta educativa té una relació directa amb l’àrea de Coneixement del medi natural, social i cultural de l’educació primària, que té com a finalitat proporcionar a l’alumnat els coneixements i les eines per ubicar-se en l’entorn on viu, per aprendre a habilitar-lo, respectar-lo i millorar-lo. OBJECTIUS Donar a conèixer l'ecosistema de la devesa i la seva importància en l’àmbit ambiental. Identificar la relació entre la vida del porc a la devesa i les característiques finals del pernil. Mostrar el procés d'elaboració del pernil des d'una vessant històrica i tradicional. Conèixer els beneficis nutricionals que aporta el pernil i la seva importància en la dieta. DESENVOLUPAMENT ACTIVITAT Benvinguda i Presentació Fase de motivació: “Nosaltres i el pernil” Fase d’investigació: Tour audiovisual i introducció de nous coneixements a través de l’activitat “palpa el pernil” Fase de reflexió per grups i posada en comú Repetició de l’activitat “Nosaltres i el pernil” per valoració final Degustació d’un entrepà de pernil. DURADA 1.30 h sense degustació d’entrepà ó 2 h amb degustació d’entrepà Preu per alumne = 9€

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA OBLIGATÒRIA Tour audiovisual Jamón Experience + Taller experimental + Tast de pernils PROGRAMA: “TENS QUÍMICA AMB EL PERNIL?” És una activitat en què els alumnes preparen un conjunt d’experiments i, després de visitar l’exposició Jamón Experience, han de trobar la relació entre els resultats dels experiments i allò observat durant l’exposició. L’objectiu és que aprenguin, a partir de les seves pròpies observacions i conclusions, com és el procés de curació del pernil i quins factors intervenen en el sabor i aroma finals de la peça de pernil. CONTINGUTS DIDÀCTICS Conèixer la qualitat del pernil ibèric, garantida per l’ecosistema de la devesa i el procés de curació del pernil (destacant la fase de “salaó” i assecatge) L’activitat proposada pretén contribuir en l’adquisició de la competència en el coneixement i la interacció amb el món físic OBJECTIUS Donar a conèixer l'ecosistema de la devesa i la seva importància en l’àmbit ambiental. Identificar la relació entre la vida del porc a la devesa i les característiques finals del pernil. Mostrar el procés d'elaboració del pernil des d'una vessant històrica i tradicional. Interpretar el procés de curació del pernil des d'un punt de vista químic i biològic. Conèixer els beneficis nutricionals que aporta el pernil i la seva importància en la dieta. Experimentar un tast de pernil en primera persona, distingint els diferents tipus de pernil existents i els factors que els determinen. DESENVOLUPALEMENT ACTIVITAT Benvinguda i Presentació Preparació de 5 experiments sobre: conservació, osmosis, greix, alimentació i procés de salat Tour audiovisual Jamón Experience Avaluació dels experiments i Reflexió Tast de pernils Valoració final i Comiat. DURADA: 2 hores Preu per alumne = 9,50€

BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS Tour audiovisual Jamón Experience + Taller pràctic de tall + Cata de pernils PROGRAMA: “EL PERNIL: DEL TALL AL TAST És una activitat vivencial i pràctica en què les persones participants poden experimentar les tasques principals relacionades amb la venda i el consum de pernil ibèric: la cala, el tall i el tast. L’alumnat es posarà “en la pell” dels professionals del pernil i haurà de portar a terme el procés de tall d’un pernil, entendre tots els factors a tenir en compte en el moment de fer un bon tall, i comprendre la diferència en el tast d’uns pernils i uns altres, tot entenent els factors que influeixen en el producte final (cria del porc, procés de curació, etc.) CONTINGUTS DIDÀCTICS Conèixer la qualitat del pernil ibèric, garantida per l’ecosistema de la devesa i el procés de curació del pernil (destacant la fase de “salaó” i assecatge). L’activitat proposada pretén contribuir en l’adquisició de la competència en el coneixement i la interacció amb el món físic. OBJECTIUS Identificar la relació entre la vida del porc a la devesa i les característiques finals del pernil. Mostrar el procés d'elaboració del pernil des d'una vessant històrica i tradicional. Experimentar un tast de pernil en primera persona, distingint els diferents tipus de pernil existents i els factors que els determinen. ACTIVITAT Benvinguda i Presentació Tour audiovisual Jamón Experience Sessió de tall a l’espai de tast amb mestre tallador i participació del grup Cata de pernils Valoració final i comiat DURADA 2 hores Preu per alumne = 10€

Informació pràctica ON SOM? Al centre de Barcelona: Rambla de les Flors 88-94, cantonada amb el carrer Bagués (davant del Mercat de la Boqueria) COM ARRIBAR? Molt ben comunicat: Metro: L3 Liceu Rodalies: Plaça Catalunya. FGC: L3, L6, L7, S1, S2, S5, S55 Plaça Catalunya BUS: 14, 38, 59, 91 En autocar es pot arribar fins a Pl. Catalunya o Colom i després accedir caminant per La Rambla. SERVEIS 100% accessible WC RESERVES PER ESCOLES tel. +34 930 028 474 reservas@jamonexperience.com Truca‘ns per saber la disponibilitat T‘enviarem un email amb les dades necessàries per formalitzar la reserva Retorna‘ns el formulari emplenat Realitza un dipòsit del 20% de l‘import previst (només es cobraran els alumnes que finalment assisteixin a l‘activitat) GRUP Grup mínim 20 alumnes GRATUïTATS 2 professors per grup